برآورد خسارت کارشناسان بیمه که بیش از 70 درصد سایتهای پرورش میگوی بوشهر را تحت پوشش خود درآوردهاند، به خاتمه رسیده و برآورد خسارت نیازمند گزارش شیلات از میزان برداشت، اندازه و مبالغ فروش حاصل از میگوهای پرورشی احتمالی است که هنوز به اجماع نرسیده و پس از آن پرداخت خسارت مشروط به تأمین اعتبار صندوق بیمه محصولات کشاورزی است.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 10 آذر 1394ساعت انتشار : 11:42:23
برآورد خسارت کارشناسان بیمه که بیش از 70 درصد سایتهای پرورش میگوی بوشهر را تحت پوشش خود درآوردهاند، به خاتمه رسیده و برآورد خسارت نیازمند گزارش شیلات از میزان برداشت، اندازه و مبالغ فروش حاصل از میگوهای پرورشی احتمالی است که هنوز به اجماع نرسیده و پس از آن پرداخت خسارت مشروط به تأمین اعتبار صندوق بیمه محصولات کشاورزی است.
مدیر بیمه کشاورزی استان بوشهر امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: دوهزار و 919 هکتار از سههزار و 800 هکتار سایتهای پرورش میگو در استان بوشهر تحت پوشش بیمه هستند.
مهدی قریبزاده افزود: این رقم معادل 70 درصد سایتهای پرورش فعال میگوی این استان بهشمار میروند که بیشترین سطح بیمهشده بوشهر را طی سالهای گذشته شامل میشود.
وی خاطرنشان کرد: کار بررسی برآورد خسارت میگو ناشی از بروز لکهسفید طی یک ماه گذشته در 9 کارگزاری و چهار شعبه آغاز شده و برآورد خسارت از سایتهای پرورش توسط کارشناسان بیمه تکمیل شده است.
قریبزاده ادامه داد: برای برآورد خسارت نهایی لازم است سازمان شیلات گزارشی ارائه کند که در آن به میزان میگوهای برداشتی از هر مزرعه، اندازه میگوهای برداشتی از استخرها و همچنین قیمت فروش آنها اشاره کند تا بتوان برآورد خسارت را در یک فرآیند منسجم به نتیجه رساند.
وی تصریح کرد: بهنظر میرسد کمتر از یک ماه آینده استان بوشهر بتواند برآورد خسارت جامعی از بروز لکهسفید در سایتهای پرورشی این استان داشته باشد، اما زمان پرداخت غرامت، بستگی به میزان اعتبارات و سرعت عمل صندوق بیمه محصولات کشاورزی در تهران دارد.
مقصر شیوع لکهسفید، در هالهای از ابهام
مدیر بیمه کشاورزی استان بوشهر یادآور شد: با وجود گزارشهای رسیده از عامل اصلی ورود بیماری لکهسفید، هنوز نمیتوان با قاطعیت شیلات را بهعنوان مقصر توزیع لارو آلوده به لکهسفید دانست.
قریبزاده تأکید کرد: به گفته سازمان دامپزشکی، یکی از مراکز تکثیر مولد که آلوده به بیماری لکهسفید شناخته شده، پیش از آنکه فعالیت خود را در توزیع لارو گسترش دهد، توسط این سازمان پلمپ شده و عملاً صندوق بیمه سایر مزارع پرورش میگو را که احتمال آلوده بودن آنها وجود نداشته، بیمه کرده است.
وی اظهار داشت: عامل اصلی شیوع بیماری لکهسفید تأثیری بر میزان خسارت به کشاورزان ندارد و تنها میتواند توسط فعال شدن بخش حقوقی صندوق بیمه، برای اخذ خسارت و داشتن شاکی خصوصی پروندهای در محاکم قضایی گشوده شود.
38 میلیارد ریال پرداخت شده است
مدیر بیمه کشاورزی استان بوشهر همچنین افزود: شیوع لکهسفید طی سالهای گذشته هیچگاه تلفات اینچنینی دربر نداشته و البته سطح بیمه سایتهای پرورش میگو نیز در این اندازه نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود، در سال 75 - 74 شیوع لکهسفید توانست تاریخ پرورش میگوی بوشهر را دچار چالش جدی کند و هنوز در اذهان عمومی باقی مانده است. در آن سالها 38 میلیارد ریال بهعنوان غرامت به پرورشدهندگان میگو پرداخت شده است.
پرورشدهندگان در انتظار بازارهای جدید و پرداخت غرامت
مدیرعامل سایت حله بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار ایانا از بازار نامناسب میگو خبر داد و گفت: در حالی که انتظار میرفت از سایتهای پرورش میگوی بوشهر حله بین یکهزار و 500 تا دوهزار تن میگو برداشت شود، رقمی کمتر از 50 درصد برداشت میگو صورت گرفته است.
محمد قدسی ادامه داد: در زمان حاضر پرورشدهندگان خسارتدیده در انتظار بازار مناسب داخلی با توجه به سلامت میگوهای برداشتی و عاری بودن میگوهای برداشتشده از هرگونه ویروس مخل سلامت انسان هستند؛ لذا انتظار میرود دامپزشکی و سازمان شیلات، زمینه لازم برای عرضه میگوهای باقیمانده را فراهم کند.
وی تصریح کرد: با وجود گذشت بیش از یک ماه از برداشت میگو، هنوز پرداخت خسارت صورت نگرفته است./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
L-940910-02