جلسه هماندیشی طرح نظام نوین ترویج کشاورزی با حضور مدیران، مسئولین، نمایندگان استانها و جمعی از پیشکسوتان ترویج برگزار شد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 26 آبان 1394ساعت انتشار : 10:47:21
جلسه هماندیشی طرح نظام نوین ترویج کشاورزی با حضور مدیران، مسئولین، نمایندگان استانها و جمعی از پیشکسوتان ترویج برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، قائممقام معاون ترویج و آموزش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی به مناسبت برگزاری جلسه هماندیشی و بررسی رویکردها و پیشنهادها پیرامون اجرای پایلوت نظام نوین ترویج کشاورزی که دیروز یکشنبه با حضور محمدحسین عمادی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی؛ کاظم خاوازی، معاون ترویج و آموزش سازمان؛ احمدی، از کارشناسان اداره آمار و اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان منتخبی از استانها شامل مدیران هماهنگی امور ترویج استانها، رؤسای مراکز و سازمانهای جهاد کشاورزی در سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ در گفتگو با خبرنگار ما گفت: از آنجا که بر اساس این طرح، مقرر شده است از میان 9 استان داوطلب اجرای این طرح (استانهای گلستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، کرمانشاه، کرمان، مازندران، قزوین، خراسان رضوی، فارس) چهار استان گلستان، آذربایجان شرقی، اردبیل و کرمانشاه بهعنوان استان پایلوت انتخاب شده و مقرر شده تا این طرح به شکل آزمایشی در آن استانها به مرحله اجرا درآید و پس از اخذ نظرات و تجربیات سایر مدیران ترویج هماهنگی امور استانها و بررسی نقاط قوت و ضعف برنامه، تمامی 9 استان فعال در این موضوع، برنامه کاری خود را جهت تهیه شیوهنامه و دستورالعمل اجرایی نظام نوین ترویج ارائه کنند و تا تیرماه سال 95 خورشیدی در تدوین نهایی این برنامه مشارکت و همکاری داشته باشند.
محمدرضا شاهپسند با بیان اینکه در این جلسه گزارشی از جایگاه ترویج در بخش کشاورزی و روند اجرایی نظام نوین ترویج، ارائه شده است، ضرورت پرداختن مجدانه به رویکرد نوین در ترویج کشاورزی را مورد تأکید قرار داد و افزود: این نظام با پهنهبندی عرصههای تولید، این اطمینان را به کشاورزان میدهد که فردی را بهعنوان "کارشناس" پذیرفته و با کمک او راه حل مسائل، مشکلات و نیازهای حرفهای خود را جستجو کرده و از این منبع، دانش فنی مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی با توضیح اقدامات انجامشده در این حوزه، به چشمانداز و راهبردهای طرح اشاره کرد و ادامه داد: سازمان تحقیقات تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی تلاش کرده تا با تمام ظرفیتهای موجود مؤسسهها، مراکز و ایستگاههای تحقیقاتی برای عملیاتی شدن طرح نظام نوین ترویج اقدام کند.
قائممقام معاون ترویج و آموزش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی با اشاره به فعالیت کارگروه استانی و کمیتههای شهرستان در مشورت با یکدیگر عنوان داشت که این کمیتهها با همفکری و هماندیشی، راهحلهایی را ارائه و به ستاد ابلاغ میکنند تا با همفکری کارشناسان نتیجه مطلوب حاصل آید.
شاهپسند با بیان اینکه با این طرح تبادل اطلاعات از طریق مراکز آموزش و سامانه اطلاعاتی که هماکنون به تجهیزات خوبی مجهز شده است نیز به جریان خواهد افتاد، خاطرنشان کرد: طبق ابلاغ اکید وزیر جهاد کشاورزی، مروجان در این طرح باید مسئول پهنه خود باشند و همراه با شناخت کافی از عرصه مورد نظر، مسئولیت پاسخگویی کشاورزان و بهرهبرداران را بر عهده داشته باشند.
به گفته وی، در این طرح محققان و کارشناسان، حمایت فنی و تخصصی از مسئولان طرح را بر عهده خواهند داشت و در این رابطه جلساتی را بهصورت هفتگی با کارشناسان برگزار میکنند. این حمایت فنی میتواند ثمرات مفیدی دربر داشته باشد و ضریب پاسخگویی وزارت جهاد کشاورزی در برابر کشاورزان را بالا ببرد.
شاهپسند با اشاره به مدیریت انتقال دانش فنی تصریح کرد: هماکنون محتوای خوبی، مخصوصا برای چهار استان پایلوت وجود دارد و از طریق شبکه پردازش و اشاعه دانش، تمامی کارشناسان توان ثبت دانش بر روی شبکه را خواهند داشت تا پتانسیل بیشتری برای پاسخگویی به کشاورزان و بهرهبرداران در عرصه تولید به وجود آید.
وی با اشاره به اینکه سامانه الکترونیکی مشابهی در وزارتخانه نیز وجود دارد که میتواند بهعنوان سامانه مشترک با سازمان تحقیقات کشاورزی، اطلاعات مروجان را جمعآوری و با بارگذاری اطلاعات آماری، پاسخگویی به بهرهبرداران را در دستور کار خود قرار دهد، یادآور شد: با توجه به ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی برای نظام نوین ترویج و مصوبه دولت در حوزه آمار و اطلاعات کشاورزی و هماهنگی با معاون ترویج وزیر و معاون آموزش و ترویج سازمان، تصمیم گرفته شد تا کار مشترکی در زمینه آمار و اطلاعات انجام شود تا وزارت جهاد کشاورزی از آن بهرهمند شود.
سخنران نهایی این جلسه، محمدحسین عمادی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی بوده که به جمعبندی مباحث طرح شده در این جلسه چهار ساعته پرداخته است و بر اساس اطلاع خبرنگار ایانا، وی بر این نکته تأکید کرده که در شرایط کنونی، تغییر و تحول در سیستم فعلی اداره امور کشاورزی کشور، دیگر اختیاری نیست، بلکه "اجباری" است و ما مجبور به احیای این سیستم تخریبشده هستیم.
بر اساس این گزارش، عمادی در این جلسه گفته است: "باید بپذیریم که وزارت جهاد کشاورزی بر روی محیط بیرونی خود تأثیر چندانی ندارد، زیرا بیش از 90 درصد منابع کشاورزی در مالکیت بخش خصوصی است و ما مجبور به احیای سیستم ترویج (برای تعامل و ارتباط مؤثر با کشاورزان) هستیم و از طرفی، احیای تحقیقات کشاورزی نیز بستگی به احیای ترویج دارد؛ لذا ما باید با کمترین هزینه و ضایعات و بیشترین بهرهوری، این تغییر و تحول را ایجاد کنیم."/
گزارش: افسانه زعیمزاده
P-940826-01