کشت و صنعت شهیدرجائی که در کارنامه واگذاریهای اصل 44 قرار دارد، توانسته با افزایش سود 100 میلیارد ریالی، بهعنوان محکمترین قدم دولت در خودکفایی بذر در راستای اقتصاد مقاومتی قرار گرفته و با انعقاد قرارداد با کشورهای مجارستان، ایتالیا، یونان و کشورهای خلیج فارس در حوزه تجارت محصولات کشاورزی قدم بگذارد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 19 دی 1394ساعت انتشار : 12:37:22
کشت و صنعت شهیدرجائی که در کارنامه واگذاریهای اصل 44 قرار دارد، توانسته با افزایش سود 100 میلیارد ریالی، بهعنوان محکمترین قدم دولت در خودکفایی بذر در راستای اقتصاد مقاومتی قرار گرفته و با انعقاد قرارداد با کشورهای مجارستان، ایتالیا، یونان و کشورهای خلیج فارس در حوزه تجارت محصولات کشاورزی قدم بگذارد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اعزامی خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) به دزفول گفت: با واگذاری صورتگرفته در راستای اصل 44 قانون اساسی و سوددهی شرکت از 300 میلیون به 10 میلیارد تومان، رضایت مندی کارگری افزایش پیدا کرده و پتانسیل این شرکت برای توسعه فعالیتهای اقتصادی و نقشآفرینی در سطح کلان کشور فراهم شده است.
منصور مخبردزفولی افزود: طرح افزایش سطح باغهای مرکبات به میزان یکهزار هکتار در پنج سال که فاز نخست آن اجرا شده است و طی دو سال گذشته از 300 هکتار به 600 هکتار افزایش پیدا کرده، جزو مهمترین اقدامات صورتگرفته بعد از واگذاری بوده است.
پیشنهاد استفاده از گریپفروت توسرخ برای صنایع آبمیوه ایران
وی با اشاره به افزایش تولید مرکبات خاطرنشان کرد: اکنون میانگین برداشت مرکبات 12 تا 13 تن در هکتار است که با قراردادهای منعقدشده با یک شرکت تأمینکننده سم و کود، مقرر شده محلولپاشی کودهای مغذی در همه اراضی مرکبات اجرایی شود.
مخبردزفولی ادامه داد: پیشبینی میشود در صورت محلولپاشی، میانگین برداشت به 30 تن در هر هکتار افزایش پیدا کند.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی با اشاره به رقم والنسیای تولیدشده در باغهای کشت و صنعت شهیدرجائی تصریح کرد: هرچند اکنون والنسیا بهعنوان رقم غالب مرکبات مورد کشت قرار گرفته است، اما گریپفروت توسرخ که در کاهش فشار خون نقش مؤثری داشته و بهعنوان یک رقم مناسب آبگیری محسوب میشود، میتواند در صنایع آبمیوه مورد توجه قرار گیرد.
عکس از فاطمه مهردادیان
وی یادآور شد: در جریان سرمایهگذاری شرکت و توسعه صنایع تبدیلی، راهاندازی کارخانه روستینگ میوه و آبمیوهگیری با توجه به افزایش سطح باغها برای استفاده از ارزش افزوده محصولات باغی و جلوگیری از فروش سردرختی محصولات و تولید آبمیوه سالم با توجه به دریافت برندهای محصول سالم و استاندارد، در دستور کار قرار دارد.
مخبردزفولی تأکید کرد: همچنین راهاندازی گلخانه تولید نشاء مرکبات با توجه به توسعه باغ در شرکت شهیدرجائی و در کل منطقه، از برنامههای آینده این شرکت خواهد بود.
صادرات بذر شبدر از مرز یونان
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی اظهار داشت: هرچند اکنون تولید بذر شبدر بهصورت متمرکز صورت میگیرد، اما بهعلت عدم نیاز، مقدار تولید بهصورت محدود بوده و در حجم انبوه تولید نمیشود، اما با قراردادهای صورتگرفته با یک شرکت یونانی - ایتالیایی مقرر شده است، بذرهای تولیدی به کشور یونان بهصورت فلهای و پروسسشده ارسال شود و این شرکت با استخراج قوه نامیه و مشخصات این محصول، برای صادرات آن اقدام کند.
وی همچنین گفت: برای بذرهای تولیدی گواهیهای بینالمللی وجود دارد که هنوز برخی بذرهای تولیدی کشور فاقد این گواهینامه هستند و ایران باید هرچه سریعتر برای استحصال قوه نامیه و مشخصات بذر اقدامات قانونی و تحقیقاتی صورت دهد.
