رئیس کانون صنایع غذایی با انتقاد از جدول پاکی گندم و مجاز بودن وجود ۷ درصد خاک در گندم، گفت: وزارت کشاورزی قول داده که این جدول را اصلاح کند و قرار است میزان مجاز خاک موجود در گندم از ۷ به ۵ درصد برسد.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 21 آبان 1396ساعت انتشار : 14:52:20به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا مرتضوی در یک نشست خبری با اشاره به ایرادات جدول پاکی گندم، اظهار داشت: به نظر من این جدول که توسط وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده، جدول ناپاکی گندم است، زیرا وجود 7 درصد خاک و 10 درصد آفت گندم را مورد پذیرش قرار میدهد.
وی تصریح کرد: به این ترتیب در هر 10 تن گندم، وجود 700 کیلوگرم خاک مجاز است و دولت با این شرایط گندم را از گندمکاران میخرد.
مرتضوی بابیان اینکه قولهایی برای اصلاح جدول پاکی گندم طی سال جاری داده شده است، گفت: ضایعات گندم را از کل کشور خریداری میکنند، وارد گندم میکنند و سپس آن را به دولت میفروشند، به طوری که ما در کارخانه حتی شن آکواریوم نیز از گندم جدا میکنیم.
به گفته وی، ضایعات جداشده از گندم فروخته میشود و دوباره عدهای این آشغالها را با گندم مخلوط میکنند و همان را به دولت میفروشند.
رئیس کانون صنایع غذایی با بیان اینکه کیفیت گندم ایران در سطح مناسبی قرار دارد، افزود: وجود آشغال و گندمهای شکسته باعث ایجاد مشکلاتی برای کارخانههای مصرفکننده گندم شده است.
وی تصریح کرد: تأکید بر خودکفایی گندم باعث شد کیفیت گندم پایین بیاید تا بتوانیم از نظر کمی شاهد افزایش تولیدات باشیم. هرچند خودکفایی گندم موضوع قابل قبولی است اما در هیچ جای دنیا وجود 7 درصد خاک در گندم قابل پذیرش نیست و معمولاً این رقم در حدود 0.2 درصد است.
وی ادامه داد: به ما قول دادهاند میزان مجاز خاک موجود در گندم را 2 واحد کاهش دهند، گفت: قرار است در جدول پاکی گندم، رقم 7 درصد به 5 درصد کاهش یابد که البته باز هم رقم بالایی است.
مرتضوی اضافه کرد: طبق استانداردهای تدوینشده در کارخانهها باید از توری با ابعاد 2 در 10 برای تشخیص گندمهای شکسته استفاده شود، اما دولت با توری با ابعاد 2 در 2 برای خرید گندم اقدام میکند که این مسئله باعث شده کارخانههای مصرفکننده گندم با مشکل روبرو شوند.
وی در ادامه با اشاره به استفاده از گندم دوروم با کیفیت مناسب تولید داخل در صنعت ماکارونی، گفت: این گندم به دلیل برخورداری از پروتئین بالا در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرد، هر چند برخی تولیدکنندگان ماکارونی نسبت به واردات گندم نرم اقدام میکنند تا قیمت تمامشده آنها کاهش یابد.
وی با تأکید بر اینکه یارانه زراعت باید از قیمت گندم جدا شود، این سؤال را مطرح کرد که چرا ابزار مناسبی برای قیمتگذاری گندم وجود ندارد؟
رئیس کانون صنایع غذایی ادامه داد: وجود 7 درصد خاک در گندم امکانپذیر نیست مگر اینکه خاک مازاد به گندم اضافه شود.
وی تصریح کرد: قبلاً در کارخانه برای جداسازی شن در فرآیند تولید آرد از یک سطل استفاده میکردیم که کارگر شن جداشده را از گندم را از این طریق تخلیه میکرد، ولی حالا برای انتقال این شنها باید از لولهکشی استفاده کنیم.
وی همچنین با انتقاد از برخی دخالتهای وزارت جهاد کشاورزی در صنعت آرد و نان، گفت: وزارت کشاورزی مأموریتهای انجامنداده زیادی دارد که باید به آن کارها برسد، مثلاً باید کاری کند که پرتقالهای ایرانی خراب نشوند و در مقابل شاهد واردات پرتقال باشیم یا اینکه برای صادرات سبزیجات، ترمینال مناسب ایجاد شود، همچنین باید برای آبیاری و صیانت از خاک راهکارهایی را اعمال کند.
مرتضوی در ادامه از برگزاری یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان از 2 تا 5 آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای تهران خبر داد و گفت: 177 شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه حضور دارند و حدود 14 هزار متر مربع فضای نمایشگاهی به این رویداد اختصاص داده شده است.
* بخشنامه جدید وزارت صنعت برای افزایش نانواییها
به گزارش فارس، قاسم زراعتکار رئیس اتحادیه نانوایان نیز در این نشست خبری با اشاره به بخشنامه یکشبه وزیر صنعت در 11 مرداد 95 که منجر به افزایش 13 هزار واحدی تعداد نانواییهای کشور شد، گفت: سالهای قبل اعتراضاتی را در مورد وجود برخی واحدهای نانوایی که فقط دریافتکننده یارانه بودند، اعلام کردیم و حالا دوباره بخشنامه جدیدی از سوی وزیر صنعت اعلام شده که مجوزهای جدید برای ایجاد نانوایی اعطا شود.
وی همچنین با اشاره به واردات گندم دامی به بهانه خوراک دام به کشور، گفت: این گندم به چرخه تولید وارد شده و با گندم تولید داخل مخلوط میشود تا گلوتن آن از 19 به 27 برسد، در حالی که میتوانیم به جای واردات این نوع گندم، از گندمهای ضعیف داخلی برای خوراک دام استفاده کنیم.
زارعتکار همچنین در واکنش به اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر 3 برابر بودن میزان نمک در نانهای سنتی داخلی، گفت: در جلسهای که قبلاً در وزارت بهداشت داشتیم، گزارشهای واحد سلامت این وزارتخانه ارائه شد که طبق آن، میزان رضایتمندی از مصرف نمک در نان حدود 85 درصد اعلام شد و نمیدانیم اظهارات جدید وزارت بهداشت بر چه اساسی است.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت سالها پیگیر موضوع آرد و نان بوده است، گفت: وزیر صنعت باید بر صنعت آرد و نان نظارت داشته باشد و وضعیت این بخش را رصد کند.
انتهای پیام/