رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد مصوبه اخیر به مجلس برای تولید و واردات محصولات تراریخته گفت: پیشنهاد کمیسیون کشاورزی، ممنوعیت کامل تولید و واردات محصولات تراریخته بود که بعداً قیدهایی برای آن گذاشته شد.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 12 دی 1395ساعت انتشار : 13:17:20علیمحمد شاعری در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس در پاسخ به اینکه چرا مجلس قید تولید یا واردات محصولات تراریخته با مصوبه مجلس را در قانون ممنوعیت واردات و تولیدات محصولات تراریخته در برنامه ششم گذاشته و این شائبه بوجود میآید که راه فراری برای سودجویان این حوزه است، این گونه توضیح داد که در پیشنهاد اولیه کمیسیون کشاورزی مجلس ممنوعیت کامل برای تولید، رهاسازی و واردات محصولات تراریخته بود، منتهی در مراحل بعدی بررسی قیدهایی گذاشتهاند که واردات محصولات تراریخته بدون رعایت قوانین و مقررات ممنوع شود.
خبرنگار فارس پرسید این قیدها دقیقاً چه نکاتی است؟ که شاعری در پاسخ به این موضوع گفت: اگر آئیننامههای دقیقی در این زمینه تدوین شود، مشکل حل خواهد شد.
وی اضافه کرد: طبق گزارشهایی که داریم، وزارت جهاد کشاورزی با حساسیت ویژه روی تولید و واردات محصولات تراریخته نظارت میکند و در کنار آن وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست نیز محکمتر ورود کردهاند.
وی یکی از مواردی که در رعایت قوانین دیده شده را ارزیابی خطر برشمرد و گفت: هر محصولی که وارد گمرکات کشور میشود، باید تحت ارزیابی خطر قرار گیرد و وزارت بهداشت باید با ایجاد آزمایشگاههای پیشرفته از محصولات وارداتی نمونه برداری کرده تا در صورت تشخیص خطری برای سلامت مردم از ورود آن جلوگیری کرده و مجوز ندهند.
خبرنگار فارس با انتقاد از اینکه به نظر شما آیا نیاز نبود که واردات محصولات تراریخته بدون هیچ قیدی ممنوع شده و این کارهای اضافی به کشور تحمیل نشود، گفت: 38 کشور به طور کامل تولید و واردات محصولات تراریخته را ممنوع کردند و برخی فقط تولید آن را ممنوع کردهاند.
به گزارش خبرنگار فارس، اخیراً 7 کشور دنیا از جمله روسیه، تولید، واردات روی محصولات تراریخته را به طور کامل ممنوع اعلام کرده و 38 کشور دیگر با شروط تولید محصولات تراریخته را ممنوع کردهاند. قرار بود تا در برنامه ششم توسعه هرگونه تولید و واردات محصولات تراریخته به کشور ممنوع شود اما در مصوبه هفته اخیر مجلس به طور صریح در قانون عنوان شده که واردات و تولید محصولات تراریخته ممنوع بوده، اما در موارد خاص با مجوز مجلس امکانپذیر است.
طی سالهای اخیر تولید و به کارگیری محصولات تراریخته در بخش کشاورزی یکی از پر بحثترین مسائل در علوم بیوتکنولوژی است و بسیاری از کارشناسان بخش کشاورزی معتقدند که تولید این گونه محصولات برای سلامت انسانها مضر بوده و کشت و استفاده از آن به صلاح نیست.
در حال حاضر، کنجاله سویا، روغن و برخی محصولات وارداتی از کشورهایی همچون آمریکای لاتین، حاصل محصولات تراریخته است.
انتهای پیام/ب