از آنجا که اعتبار اختصاصیافته به طرحهای توسعهای بخش کشاورزی در لایحه بودجه 95 بسیار مناسب است، پیشبینی میشود که این طرحها اعتبار 14 هزار میلیارد تومانی دریافت کنند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 04 بهمن 1394ساعت انتشار : 14:17:19
از آنجا که اعتبار اختصاصیافته به طرحهای توسعهای بخش کشاورزی در لایحه بودجه 95 بسیار مناسب است، پیشبینی میشود که این طرحها اعتبار 14 هزار میلیارد تومانی دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، مدیرعامل بانک کشاورزی امروز در نشست خبری که در وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد، در پاسخ به پرسش ایانا درباره افزایش بودجه در لایحه سال 95 و اولویتهای این بانک گفت: با مساعدتهای معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی و وزیر جهاد کشاورزی در لایحه بودجه سال 95 دولت مبلغ 14 هزار میلیارد تومان برای اعتباربخشی به بانک کشاورزی اختصاص داد که این مقدار در مقایسه با سنوات گذشته و تخصیصهای سایر بانکها بیشترین مقدار است.
مرتضی شهیدزاده افزود: اولویت بانک کشاورزی طرحهای توسعهای و طرحهایی است که به کاهش مصرف انرژی در واحدهای تولیدی بینجامد و علاوه بر آن توسعه طرحهای گلخانهای در دستور کار است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مجلس شورای اسلامی سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی را تأیید میکند، امیدواریم که در تأیید بودجههای فوق پشتیبانیهای لازم را داشته باشد.
شهیدزاده ادامه داد: رابطه بانک کشاورزی با بهرهبرداران دوطرفه بوده و مطابق دستورالعمل تبصره 11 اگر به هر دلیل کشاورزان نتوانند مطالباتشان را پرداخت کنند، بانک کشاورزی با آنها تعامل خواهد داشت.
فروش 5000 میلیارد ریالی اموال دولتی به بانک کشاورزی اختصاص مییابد
مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: افزایش سرمایه بانکها در دستور کار است و مبلغ پنجهزار میلیارد ریال از محل فروش اموال دولتی قرار است به بانک کشاورزی اختصاص داده شود که مراحل پایانی آن در حال انجام بوده و پیشبینی میشود تا پایان بهمنماه این رقم در حساب قرار گیرد.
وی یادآور شد: با تخصیص رقم فوق، سرمایه بانک کشاورزی به دوهزار و 300 میلیارد تومان میرسد.
شهیدزاده تأکید کرد: در برنامه ششم توسعه، گرایش به توسعه در بخش کشاورزی مدنظر است و بانک کشاورزی بالاترین افزایش سرمایه را از آن خود خواهد کرد.
وی اظهار داشت: این روند سرمایهای در مقایسه با سالهای گذشته بیسابقه بوده است.
شهیدزاده همچنین گفت: از محل درآمدهای بانک مرکزی نیز افزایش سرمایه برای بانک کشاورزی محقق میشود و مقدار پیشنهادشده آن بیش از دوهزار میلیارد ریال است.
وی درباره رسیدگی به بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: با امکانات دولت و مجلس تلاش خواهیم کرد که به طرحهای توسعهای همچون گلخانهها در این بخش کمک کنیم و قرار است امسال 20 هزار میلیارد ریال برای توسعه گلخانهها اختصاص یابد.
شهیدزاده خاطرنشان کرد: در ملاقاتهایی که با وزیر کشاورزی روسیه انجام شده است، بر گسترش طرحهای شیلاتی تأکید شده و علاوه بر آن صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه مدنظر قرار گرفته است.
اولویت بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به صنایع تبدیلی
مدیرعامل بانک کشاورزی ادامه داد: بانک کشاورزی به طرحهای صنایع تبدیلی که در زنجیره تولید انجام شود، تسهیلات مناسبی میدهد؛ بهگونهای که در صنعت مرغداری، کشتارگاهها، صنایع فرآوری و سایر بخشها جزو اولویت است.
وی تصریح کرد: در سایر استانها نیز با توجه به شرایط آب و هوایی آنها، تسهیلات مناسب به طرحهای ارائهشده اختصاص مییابد.
شهیدزاده یادآور شد: در حال حاضر بیش از 95 درصد پرداختیهای بخش کشاورزی توسط بانک عامل انجام شده و کمتر از پنج درصد آن را سایر بانکها انجام دادهاند.
وی تأکید کرد: بانک کشاورزی در حال حاضر محدودیت اعتباری ندارد و به طرحهای کشاورزی تسهیلات مناسبی پرداخت میکند.
شهیدزاده اظهار داشت: امسال نسبت به سال گذشته دوبرابر منابع تأمین کردیم که بدینترتیب توانستیم بیش از 20 هزار میلیارد ریال از بدهیهای بانک مرکزی را پرداخت کنیم و در حال حاضر نهتنها به بانک مرکزی مقروض نیستیم، بلکه میتوانیم بین بانکها سرمایه موجود در بانک را بچرخانیم.
پرداخت 9400 میلیارد تومان به گندمکاران بابت خرید تضمینی
مدیرعامل بانک کشاورزی درباره خرید گندم نیز گفت: تنها دورهای که بیشترین رقم خرید حاصل شد، سال جاری بود که تا پایان شهریورماه سال جاری توانستیم 97 درصد پول گندمکاران را پرداخت کنیم.
وی درباره پرسشی مبنی بر فروش گندم وارداتی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی تکیه بر تولید داخل را مدنظر قرار داده، بنابراین لزومی ندارد که بخواهیم گندم وارداتی را به فروش برسانیم و در سال گذشته بیش از هشت میلیون تن گندم خریداری شده و امسال دستور قطع واردات صادر شده است.
شهیدزاده خاطرنشان کرد: بابت خرید تضمینی گندم دولت مبلغ 9 هزار و 400 میلیارد تومان پول به کشاورزان پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: در صورتی که دولت سیاست قیمت تضمینی و ارائه کالاها در بورس کالا را تأیید کند، بانک کشاورزی آماده همکاری بوده و امیدواریم که در سال آینده برای سایر محصولات همچون دانههای روغنی و ذرت دانهای و سایر محصولات به غیر از گندم، قیمت تضمینی جایگزین شود.
شهیدزاده درباره وضعیت این بانک در دوره پساتحریم تصریح کرد: در دوره تحریم، فعالیت ارزی بانک کشاورزی سهبرابر شد، بهگونهای که سال گذشته 9 میلیارد دلار LC برای 11 بانک باز کردیم و سعی میشود که نظام بانکی در دوره پساتحریم نیز بتواند موفقتر عمل کند.
گشایش LC با 25 بانک اروپایی بعد از تحریم
مدیرعامل بانک کشاورزی یادآور شد: بعد از تحریم با 25 کشور اروپایی توانستیم LC های مختلف باز کنیم و علاوه بر آن با بانکهای ترکیه، اندونزی و چین نیز روابط مناسبی را برقرار کردیم.
وی تأکید کرد: با توجه به اتفاقاتی که در دنیای غرب افتاده است، فکر میکنیم که سیاست بانک کشاورزی بتواند بهگونهای ادامه یابد که با سایر بانکهای خارجی و اروپایی بتوانیم LCهای مناسبی را باز کرده و حتی برای بهرهبرداران بخش کشاورزی نیز کارتهای اعتباری و مَسترکارت صادر کنیم.
شهیدزاده درباره سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی اظهار داشت: 20 هزار میلیارد تومان برای احداث گلخانهها پرداخت شده است تا زنجیره تولید بدینترتیب حفظ شود و در این راستا بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی، 80 درصد منابع برای ایجاد صنایع تبدیلی توسط بانک و 20 درصد باید توسط بخش خصوصی تأمین شود.
وی همچنین گفت: متقاضیانی که بخواهند از بانک کشاورزی تسهیلات دریافت کنند، میتوانند پس از ارائه درخواست از طریق سیستم الکترونیکی بانک، حداکثر پس از یک هفته، 30 تا 50 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند و بعد از اعتبارسنجیهای مناسب، برای مبالغ پایین نیاز به وثیقه ملکی نیست.
مدیرعامل بانک کشاورزی تسهیلات بیش از 50 میلیون تومانی را جزو تسهیلات متوسط و بیش از 200 میلیون تومانی را جزو تسهیلات کلان برشمرد و افزود: 92 درصد وامهای بانک کشاورزی بدون وثیقه ملکی و با ضمانتهای کشاورزی و سفتههای مدیران کشاورزی پرداخت میشود.
شهیدزاده با اشاره به سود کم بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بانکها خاطرنشان کرد: 25 درصد از منابع بانکهای تجاری باید به پرداخت تسهیلات کشاورزی اختصاص یابد و در این راستا در جلسهای که طی هفته گذشته با سازمان مدیریت، برنامهریزی و امور اقتصادی برگزار شده است، تمامی هیأتمدیرههای بانکها با بازدهی بخش کشاورزی آشنا شدند که امیدواریم نتایج مثبتی حاصل شود.
وی درباره اثرگذاری نرخ تسهیلات در قیمت تمامشده تولید ادامه داد: اثرگذاری نرخ تسهیلات کمتر از سه درصد است و اگر بتوانیم تکنولوژیهای جدید را به کشور وارد کنیم، خواهیم توانست راندمان تولید را بالا برده و از تسهیلات حداکثر استفاده را داشته باشیم.
شهیدزاده در پایان واردات تکنولوژی و طرحهایی را که منجر به افزایش تولید شود را از اولویتهای این بانک عنوان کرد./
خبرنگار: مژگان ستار
A-941104-04