در نشست رو در روی وزرای صنعت ایران و برزیل، زمینه همکاری مشترک تجاری بین دو کشور بررسی شد و زمینه همکاری در تولید برق، صنایع غذایی حلال و هواپیما سازی از جمله نکات برجسته این جلسه بود.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 04 آبان 1394ساعت انتشار : 13:47:18به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا نعمتزاده پیش از ظهر امروز در دیدار با هیأت تجاری از کشور برزیل در مورد زمینه همکاری مشترک دو کشور گفت: محدودیتهایی در تامین هواپیما به دلیل تحریمها به وجود آمده که قطعاً شرایط تغییر خواهد کرد و میتواند با توجه به تجربه برزیل در زمینه صنایع هواپیمایی پیشرفته که هواپیماهای منطقهای را تولید میکند، زمینهای برای توسعه روابط بین دو کشور باشد.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و بارشهای مناسب کشور برزیل گفت: پتانسیلهای خوبی برای همکاری در عرصه کشاورزی و ورود به سرمایهگذاری در این زمینه وجود دارد، ضمن آنکه برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران باید ارتباط مستقیم دریایی و هوایی با برزیل برقرار شود و زمینه پروازهای مستقیم بین دو کشور بوجود بیاید.
نعمتزاده یکی دیگر از زمینههای سرمایهگذاری مشترک بین ایران و برزیل را استفاده از منابع سرشار هیدروکربنی عنوان کرد و افزود: در حوزه فراوردههای شیمیایی و پتروشیمی میتوانیم کار مشترک با برزیل انجام دهیم که هم نیازهای مصرفی بازار برزیل را تامین میکند و هم میتواند برای سایر بازارهای هدف مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان به ظرفیتهای مناسب بخش معدن بین دو کشور اشارهای کرد و افزود: سنگ آهن، سنگ مس، زغالسنگ و صنایع پیشرفته الکترونیک، اتوماسیون و نرمافزار میتواند از جمله ظرفیتهای خوبی باشد که با توجه به تجربه مناسب هر دو کشور همکاری مشترک در این زمینه داشته باشیم.
نعمتزاده همچنین همکاری در زمینه تجهیزات پزشکی، سیستمهای کنترلی، مکانیک و الکترونیک را از دیگر مواردی برشمرد که میتوان روی آن مذاکره کرد و افزود: صنایع غذایی به ویژه صنعت غذای حلال از دیگر مواردی است که با توجه به تجربه هر دو کشور و بازار منطقهای امکان سرمایهگذاری مشترک وجود دارد و ما میتوانیم غذای حلال را در هر دو کشور تولید و به جهان عرضه کنیم، چرا که امروزه حتی کشورهای غیر مسلمان هم آمار مصرف غذای حلالشان رو به افزایش است.
در ادامه این نشست آرماندو مُنترو وزیر صنعت و توسعه تجارت برزیل به این نکته اشاره کرد که رئیس جمهور برزیل روابط با ایران را حائز اهمیت میداند و خواهان گسترش روابط با ایران است.
وی در مورد حمایت برزیل از انرژی هستهای ایران خاطرنشان کرد: برزیل در این زمینه از اهداف صلحآمیز هستهای ایران دفاع کرد و برای رسیدن به توافق، همه به دنبال راه حلی برای حفظ کردن برنامه هستهای ایران بودند.
وی به حجم روابط تجاری ایران و برزیل اشارهای کرد و با اظهار تاسف از اینکه روابط تجاری در شأن دو کشور نیست، تصریح کرد: در سال 2014 این رقم به 1.4 میلیون دلار رسیده است در حالی که ما آمادگی داریم تا در زمینههای مختلف همکاری مشترک داشته باشیم که از جمله آن تمرکز بر روی صنایع غذایی است.
مُنترو همچنین بخش صنعت، انرژی، زیرساختها، مواد معدنی، مباحث علمی و تکنولوژیکی و نفت، گاز و پتروشیمی را از دیگر مواردی برشمرد که هر دو کشور میتوانند برای همکاری در این زمینهها مذاکره کنند.
وی تهران را یک مقصد بسیار مهم برای بازرگانان دنیا و بازار بینالملل دانست و افزود: حتی صندوق بینالمللی پول نیز اقتصاد ایران را دارای پتانسیل رشد فراوان اعلام کرده است.
وزیر صنعت و توسعه تجارت برزیل خاطرنشان کرد: ایران و برزیل میتوانند در زمینه برق تا 47 میلیون دلار همکاری مشترک داشته باشند، ضمن اینکه تولید انرژی پتانسیل بالقوهای برای برزیل است و هماکنون برزیل بیش از 40 درصد انرژی مورد نیاز خود را تولید میکند، درحالی که انرژی میتواند زمینهساز بحث سرمایهگذاری و افزایش تولید را ایجاد کند.
به گزارش فارس، پس از به توافق رسیدن مذاکرات ایران و 1+5، این نخستین بار است که یک کشور از آمریکای جنوبی در رأس وزیر این کشور به ایران سفر میکند تا زمینه همکاری با ایران را بررسی کند.
انتهای پیام/ب