مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی گفت: 20 میلیون دلار گل و گیاه در نیمه نخست امسال به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صادر شده است.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 29 مهر 1394ساعت انتشار : 21:7:21
مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی گفت: 20 میلیون دلار گل و گیاه در نیمه نخست امسال به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صادر شده است.
سیدمحمد کیایی روز چهارشنبه در مراسم گشایش چهاردهمین نمایشگاه ملی گل های داوودی در محلات افزود: پرداخت تسهیلات برای توسعه سطح گلخانه ها و افزایش تولید از نیمه دوم امسال آغاز شده است.
وی اظهارکرد: این تسهیلات از محل توسعه صندوق ملی با ارائه طرح توجیهی اقتصادی در مناطق محروم با نرخ بازپرداخت 10 درصد و در مناطق برخوردار 14 درصد پرداخت می شود.
وی اظهارکرد: سطح گلخانه ها در فضای باز و بسته هشت هزار و 817 هکتار است که 10 هزار نفر از این گلخانه ها بهره برداری می کنند.
کیایی بیان کرد: سالانه حدود هفت درصد به سطح گلخانه های کشور اضافه می شود که با پرداخت تسهیلات و سیاست های اجرایی جدید، این سطح افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته 80 هزار هکتار از اراضی کشور زعفران کشت شده بود، گفت: بابت صادرات زعفران تولیدی پارسال 80 میلیون دلار ارز عاید کشور شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این مراسم گفت: زیر ساختهای پژوهش در زمینه گل و گیاه به منظور توسعه صادرات و ایجاد رقابت در بازار صادراتی فراهم شده است.
اسکندر زند افزود: سهم صادرات گل و گیاه با توجه به تولید انبوه آن در کشور، بسیار ناچیز است که می طلبد شرکت های دانش بنیان ایرانی به سمت برندسازی در راستای توسعه صادرات حرکت کنند.
وی اظهارکرد: تامین تسهیلات بانکی و گمرکی و معافیت های بیمه ای و مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان از سیاست های تشویقی و حمایتی است که می تواند در راستای فعالیت مستمر و رو به جلوی این شرکت ها تاثیرگذار باشد.
زند ادامه داد: شرکت های دانش بنیان موتور حرکت اقتصاد کشور محسوب می شوند و در صورت نهادینه شدن فعالیت و اقدامات این شرکت ها کارآفرینی و اشتغال جوانان دانش اموخته را در بر دارد .
در این مراسم نماینده مردم محلات و دلیجان خواستار ابلاغ تشکیلات سازمانی پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی شد و افزود: پژوهشکده با تشکیلات و بودجه ایستگاه تحقیقات گل و گیاه اداره می شود.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی افزود: پژوهش نیاز به ابزار و بودجه ویژه دارد و ابزار مورد استفاده پژوهشکده در حال حاضر بسیار ضعیف است.
وی به بیان تحقق اصل 44 قانون اساسی در راستای خصوصی سازی در محلات پرداخت و ادامه داد: این اصل در سه حوزه سنگ، گل و گیاه و ماهی زینتی در این شهرستان اجرا شده است.
فرماندار محلات نیز در این مراسم گفت: شهرستان محلات با ظرفیتهای مناسب در تولید گل و گیاه ، سنگ نما و ماهی زینتی، زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب را با توسعه تولید و صادرات فراهم کرده است.
سید احمد سجادی افزود: در سیزدهمین نمایشگاه ملی گل و گیاه و صنایع وابسته 10 میلیارد ریال مبادله تجاری شد که هشت درصد آن مبادله خارجی بوده است.
پژمان آزادی، رئیس پژوهشکده ملی گل های زینتی محلات نیز گفت: ارقام گل داوودی در این نمایشگاه علاوه بر فروش به شرکت های گل وگیاه، تعاونی ها و گلخانه های بزرگ کشور معرفی خواهد شد
وی افزود: فرهنگ سازی مصرف گل و گیاه، توانمندی کشور در تنوع و کیفیت تولید، معرفی منابع ژنتیکی، سیاست تجاری سازی فناوری تولید، امکان سفارش سازمان ها و تولید کنندگان از ارقام جدید گل های داوودی از اهداف برپایی این نمایشگاه است.
وی بیان کرد: تاکنون تنها 50 رقم جدید گل های داوودی اصلاح شده کشور به ثبت ملی رسیده است و به دلیل کندی در ثبت ارقام جدید، روند توسعه و تکثیر سرعت مناسب را ندارد و فقط 10 رقم گل داوودی شاخه بریده و 20 رقم گلدانی در کشور کشت و تولید می شود.
وی با بیان اینکه قطب تولید گل های داوودی کشور گلزارهای شهرستان های ورامین، دماوند و محلات است، افزود: محلات از نظر تولید گل های داودی رتبه اول کشور را دارد.
نمایشگاه گلهای داوودی در فضایی به وسعت پنج هزار متر مربع بر پا شده که در آن 600 نوع گل داوودی اصلاح شده در رنگ، اندازه و شکل مختلف در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است .
300 نوع از انواع گیاهان زینتی، بوته ای و درختچه ای حاصل دستاوردهای پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در قالب کلکسیونی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
در این آیین از 57 رقم زنبق و سه رقم برتر گل رز دستاورد پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات رونمایی شد.
نمایشگاه ملی گلهای داوودی در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات تا 10 آبان ماه در معرض دید علاقه مندان قرار دارد .