رئیس انجمن ملی ایمنی زیستی با بیان اینکه به غیر از جامعه کشاورزی، جامعه علمی هم بدون استثنا حامی تراریخته است، گفت: مسائلی به دروغ مطرح می شود مبنی بر اینکه اروپاییها مخالف تولید تراریخته هستند و 28 کشور کشت و تولید آن را ممنوع کردهاند.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 28 اردیبهشت 1395ساعت انتشار : 14:47:25به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بهزاد قرهیاضی رئیس انجمن ملی ایمنی زیستی امروز در نشست خبری در محل خانه کشاورز با بیان اینکه فناوری مهندسی ژنتیک مورد نیاز و استقبال کشاورزان است، گفت: کشاورزانی از کشور ما برای بهرهگیری از این تکنولوژی مراجعه میکنند.
وی با بیان اینکه به غیر از جامعه کشاورزی، جامعه علمی هم بدون استثنا حامی این فناوری است، گفت: مسائلی مطرح می شود مبنی بر اینکه اروپاییها مخالف تولید تراریخته هستند و 28 کشور کشت و تولید آن را ممنوع کردهاند.
وی افزود: این مطالب دروغ است و باید بگویم که 5 کشور اروپایی محصولات تراریخته را کشت میکنند و همه کشورهای اروپایی برای 71 مورد از محصولات تراریخته مجوز واردات و مصرف دادهاند.
وی بیان داشت: اینکه گفته میشود ژاپن کشت محصولات تراریخته را ممنوع کرده، دروغ است، چرا که این کشور قبل از آمریکا یک نوع باکتری تراریخته را در سبد غذایی مردم قرار داده است.
رئیس انجمن ملی ایمنی زیستی تصریح کرد: ژاپن بعد از آمریکا بیشترین تعداد مجوز تولید محصولات تراریخته را صادر کرده است و این کشور رز آبی تراریخته تولید میکند.
قرهیاضی ادعا کرد: برخلاف ادعای دروغ، ژاپن بزرگترین وارد کننده سویای تراریخته است با دروغ فناوری هراسی را در جامعه توسعه ندهیم.
وی افزود: یک نفر از طرف مقابل حتی نتوانسته طی 20 سال گذشته یک اشتباه از ما بگیرد.
وی بیان داشت: عدهای در مورد تولید محصولات تراریخته و ضرر و زیان آن دروغ میگویند و برخی رسانهها هم آن را منتشر میکنند.
قرهیاضی بیان داشت: اروپا و آمریکا بزرگترین مصرف کنندههای محصولات تراریخته در دنیا هستند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که این نشست در رابطه با این موضوع برگزار شده که به طور دائم گفته شود، چه کسانی دروغ میگویند و آیا بهتر نیست به جای چاپ چنین مطالبی با مخالفان و یا منتقدان و یا به قول شما فناوری هراسان به مناظره با آنان پرداخته شود و در همایشهای علمی نتایج 20 سال تحقیقات اعلام شود، گفت: ما پای صحبت هستیم، چرا که همایشهایی که در دو استان یزد و سیستان و بلوچستان برگزار شد، با حضور دانشمندان در راستای پرداختن به تولید محصولات تراریخته بود.
وی در پاسخ به این سوال که در این همایشها فقط موافقان حضور داشتند، گفت: از کجا مخالف بیاوریم ، مخالفان 4 نفر هستند، در حالی که در کنگرهها و همایشهایی که برگزار میشود، بیش از دو هزار نفر از استاد و صاحب نظر شرکت میکنند.
وی بیان داشت: اگر مخالفان دلیل و مدرکی دارند، چرا مدارک را به انجمن ژنتیک، انجمن ایمنی زیستی و اداره غذا و دارو کشور ارائه نمیدهد.
وی افزود: در 20 سال گذشته واردات محصولات تراریخته انجام به کشور انجام میشده، اما به محض اینکه تولید و انبوه سازی آن در برنامه ششم گنجانده شد، عدهای به مخالفت پرداختند.
وی افزود: رسانههای منتقد چرا در آن زمان نسبت به واردات مخالفان نکردند.
قرهیازی بیان داشت: انجمن علمی ایمنی زیستی یک انجمن متشکل از پزشکان و طرفداران محیط زیست و متخصصان کشاورزی و متخصصان بیوتکنولوژی و مهندسان ژنتیک و متخصصان استاندارد و ایمنی زیستی است.
وی افزود: این انجمن از زمان تاسیس تاکنون کار مطالعه بر روی تضمین ایمنی چنین فعالیتهایی را داشته است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا انجمن علمی ایمنی زیستی مجوز تولید محصولات تراریخته را صادر میکند، گفت: خیر، انجمن علمی ایمنی زیستی یک انجمن علمی است و مداخلهای در صدور مجوز تولید محصولات تراریخته ندارد.
رئیس انجمن ملی ایمنی زیستی در پاسخ به این سوال که سازمان خواربار جهانی نظر مثبتی در مورد تولید محصولات تراریخته ندارد گفت: سازمان خواربار جهانی به شدت با بیانیههای متعدد و متکثر از کشت محصولات تراریخته دفاع کرده است.
انتهای پیام/ب