مخبردزفولی افزود: کلزا بهعنوان مثال دارای گواهی به نام ایستگاه است که دارای یک پیمان جهانی است و ایران باید هرچه سریعتر به آن بپیوندد تا بتواند برای بذر کلزای خود گواهینامه بینالمللی داشته باشد و در صورت افزایش تولید و مازاد نیاز بتواند برای صادرات آن اقدام کند.
کارخانه قند تهران در راه است
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی با اشاره به لزوم کشت چغندرقند و حمایت آن در دزفول خاطرنشان کرد: چغندرقند جزو محصولات کمآببری است که با در نظر گرفتن مقاومت این گیاه، گونه مناسبی برای توسعه در مزارع دزفول و سایر شهرها است؛ با این وجود، بهعلت واردات گسترده شکر و پایین بودن قدرت چانهزنی حوزه کشاورزی، کارخانههای قند یکی پس از دیگری تعطیل میشوند.
وی ادامه داد: کارخانه قند دزفول در سالهای اخیر بسته شد و اکنون چغندرقندهای تولیدی شهیدرجائی به استان اصفهان ارسال میشود، اما هیأت مدیره بنا دارد با تشکیل یک کارخانه چغندرقند که مقدمات اجرایی آن در تهران صورت گرفته است، هرچه سریعتر برای جذب چغندرقندهای دزفول آماده به کار شود.
مخبردزفولی تصریح کرد: مزارع دزفول آمادگی دارد که حداقل دو کارخانه قند با ظرفیت اسمی بالا را در خود داشته باشد.
گلخانههای هیدروپونیک پس از واگذاری
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی با اشاره به اثر گذاشتن واگذاری مناسب به بخش خصوصی یادآور شد: واگذاری هوشمندانه شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی به اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی و روستایی باعث شد تا این شرکت بتواند تصمیمهای مؤثر را اتخاذ کرده و برای توسعه کشاورزی در منطقه، خیز جدی بردارد.
وی تأکید کرد: ایجاد شهرک گلخانهای به روش هیدروپونیک و مدرن در کشت و صنعت شهیدرجائی در سطح یکهزار هکتار و پیشبینی تولید محصولات کشاورزی با افزایش 700 تن در هر هکتار و ایجاد بازار کار و فرصتهای شغلی بهمنظور اشتغال یکهزار نفر نیروی کار و بهرهوری از منابع آب و استفاده مناسب و بهینه از منابع مورد نظر از برنامههای این شرکت برای سالهای آینده خواهد بود.
مخبردزفولی اظهار داشت: همچنین این شرکت برای ورود به بازار و توسعه تجارت در بخش کشاورزی برنامههای مدونی دارد و بر این اساس، با کشورهای حوزه خلیج فارس برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی وارد میز مذاکره شده است.
وی همچنین گفت: همکاری با شرکتهای تولیدکننده بذر مادری در کشورهای مجارستان و ایتالیا نیز ازجمله اقدامات صورتگرفته این شرکت است.
شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی، محکمترین قدم دولت برای خودکفایی بذر
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی افزود: در جریان اقتصاد مقاومتی و سیاستهای اتخاذشده وزارت جهاد کشاورزی، میتوان شرکت کشت و صنعت شهیدرجائی را بهعنوان محکمترین قدم دولت برای رسیدن به خوداتکایی در تولید بذر نام نهاد؛ چرا که این شرکت در شرایط کنونی، توانایی تولید 90 درصد بذر مورد نیاز کلزای کشور و 50 درصد بذر مورد نیاز شبدر را در اختیار دارد.
مخبردزفولی خاطرنشان کرد: تولید بذر مادری گندم و همچنین ذرت و ماش در این کشت و صنعت در دستور کار قرار دارد؛ علاوه بر این، کشت یونجه بهمنظور تأمین علوفه مورد نیاز دامداران و پرورش ماهی، ذرت بذری و دانهای نیز در سبد تولید محصولات کشاورزی این شرکت قرار دارد.
وی تصریح کرد: این شرکت توانسته است با گرفتن مجوز تولید نهال و مرکبات، دریافت نشان استاندارد برای تولیدات باغی و مجوز تولید محصولات ارگانیک (IPM) و همچنین مجوز تولید انواع محصولات زراعی از مؤسسه کنترل و گواهی بذر، زمینه لازم را برای اثرگذاری در بخش کشاورزی و ورود به حوزههای صادراتی فراهم کند./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان