خبرگزاری کشاورزی ایران، اگرچه فقط خبرگزاری مختص روستانشین ها نیست و اصولا امروزه جامعه تولیدکنندگان غذا نیز تنها محصور به چارچوب سکونت در روستا نمی شود، اما با توجه اینکه روستا، کانون تمرکز واحدهای تولیدی کشاورزی است، این رسانه همچون سال گذشته به انتشار گزارشی از آیین یکی از روستاهای کشور در پاسداشت یاد امام حسین(ع) پرداخته است. کما این که حق باید داد در برخی از آین آیین های روستایی، تجلی مشارکت اجتماعی، به زیبایی های تکمیلی رسم معنوی نذر می افزاید و این خود می تواند منشاء برخی آموزه های لازم برای توسعه فرهنگی، اقتصادی و ... نیز…
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 30 مهر 1394ساعت انتشار : 10:7:18
خبرگزاری کشاورزی ایران، اگرچه فقط خبرگزاری مختص روستانشین ها نیست و اصولا امروزه جامعه تولیدکنندگان غذا نیز تنها محصور به چارچوب سکونت در روستا نمی شود، اما با توجه اینکه روستا، کانون تمرکز واحدهای تولیدی کشاورزی است، این رسانه همچون سال گذشته به انتشار گزارشی از آیین یکی از روستاهای کشور در پاسداشت یاد امام حسین(ع) پرداخته است. کما این که حق باید داد در برخی از آین آیین های روستایی، تجلی مشارکت اجتماعی، به زیبایی های تکمیلی رسم معنوی نذر می افزاید و این خود می تواند منشاء برخی آموزه های لازم برای توسعه فرهنگی، اقتصادی و ... نیز باشد.
در هر حال گزارش امروز ایانا که البته عکس های آن هنرنمایی مرضیه موسوی و کاظم قانع عکاسان خوش ذوق ایرناست، اشاره دارد به روستایی از توابع شهرستان مبارکه در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب غربی اصفهان که در روز تاسوعای حسینی هر سال، همه اهالی روستای «اراضی» در خانههای خود به پخت انواع غذای نذری پرداخته و آنها را در ظهر تاسوعا با تزئینهای زیبا و جور واجور و قرار دادن در سینیهای مجمع بزرگ بر پایه آئینی سنتی بر روی سر خود میگذارند و به حسینیه میآورند. آنها پس از بر پا داشتن نماز جماعت در ظهر تاسوعا، در حسینیه روستای اراضی، همه اهالی و مهمانان در این مکان جمع شده و پس از باز شدن درهای حسینیه، همگی وارد قسمتی که دکههای حسینیه قرار دارد میشوند. هر خانواده، مهمانان خود را به یکی از دکههای حسینیه برده و غذایی را که آماده کرده است، برسر سفره قرار میدهد.
روز عاشورا هم تمام کسانی که نهار را به حسینیه آوردهاند پشت در حسینیه جمع میشوند و همگی بر حضرت محمد و آل محمد صلوات میفرستند. این بستن در به دلیل این است که تمام مردم روستا، چه کسانی که منزل شان نزدیک حسینیه است و چه کسانی که دور از حسینیهاند با هم وارد حسینیه شوند. در زمانی مشخص شده، در باز میشود و نذرهای هر خانواده با نظم و ترتیب به تک تک کسانی که داخل دکه نشسته اند، داده میشود. در بعد از ظهر عاشورا هم، زیارت عاشورا خوانده میشود و سپس آیین شبیه خوانی امام حسین(ع) برگزار میشود. این آئین سنتی که دیرینگی بسیاری نیز دارد، بدین گونه است که در روز تاسوعای حسینی اهالی روستای همجوار، باغملک، به روستای «اراضی» دعوت میشوند و در روز عاشورا نیز این اهالی روستای باغملکاند که مردم روستای «اراضی» همسایه را به روستای خود دعوت میکنند. گفتنی است، همه ساله مهمانان زیادی از تمام نقاط استان اصفهان در روز تاسوعای حسینی برای شرکت در آیین سنتی به روستای «اراضی» شهرستان مبارکه سفر میکنند. روستای اراضی از توابع شهرستان مبارکه در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد. همه ساله، اهالی روستای اراضی از توابع شهرستان مبارکه در استان اصفهان، روز تاسوعای حسینی، در خانه های خود غذای نذری پخته و با تزئین غذاها و قرار دادن آن در مجمع آن را بر سر گذاشته و برای توزیع بین عزاداران به حسینیه می آورند.