معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی خواستار توقف اختصاص اعتبارات ملی سدسازی شد تا برای بخش مصرف، یعنی توسعه روشهای آبیاری تحت فشار اختصاص یابد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 24 مرداد 1394ساعت انتشار : 11:47:28
معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی خواستار توقف اختصاص اعتبارات ملی سدسازی شد تا برای بخش مصرف، یعنی توسعه روشهای آبیاری تحت فشار اختصاص یابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی امروز در حاشیه نخستین گردهمایی مشترک ستادی و استانی وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی گفت: اطلاعات بهدستآمده از سال 1390 و بر اساس سند ملی تدوینشده، میزان آب استفادهشده در بخش کشاورزی حدود 70 میلیمتر مکعب است و این رقم در سال 94 بهدلیل خشکسالیهای اخیر و کمی میزان آب 25 درصد کاهش یافته، یعنی 56 تا 57 میلیارد مترمکعب بیشتر نیست.
علیمراد اکبری افزود: راندمان آبیاری در بخش کشاورزی 43 تا 45 درصد است که این بررسی در یکهزار نقطه کشور و 107 دشت در شبکههای اصلی، سنتی و مدرن انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: بهرهوری آب در بخش کشاورزی، روند خوبی دارد، مشروط بر آنکه اعتبارات خاص آن اختصاص یابد.
اکبری ادامه داد: تأکید دارم که سدسازی تعطیل شود و اعتبارات آن به مصرف داده شود.
وی در پاسخ به پرسش ایانا درباره طرح مشترکی که وزارت جهاد کشاورزی با وزارت نیرو در دستور کار دارد، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی توسعه روشهای نوین آبیاری و جلوگیری از کشت گیاهان پرمصرف ازجمله سبزی و صیفی را در دستور کار دارد.
اکبری یادآور شد: استفاده از روشهای جدید آبیاری زیرسطحی و طیف و انتقال گیاهان پرمصرف به گلخانهها از اقبال خوبی توسط بهرهبرداران برخوردار شده، اما متأسفانه تا این لحظه برای سال جاری هیچ اعتباری جهت آبیاری تحت فشار اختصاص نیافته است.
انجام عملیات 350 میلیارد تومانی آبیاری تحت فشار، بدون ریالی اعتبار در سال جاری
معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: در سال جاری 350 میلیارد تومان کار برای توسعه روشهای آبیاری تحت فشار انجام شده است که بهدلیل نبود اعتبار، در حال حاضر دیون داریم.
وی اظهار داشت: پیشنهاد میکنیم منابع ملی که برای پروژههای سدسازی اختصاص پیدا میکند، متوقف شده و به جای آن، این اعتبارات صرف مصرف و توسعه روشهای بهینه مصرف آب شود.
اکبری همچنین گفت: جلسات مشترک خوبی بین کارشناسان دو وزارتخانه در حال انجام است، اما عزم ملی نیاز است تا بتوانیم از بحران عبور کنیم.
وی در ادامه افزود: معتقدیم که علاوه بر دو وزارتخانه، باید قوه مقننه، مجریه و قضاییه تشریک مساعی کنند و برای حل معضل آب، به بحثهای جدی وارد شوند.
معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و 400 هزار هکتار از اراضی به آبیاری تحت فشار تجهیز شده است و اگر اعتبار تعلق گیرد، در برنامهای 10 ساله خواهیم توانست چهار میلیون هکتار را پوشش دهیم و در سال جاری نیز به شرط تأمین اعتبار، در سطح 200 تا 400 هزار هکتار خواهیم توانست عملیات آبیاری انجام دهیم./
خبرنگار: مژگان ستار
A-940524-02