رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: در حالی که براساس عرف اجاره زمین کشاورزی بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون ریال در هر هکتار است، اما در این منطقه، زمین کشاورزی با قیمت ۱۱۰ میلیون ریال اجاره داده میشود.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 28 فروردین 1395ساعت انتشار : 12:2:22به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید یعقوب موسوی در حاشیه بازدید خبرنگاران از مزارع گندم جنوب استان کرمان با بیان اینکه سطح زیرکشت این منطقه 264 هزار هکتار است و سالیانه 4 میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات زراعی، دامی، باغی و شیلاتی در آنجا تولید میشود، گفت: این منطقه در تولیدات گلخانهای، خرما، هندوانه، پیاز طرح استمرار و سیبزمینی مقام اول کشور را دارد.
وی با بیان اینکه جنوب استان کرمان اصلیترین مکان در تعیین قیمت سیبزمینی و پیاز است، اظهار داشت: این منطقه با تولید سالانه 260 هزار تن محصولات گلخانهای در سطح 1400 هکتار رتبه نخست کشور را در تولید این محصولات را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: بخشی از تولیدات این منطقه در داخل مصرف و بخشی از هم به جنوب شرق آسیا، شبهقاره هند و کشورهای حوزه خلیج فارس و حوزه قفقاز صادر میشود.
وی بیان داشت: عمده خیار خاردار و همچنین پاترون (نوعی خیار) به روسیه و آذربایجان صادر میشود.
موسوی گفت: اوکراین، پاکستان، کشورهای حوزه آسیای میانه و افغانستان از جمله متقاضیان خرمای این استان به شمار میروند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه بحران آب یکی از مشکلات جنوب این استان به شمار میرود، اظهار داشت: این منطقه در اجرای آبیاری قطرهای مقام اول و در آبیاری نوین و بارانی به لحاظ کیفی و کمی مقام دوم کشور را دارد.
وی با بیان اینکه 8 هزار حلقه چاه غیرمجاز در این منطقه وجود دارد، تصریح کرد: بیش از 24 هزار حلقه چاه در جنوب این استان وجود دارد.
موسوی تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزی جنوب استان کرمان، نرخ بالای اجاره زمین است، در حالی که معمولاً اجاره زمین باید برای هر هکتار 35 تا 40 میلیون ریال باشد، در این منطقه تا 110 میلیون ریال در هکتار اجاره از کشاورزان اخذ میشود.
وی بیان داشت: در حال حاضر هندوانه در این استان به روش آبیاری تیپ (قطرهای) تولید میشود که زیاد آببر نیست و در کنار این محصولات، محصولاتی مانند یونجه و ذرت دانهای هم تولید میشود که با توجه به آببر بودن آنها، درصدد هستیم تا سطح زیرکشت آنها را کاهش دهیم.
در ادامه، غلامرضا سرحدی مسئول دفتر فنی مدیریت آب و خاکی جیرفت اظهار داشت: جیرفت به دلیل شرایط اقلیمی و دمای بالای هوا که حدود 55 درجه سانتیگراد است، تبخیر آبهای سطحی آن روزانه بیش از 7 میلی متر است و بنابراین، اجرای سیستمهای نوین آبیاری به ویژه آبیاری قطرهای در این منطقه لازم و ضروری است.
وی تصریح کرد: برای هر هکتار آبیاری نوین، حدود 100 میلیون ریال نیاز است که بخش عمده آن به حمایت دولت نیازمند است.
مسئول دفتر فنی مدیریت آب و خاکی جیرفت تصریح کرد: در آبیاری سطح بهرهوری آب بین 30 تا 35 درصد است، در حالی که با به کارگیری شیوه آبیاری قطرهای، بهرهوری آب به 80 تا 90 درصد افزایش داده میشود و برداشت محصول هم در واحد سطح افزایش می یابد.
سرحدی با بیان اینکه سطح زیرکشت جنوب استان کرمان بیش از 260 هزار هکتار است، افزود: تاکنون 58 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستانهای جنوب استان کرمان به سیستم آبیاری تیپ (قطرهای) مجهز شده و در سال گذشته 9 هزار هکتار از این طرح عملیاتی شد.
انتهای پیام/ب