با استفاده بهینه از تمامی ظرفیتهای آبی، خاکی، نیروی انسانی قابل و دستاوردهای تحقیقاتی میتوانیم بدون مشکل در مسائل زیستمحیطی و ذخیرهسازی، پاسخگوی نیاز مملکتی باشیم.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 01 شهریور 1394ساعت انتشار : 13:17:20
با استفاده بهینه از تمامی ظرفیتهای آبی، خاکی، نیروی انسانی قابل و دستاوردهای تحقیقاتی میتوانیم بدون مشکل در مسائل زیستمحیطی و ذخیرهسازی، پاسخگوی نیاز مملکتی باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، وزیر جهاد کشاورزی امروز در نخستین جشنواره معرفی ارقام زراعی و باغی در مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال با اشاره به چالشها، مشکلات و تنگناهای مختلفی که در دوران تحریم از سوی جامعه بینالملل ظالمانه بر ملت ایران تحمیل شد، گفت: خدا را شاکریم مرحله ابتدایی مسائل هستهای به نفع ایران پشت سر گذاشته شد و امیدواریم در مراحل بعدی نیز جفایی که بر اثر تحریمها و جوسازیهای سیاسی علیه ایران صورت گرفت، مرتفع شود.
محمود حجتی با بیان اینکه مسائل اقتصادی، تورم و رکود در سطح ملی همه از چالشهایی است که در این مدت درگیر آن بودهایم، افزود: در دو سال گذشته دولت موفق شده است در زمینه تورم، موفقیتهای چشمگیری را کسب کند و علاوه بر اینکه تورم 40 درصدی را به 14 درصد رسانده، توانسته رشد منفی رکود را مثبت کرده و سه درصد رشد اقتصادی نیز داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به منابع و درآمدهای مالی و کاهش قیمت نفت و صادرات آن هیچ سالی به مانند امسال از ابتدای انقلاب سخت نبوده است و باید بتوانیم با مدیریت و درایت، امسال را پشت سر بگذاریم.
حجتی بحران آب را از چالشهای پیش روی کشور اعلام کرد و ادامه داد: چالش آب و چگونگی برخورد با آن تنها به معنای استفاده از سیستمهای نوین آبیاری نیست، بلکه ارقام جدید مقاوم به خشکی و شوری و زودرس، توسعه کشتهای گلخانهای و توسعه فرهنگ نشاءکاری همگی میتوانند منجر به افزایش بهرهوری آب شوند.
وی با تأکید بر اینکه اگر بتوانیم نیمی از تحقیقات خود را به مرحله اجرا برسانیم، هیچ مشکلی در امنیت غذایی نخواهیم داشت، از رویکردهای مهم تحقیقات را چگونگی تعامل و ارتباط با دنیا عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه مقرر است محدودیتها برطرف شود، با برقراری تعامل با محققان جهانی و ایجاد ارتباط تنگاتنگ، روابط ارگانیکی را در چگونگی داد و ستد با دنیا داشته باشیم تا بتوانیم نتیجه عملکرد جامعه محققان داخلی را صدها برابر کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی بحران آب، تأمین غذا و مسائل زیستمحیطی را از دغدغههای جدی تمامی کشورهای دنیا دانست و تصریح کرد: باید نظامی طراحی کنیم که بتوانیم دستاوردهای جهانیان را در اختیار کشورمان قرار دهیم.
حجتی با بیان اینکه در گذشته نسبت به خصوصیسازی تحقیقات داخل کشور کمتر توفیق داشتهایم و امروز نیز در مراحل ابتدایی هستیم، تأکید کرد: با توجه به ظرفیت بالای کشور در بخشهای دانشگاهی، مراکز علمی - پژوهشی، وجود نسل جوان و تحصیلکرده و با توجه به نیازهای کشور باید بتوانیم با طراحی درست، ایجاد نظام قابل قبول و مدیریت این ظرفیت نتیجه فعالیت این قشر را در اختیار بهرهبرداران قرار دهیم و تحول شگرفی را در بخش تحقیقات و کشاورزی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در اندک زمانی به شرکتهای دانشبنیان پرداختهایم و نتایج مثبت و پرباری را حاصل کردیم، اظهار امیدواری کرد که در آینده شاهد نتایج مثمرثمر فعالیتهای این شرکتها باشیم.
وزیر کابینه یازدهم آیندهنگری در تحقیقات را از ضرورتهای بخش عنوان کرد و اظهار داشت: با برنامهریزیهای بلندمدت 20 ساله و 50 ساله و بررسی زوایای مختلف آسیبهایی که در آینده امکان دارد رخ دهد، خواهیم توانست راهحل رویارویی با مشکلات را داشته باشیم.
حجتی با عنوان اینکه ما وارث تلاش و زحمات گذشتگان هستیم و باید بتوانیم با درس از گذشته و ارزیابی درست از آینده از قابلیتهای کشورمان و مؤسسههای تحقیقات استفاده کنیم، گفت: شاید اگر در گذشته نیز آیندهنگری داشتیم، با چنین مشکلاتی کمتر دست و پنجه نرم میکردیم.
وی با اشاره به نخستین سمینار مشترک برگزارشده بین مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو افزود: برای تعادلبخشی به آبهای زیرزمینی نه بهصورت شعاری بلکه در سطح ملی مقرر شد آسیبشناسی دشتها صورت گیرد.
حجتی در پایان خاطرنشان کرد: با استفاده بهینه از تمامی ظرفیتهای آبی، خاکی، نیروی انسانی قابل و دستاوردهای تحقیقاتی میتوانیم بدون مشکل در مسائل زیستمحیطی و ذخیرهسازی پاسخگوی نیاز مملکتی باشیم./
خبرنگار: افسانه زعیمزاده
A-940601-06