نخستین کنگره بینالمللی حشرهشناسی با حضور متخصصان ایرانی در سالن فجر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 07 شهریور 1394ساعت انتشار : 17:17:28
نخستین کنگره بینالمللی حشرهشناسی با حضور متخصصان ایرانی در سالن فجر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بینالمللی حشرهشناسی با اعلام این خبر گفت: سهم تحقیقات در این حوزه حدود نیم درصد است، در صورتی که در برنامه توسعه برای آن جایگاهی دو درصدی در نظر گرفتهاند.
اسکندر زند با اشاره به تحریمهای علمی علیه ایران افزود: خوشحال هستم با وجود این محدودیتها، در کنگره بینالمللی حشرهشناسی حضور دارم و متخصصان کشورم در زمینه بینالمللی حرفهایی برای گفتن دارند.
وی با انتقاد از مسئولان خاطرنشان کرد: رهبری در سخنان اخیر خود با صداقت به نقش علم در تولید اشاره کردند، اما مسئولان دیگر متأسفانه موضوع دانشبنیان کردن علم را جدی نگرفتهاند.
زند ادامه داد: سخن این همایشها به مسئولان است که باور داشته باشند دانش در تنگناهای کشور را نجات میدهد و یکی از راهحلهای درمان توسعه کشور ضریب دانش است.
وی با اشاره به اینکه 500 گرایش تخصصی و حدود دوهزار هیئت علمی در وزارت جهاد کشاورزی در حال تولید علم هستند، تصریح کرد: ششهزار و 500 هیئت علمی در دانشگاهها در گرایشهای دیگر این حوزه فعالیت میکنند که این نویددهنده این است که دانش لازم برای ارتقاء کشاورزی در کشور وجود دارد، اما علت اینکه وضعیت به این شکل باقی مانده است، عدم اعتقاد جدی مسئولان به راهگشا بودن علم است.
اصلاح باغهای زیتون در دستور کار حفظ نباتات
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور نیز در این همایش با اشاره به اینکه محور فعالیتهای این سازمان مدیریت محصولات ICM است، اظهار داشت: آفاتی چون کرم خراط و چوبخوارها به درختان ضعیف حمله میکنند.
محمدعلی باغستانی میبدی یادآور شد: تلاش میکنیم مسئله مگس زیتون که دغدغه باغهای زیتون کشور است را با اصلاح باغها انجام دهیم.
وی تأکید کرد: متخصصان حشرهشناسی در زمینه تهاجم حشرات، مقاومت آفت به حشرهکشها، تنوع بخشیدن به سموم در زمان مقاومت آفتکش، همراه این سازمان بودند، اما از شما میخواهیم در بحث قرنطینه گیاهان و شیمی سموم یاری بیشتری به ما برسانند.
فقط پنج درصد حشرات آفت هستند
رئیس کنگره بین المللی حشرهشناسی با ابراز خوشحالی از اینکه با وجود تنوع 85 درصدی حشرات از جانداران توانستیم نخستین کنگره بینالمللی حشرهشناسی را بهصورت مستقل برگزار کنیم، گفت: جمعیت این جانداران حدود یک میلیون و 32 هزار حشره است.
عزیز خرازی افزود: اگر با نظر به مهندس کشاورزی، عادلانه به جمعیت حشرات نگاه کنیم، بیشتر این جنسها سودآور هستند و حضورشان در طبیعت الزامی است و نباید به چشم آفت به آنها نگاه کنیم و حدود کمتر از پنج درصد از جمعیت آنها آفت محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید جمعیت بالای حشرات گیاهخوار را از طریق مکانیزمهای مقاومت گیاهان نسبت به آفات مدیریت کنیم، اما در این زمینه هم باید به تنوع زیستی حشرات نگاه ویژه داشته باشیم.
خرازی ادامه داد: تجربه 50 ساله من میگوید موضوعهای مطرحشده در این همایش محقق نخواهد شد، مگر اینکه مسئولان دولتی با ایجاد بودجه و مصوباتی در این همایش ما را یاری کنند.
وی با اشاره به اینکه خواهان فراهم شدن فضا برای همکاری مدون سازمانهای آموزشی، پژوهشی و اجرایی است، تصریح کرد: وجود یک گپ بزرگ باعث شده است نتایج علمی تا حدودی در بخش تولید کاربردی نداشته باشند.
در پایان مراسم افتتاحیه، جوایز دانشجویی در سطح پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری به برگزیدگان اهدا شد. علیحان کاتلاو از دانشگاه تربیت مدرس، شروین شریفی سرابی از دانشگاه فردوسی مشهد و سمیرا فیروزیان مهرآباد از دانشگاه ارومیه نفرات اول تا سوم بودند که "فرحبخش" را دریافت کردند.
نفرات نخست تا سوم رسالههای دکتری نیز به ترتیب سمیرا فراهانی از دانشگاه تربیت مدرس، علی عامری سیاهویی از دانشگاه تربیت مدرس و نرگس معماری زاده از دانشگاه گیلان نشان "دکتر اسماعیلی" را دریافت کردند./
خبرنگار: زینب هاشمی
A-940607-02