در راستای حمایت از صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان، وزارت جهاد کشاورزی ایجاد صندوقی حمایتی را در دستور کار دارد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 12 آبان 1394ساعت انتشار : 12:17:24
در راستای حمایت از صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان، وزارت جهاد کشاورزی ایجاد صندوقی حمایتی را در دستور کار دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه معاونت امور دام در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) درباره شائبهای که درباره غیراستاندارد بودن خوراک دام و طیور کشور مطرح است، گفت: تکنولوژی ساخت خوراک دام در کشور مطابق استانداردهای بینالمللی و کشورهای پیشرفته صنعتی است.
تورج صارمی افزود: حتی در بخش خصوصی نیز شرکتهای خارجی سرمایهگذاریهای مناسبی را انجام دادهاند و نظارتها بهداشتی در تهیه خوراک باکیفیت همیشه انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در تهیه خوراک دام و طیور، شرکتهایی وجود دارند که روی افزودنیهایی که میتواند بر راندمان تولید اثرگذار باشد، کار میکنند؛ بنابراین نمیتوان گفت خوراک تولیدشده در کشور غیراستاندارد است.
وجود 570 کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان در کشور
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه معاونت امور دام ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای ایرانی امکان رقابت با سایر شرکتهای خارجی را دارند، بهگونهای که حدود 570 کارخانه تولید خوراک در کشور وجود دارد که دارای ظرفیت اسمی بیش از 17 میلیون تن هستند.
صارمی تصریح کرد: در سال گذشته حدود هفت میلیون تن خوراک توسط بخش خصوصی در کشور تولید شد که تمامی آنها از استانداردهای کیفی و بهداشتی همپای استانداردهای بینالمللی برخوردار بودند.
وی یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی تلاش میکند ساختاری حمایتی برای شرکتهای تولیدکننده خوراک ایجاد کنند؛ بهگونهای که احداث و تأسیس صندوق حمایت از کارخانهداران خوراک دام، طیور و آبزیان کشور در شرف تأسیس است.
صارمی تأکید کرد: این صندوق همچون سایر صندوقهای حمایتی با حضور کارخانهها، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران دولتی و خصوصی ایجاد خواهد شد و میتواند زنجیره تولید را استمرار بخشد.
وی اظهار داشت: طرح تأسیس صندوق حمایت از کارخانههای دام و طیور به تأیید رسیده است، اما سایر مراحل آن در حال انجام است و طرح اولیه آن با کمک بخشهای صنعت و اتحادیههای مربوطه تدوین شده و باید سهم بخش خصوصی و دولت در آن توسط شرکت مادرتخصصی بخش کشاورزی مشخص شود تا بتوانیم تأییدیه نهایی صندوق را دریافت کنیم.
صارمی همچنین گفت: وزارت جهاد کشاورزی در راستای حمایت از این صنعت پیگیری میکند که امکان تولید خوراک باکیفیت با توجه به شرایط و ضوابط داخلی کشور را فراهم آورد.
وزارت جهاد کشاورزی عبور موقت نهادهها و صادرات خوراک دام را در دستور کار دارد
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه معاونت امور دام در ادامه افزود: امکان ایجاد تسهیل ضوابطی که عبور موقت نهادهها و تولید خوراک و ایجاد صادرات خوراک به کشورهای همسایه را فراهم میآورد، از دیگر حمایتهایی است که در حال پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: شیوهنامه عبور موقت نهادهها توسط کارگروهی در حال تدوین و در معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تحت بررسی است تا به گمرک اعلام شود و بدینترتیب بدانیم چه مقدار نهاده و از چه کشوری و از چه بازه زمانی باید وارد و صادر شود.
صارمی ادامه داد: تلاش میکنیم توان صادراتی کارخانههای تولیدکننده داخلی بالا رود و بدینترتیب خوراک تولیدشده در کشور باید از استانداردهای جهانی برخوردار باشد؛ همانگونه که بیشتر شرکتهای تولیدکننده گواهی کیفیت و ایزوهای لازم را اخذ کردهاند.
وی تصریح کرد: عاملی که باعث میشود احساس کنیم خوراک تهیهشده در کشور از استانداردهای کافی برخوردار نیست، آن است که مدیریت تغذیه در واحدهای تولیدی دچار مشکل است.
صارمی یادور شد: برخی واحدهای تولیدکننده مرغ در کشور دارای ضریب تبدیلی معادل 1.6 طی دوره کوتاهی هستند که بررسیها نشان میدهد که اتوماسیون در این فارم حاکم بوده و تمامی موارد مربوط به سیستمهای گرمایشی، سرمایشی، واکسندهی و حتی آمار تلفات نیز به ثبت میرسد.
وی تأکید کرد: در روشهای تغذیهای باید تجدیدنظر انجام شود تا تولیدی سلامت و باکیفیت رقم بخورد؛ بنابراین میتوان اطمینان داشت که کارخانههای تولیدکننده خوراک دام و طیور، محصولاتی باکیفیت تحویل صنعت میدهند و در اینجا صنعت باید مدیریت خود را اصلاح کند./
خبرنگار: مژگان ستار
L-940812-02