عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: جمعیت کشور طی ۴ دهه اخیر ۲.۵ برابر شد و در این رشد میزان تولید گندم ۳.۸ برابر و تولید برنج ۳.۶ برابر شده است.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 23 اردیبهشت 1395ساعت انتشار : 12:42:19به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، احمد رضوانفر عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران امروز در دومین روز از همایش 2 روزه «علل و راهکارهای مقابله با بحران کمی و کیفی آب کشور» تدوین ساز و کارهای مدیریت یکپارچه منابع آب بخش کشاورزی ایران با تاکید بر نظام ملی نوآوری پرداخت و گفت: بیش از 9 هزار سال طول کشید تا انسان از عصر کشاورزی به عصر صنعتی وارد شود.
وی افزود: اما رابطه انسان و طبیعت با انقلاب صنعتی در قرن 18 رویه خاصی گرفت و نابرابریهایی ایجاد شد که دارای پیامدهای فراگیر برای تمام جوامع انسانی شد.
رضوان فر تصریح کرد: با انقلاب سبز تحولات نهادی، فنی، دانشی و تکنولوژی وسیعی در بخش کشاورزی رخ داد که باعث افزایش بهرهبرداری از طبیعت شد.
عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تصریح کرد: انقلاب سبز سبب شد محصول تولیدی در سطح دنیا 4.2 برابر افزایش پیدا کند و در مقابل مصرف آب کشاورزی 2.2 افزایش یافت.
وی بیان داشت: در کنار نقاط قوت انقلاب سبز، بهرهبرداری از منابع موجب ایجاد نگرانی جدیدی در بشر شد.
رضوانفر گفت: مدیریت یکپارچه منابع آب به عنوان یک ساز و کار مدیریت برای ایجاد تحولات اساسی در جوامع انسانی نیازمند ابزارهای گوناگونی است که یکی از این ابزارها نوآوری است.
وی تصریح کرد: نظام اجتماعی، اقتصادی در طول زمان در حال تغییر است و همواره در پاسخ به چالشها قرار دارد.
عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: طی 4 دهه جمعیت کشور 2.5 برابر افزایش یافته است و در این رشد میزان تولید گندم 3.8 برابر و تولید برنج 3.6 برابر شده است.
وی همچنین تصریح کرد: طی 40 سال تعداد چاههای عمیق تقریباً 14 برابر شد.
وی افزود: بهره برداری از منابع بدون توجه به ظرفیت منابع آب و تغییر اقلیم از سوی دیگر موجب پیامدهای زیست محیطی شده است.
رضوانفر بیان داشت: در حال حاضر انتظار میرود تدوین ساز و کارهای مدیریت مناسب، راهبرد مطلوب و مساعدی باشد.
وی بیان داشت: بنابراین در راستای تحقق چشماندازهای انقلاب آبی مفاهیمی همچون مدیریت یکپارچه منابع آب مطرح شده است که چتر فلسفی آن به دنبال استفاده از منابع آب با توجه به عدالت اجتماعی، پایداری اکولوژیکی و بهرهوری اقتصادی است.
انتهای پیام/ب