در حالی که بهعلت شفاف نبودن نظام مالیات در کشور، بخش بزرگی از فعالان حوزه اقتصاید مشمول مالیاتدهندگان قرار نمیگیرند، وزارت اقتصاد و دارایی مرحله تأمین بذر کمپوست را کشاورزی ندانسته و پرورشدهندگان قارچ را مشمول پرداخت مالیاتهای سنگین کرده است.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 19 مرداد 1394ساعت انتشار : 14:42:34
در حالی که بهعلت شفاف نبودن نظام مالیات در کشور، بخش بزرگی از فعالان حوزه اقتصاید مشمول مالیاتدهندگان قرار نمیگیرند، وزارت اقتصاد و دارایی مرحله تأمین بذر کمپوست را کشاورزی ندانسته و پرورشدهندگان قارچ را مشمول پرداخت مالیاتهای سنگین کرده است.
عضو هیئتمدیره انجمن پرورشدهندگان قارچ امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: در حالی که تولید قارچ دارای دو تا سه مرحله است که شامل تهیه کمپوست قارچ در مزارع تولید شده که پس از 21 روز قارچ را آماده برداشت میکند و توسط دستگاهی بستر آماده قارچ را فراهم میکند، وزارت اقتصاد و دارایی با کشاورزی ندانستن این مرحله، مالیاتهای سنگینی به تولیدکنندگان قارچ تحمیل کرده است.
محمدحسن افشار افزود: وزارت اقتصاد و دارایی معتقد است کمپوست قارچ به مثابه کمپوستی که از فضولات شهری یا کودهای شیمیایی استحصال میشود، ماهیت کشاورزی ندارد؛ این در حالی است که تشخیص ماهیت فعالیت کشاورزی به عهده وزارت جهاد کشاورزی است و وقتی این وزارتخانه بر اساس مستندات قانونی بهعنوان وزارتخانه مرجع، تولید قارچ را یک فعالیت کشاورزی اعلام کرده است، تحمیل مالیاتهای سنگین به قارچکاران چه منطقی میتواند داشته باشد؟
وی خاطرنشان کرد: در ادامه جلسات مفصلی که برای ارائه مستندات قانونی برگزارش شده، همچنین بر اساس تقسیمبندی بینالمللی ISIC کد محصولات کشاورزی، تولید قارچ بهعنوان یک فعالیت کشاورزی شناخته شده و ایران نیز که در این کنوانسیون نقش دارد، میتواند به قوانین این سازمان بینالمللی استناد کند.
افشار ادامه داد: معاونت مالی وزارت اقتصاد و دارایی با برداشت غلطی که از تفسیر ماده 80 قانون مالیاتها داشته است، کمپوست بذرزده قارچ را جزو مراحل تولید کشاورزی ندانسته و آن را مشمول مالیاتهای مستقیم میداند.
مشکل پرورشدهندگان قارچ به مجلس رسید
رئیس هیئتمدیره انجمن پرورشدهندگان قارچ تصریح کرد: بهمنظور بررسی مسئله، مستندات قانونی پرورشدهندگان به اداره تفسیر قوانین مجلس شورای اسلامی برگزار کردیم و در جلسهای که با نمایندگان مجلس و وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد، مقرر گردید کمیسیون کشاورزی مجلس در هفته آینده طی جلسه مشترکی مسئله اخذ مالیات از پرورشدهندگان قارچ را حل و فصل کند.
وی یادآور شد: این جلسه مقرر بود روز گذشته در کمیسیون کشاورزی برگزار شود که بهمنظور دعوت از مدیران دستگاههای مختلف به هفته بعد موکول شد تا با یک نتیجه قطعهی، مسئله مالیات از پرورشدهندگان قارچ فیصله پیدا کند./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
A-940519-06