برای حل مشکل کمآبی لازم است علاوه بر آنکه وزارتخانههای جهاد کشاورزی و نیرو اقدامهایی را انجام دهند، سایر مسئولان کشوری، ریشسفیدان، مسئولان سیاسی، استانداران و مردم مشارکت کنند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 24 مرداد 1394ساعت انتشار : 11:17:27
برای حل مشکل کمآبی لازم است علاوه بر آنکه وزارتخانههای جهاد کشاورزی و نیرو اقدامهایی را انجام دهند، سایر مسئولان کشوری، ریشسفیدان، مسئولان سیاسی، استانداران و مردم مشارکت کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه نخستین گردهمایی مشترک مدیران ستادی و استانی وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی که با محوریت طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی برگزار شد، گفت:
حدود 600 دشت بحرانی در کشور وجود دارد که در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم با همکاری وزارت نیرو و سایر دستگاهها، وضعیت آنها را مطلوب کنیم.
محمود حجتی افزود: حل مشکل آب، همکاری مسئولان سیاسی، استانداران و سایر مسئولان کشوری را میطلبد و لازم است از مصرف اضافه آب جلوگیری شود تا بتوانیم اضافه برداشت را به صفر برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: از سالهای گذشته سطح ایستایی آب در بلندمدت بسیار کاهش یافته که لازم است فکری به حال این مسئله داشته باشیم و بهعنوان نخستین اقدام، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در راستای جلوگیری از هدرروی آب، با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور عملیات آبخیزداری را تقویت کردیم تا بتوانیم به مرور زمان وضعیت را بهبود ببخشیم.
حجتی تصریح کرد: دشتهای ممنوعه در استانها بهصورت پایلوت شناسایی شدهاند و امیدواریم بتوانیم بهصورت گسترده و فراگیر اقدامات اساسی برای افزایش بهرهوری آب با استفاده حداکثری از انرژی و تکنولوژی را تحقق بخشیم.
وی یادآور شد: استفاده از روشهای نوین آبیاری در این بین بسیار کار شده و امیدواریم بتوانیم روشهای آبیاری نواری بهویژه در زراعت را گسترش دهیم.
حجتی تأکید کرد: استفاده از رقمهای مقاوم به انواع تنشها و همچنین استفاده از بذور زودرس و انجام اقدامات مکانیزه از دیگر عملیاتی است که در حال حاضر انجام میشود.
وجود بودجه 14 برابری برای حل معضل آب
وزیر نیرو نیز در حاشیه این گردهمایی در کنار محمود حجتی قرار گرفت و از اقدامات مؤثری که توسط وزارت جهاد کشاورزی و نیرو عملیاتی شده سخن گفت و علاوه بر آن اظهار داشت: در بخش مقابله با چاههای غیرمجاز، اقدامات مدیریت خوبی در سطح ملی به انجام رسیده و امیدواریم که در استانها و شهرستانهای کشور بتوانیم وضعیت دشتهای ممنوعه را بهبود بخشیم.
حمید چیتچیان افزود: با وجود محدودیتهای موجود، 14 برابر سال گذشته اعتبار به این بخش در قالب شوراهای تشکیلشده اختصاص داده شد که بتوانیم بر اساس دستورالعملهای روشن ادامه مسیر دهیم.
وی خاطرنشان کرد: جلسه امروز تشکیل شده است تا ماحصل آن در این زمینه باشد که بتوانیم پروانه چاههای غیرمجاز را باطل کرده و علاوه بر آن اقداماتی را برای کاهش مصرف آب انجام دهیم که منجر به کاهش محصولات کشاورزی نشود.
وزیر نیرو ادامه داد: مصرف آب در بخش کشاورزی متعادل خواهد شد تا سطح ایستایی آبهای زیرزمینی بهبود یابد.
چیتچیان تصریح کرد: امیدواریم با اقدامات انجامشده بتوانیم سطح ایستایی آب را به اندازه 20 سال گذشته برگردانیم.
وی درباره چاههای غیرمجاز یادآور شد: تاکنون چهارهزار و 700 چاه غیرمجاز را مسدود کردیم و امیدواریم بتوانیم در این بخش پا را فراتر گذاشته و تمامی چاههای غیرمجاز موجود در این بخش را تعطیل کنیم.
چیتچیان تأکید کرد: ما قادر به تغییر طبیعت نیستیم، اما میتوانیم با روشهای موجود، میزان آب زیرزمینی را متعادل کنیم تا به توسعه پایدار برسیم.
گفتنی است، این گردهمایی با تشکیل کارگروههای تخصصی با حضور وزرا و معاونان دو وزارتخانه ادامه خواهد داشت./
اخبار تکمیلی متعاقباً ارسال میشود.
خبرنگار: مژگان ستار
P-940524-01