از آنجا که وزارت بهداشت الزامی به برخی کارخانههای صنایع غذایی، کیک و کلوچه، سس مایونز و قنادیها برای مصرف تخممرغ مایع و پودر پاستوریزه آن ندارد، سلامتی مردم در پارهای از موارد در خطر قرار میگیرد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 15 دی 1394ساعت انتشار : 10:27:21
از آنجا که وزارت بهداشت الزامی به برخی کارخانههای صنایع غذایی، کیک و کلوچه، سس مایونز و قنادیها برای مصرف تخممرغ مایع و پودر پاستوریزه آن ندارد، سلامتی مردم در پارهای از موارد در خطر قرار میگیرد.
دبیرکل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار ایران امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: در نیمه دوم سال که برنامهریزی برای حذف مرغهای پیر و ورود مرغهای جوان به عرصه صنعت مرغ تخمگذار در حال انجام است، تنشهای قیمتی حادثشده بر محصول تخممرغ موقتی بوده و پیشبینی میشود هیچ مشکلی وجود نداشته باشد.
سیدفرزاد طلاکش افزود: صادرات تخممرغ در حال حاضر روند مناسبی دارد و تولید نیز به تبع آن مناسب است.
وی درباره روش صادراتی تخممرغ خاطرنشان کرد: با روش فعلی یعنی صادرات تخممرغ باپوست، نمیتوان به غیر از کشورهای همسایه، صادرات دیگری را داشته باشیم.
طلاکش ادامه داد: برای آنکه افزایش صادرات تخممرغ به کشورهای دورتر را انجام دهیم، باید بتوانیم خط تولید تخممرغ مایع پاستوریزه یا پودر تخممرغ را برای سایر کشورها بازاریابی کنیم.
بهدنبال کد EC برای صادرات تخممرغ به اتحادیه اروپا هستیم
دبیرکل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار ایران تصریح کرد: پیدا کردن بازارهایی که خواهان تخممرغ ایرانی در قالب پاستوریزه یا پودر باشند، بسیار مشکل است، اما برای راهیابی به اتحادیه اروپا، بهدنبال آن هستیم که کد EC را برای محصول تخممرغ بگیریم تا بتوانیم صادرات را در این زمینهها گسترش دهیم.
وی یادآور شد: از هیأتهایی که راهی ایران شدهاند، هیچیک از آنها در بحث تخممرغ وارد نشدهاند و اگر بخواهیم صادرات این محصول را افزایش دهیم، باید خودمان بهدنبال کشورهایی که تقاضا دارند، بگردیم.
طلاکش تأکید کرد: بزرگترین مشکل تخممرغ ایرانی برای صادرات آن است که حدود 700 تا 800 تومان هزینه حمل و نقل به قیمت صادراتی آن اضافه میشود، بهگونهای که در حال حاضر سر مرز عراق، هر کیلوگرم تخممرغ با قیمت چهارهزار و 500 تومان فروخته میشود، اما اگر همین تخممرغ بخواهد به کشور روسیه برود، با عملیاتی که باید روی آن انجام شود، به پنجهزار و 300 تومان میرسد که این قیمت نمیتواند با محصولات مشابه رقابت کند.
وی اظهار داشت: اگر دولت برای صادرات تخممرغ یارانه بدهد، توجیه اقتصادی برای صادرات آن پیدا میشود، اما در حال حاضر که سازوکاری در این باره نداریم، صادرات تخممرغ به روسیه تنها یک پُز سیاسی است.
طلاکش درباره تبدیل تخممرغ به نوع پاستوریزه آن گفت: با وزارت بهداشت، مباحثی مطرح شده درباره اینکه کارخانههای صنایع غذایی و شیرینیفروشیها از تخممرغ مایع پاستوریزه استفاده کنند، در حالی که این وزارتخانه اعتقادی به این مسئله ندارد و شاید پافشاری صنعت و کارخانهها مانع از آن شده که چنین مجوزی صادر شود.
تخممرغهای ترکخورده و شکسته برای تولید شیرینی مصرف نشود
دبیرکل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار ایران در ادامه افزود: متأسفانه برخی واحدهای تولیدی که از تخممرغ برای تبدیل فرآوردههای مختلف استفاده میکنند، از تخممرغهای غیربهداشتی که ترکخورده و شکسته است، استفاده میکنند که بهدلیل آنکه از واسطهها خریداری میکنند، قیمت کمتری دارد، اما باید گوشزد کرد که این محصولات از لحاظ بهداشتی دارای مشکل است.
وی خاطرنشان کرد: محصولات تولیدشده در صنعت از این امر مستثنی است، اما باید گفت که برای تولید محصولی سالم و بهداشتی، ضروری است که تخممرغ مایع یا پودر تخممرغ پاستوریزه مورد استفاده این صنایع قرار گیرد.
طلاکش ادامه داد: شرکتهای تولید محصولات پاستوریزه تخممرغ در یک شیفت کاری توان خروج 250 تن تخممرغ مایع یا پودر آن را دارند، اما در حال حاضر بهدلیل آنکه رغبتی برای استفاده از این محصولات وجود ندارد، این خط تولید تقریباً تعطیل است.
وی تصریح کرد: تنها 20 درصد نیاز کارخانههای بزرگ تولیدکننده کیک و کلوچه از تخممرغهای مایع پاستوریزه است و مابقی آن را تخممرغهای فلهای تشکیل میدهد.
طلاکش در پایان از وزارت بهداشت درخواست کرد که برای الزام استفاده از تخممرغهای مایع یا پودر پاستوریزه آن در صنایع غذایی اقدام کند./
خبرنگار: مژگان ستار
L-941015-02