با توجه به سرمای زودرس سال جاری، توصیه میشود کشاورزان شمالی هرچه سریعتر به برداشت مرکبات از باغهای خود و نگهداری آنها پس از سورت و واکس در انبارها اقدام کنند تا از خسارت احتمالی یخزدگی مرکبات در امان باشند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 17 آذر 1394ساعت انتشار : 11:52:22
با توجه به سرمای زودرس سال جاری، توصیه میشود کشاورزان شمالی هرچه سریعتر به برداشت مرکبات از باغهای خود و نگهداری آنها پس از سورت و واکس در انبارها اقدام کنند تا از خسارت احتمالی یخزدگی مرکبات در امان باشند.
نایبرئیس خانه کشاورز امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: بهمنظور جلوگیری از سرمازدگی احتمالی، کشاورزان شمال کشور هرچه سریعتر به برداشت پرتقال اقدام کرده و مرکبات تولیدی خود را در انبارها نگهداری کنند.
عنایتالله بیابانی افزود: سرمای زودرس امسال کشور که با وزش باد باعث ریزش نارنگیها در برخی از باغهای شمال کشور شده خسارتی به کشاورزان وارد کرده است، اما حجم خسارت به قدری نیست که نگرانکننده باشد.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که سرمای هوا با ریزش برف همراه نشده است، تهدیدی از بابت برودت دما وجود ندارد.
بیابانی ادامه داد: با این وجود، کشاورزان هرچه سریعتر نسبت به برداشت محصولات خود از باغهای مرکبات اقدام کنند تا خسارتی متوجه آنها نشود.
رایزنی وزیر جهاد کشاورزی در کابینه برای حذف تعرفه مرکبات
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرکبات کشور تصریح کرد: برای کاهش تعرفه یکهزار تومانی صادرات مرکبات به کشور عراق و روسیه مکاتباتی با وزیر جهاد کشاورزی انجام شده است که انتظار میرود با چانهزنیهای وزیر جهاد کشاورزی در کابینه بهویژه با وزارت امور خارجه، شرایط برای صادرات این میوه فراهم شود.
وی یادآور شد: عاق بهعنوان یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران بهشمار میرود که با وجود تأمین نیازهای غذایی خود از ایران، برای صادرکنندگان میوه ایرانی تعرفه اعمال کرده است، در حالی که با رایزنیهای سیاسی میتوان نسبت به حذف چنین تعرفههایی اقدام کرد.
بیابانی تأکید کرد: از سوی دیگر، تلاش تولیدکنندگان مرکبات برای ساماندهی این محصولات ادامه دارد.
مرکز ساماندهی مرکبات در مازندران، در هالهای از ابهام
نایبرئیس خانه کشاورز با اشاره به تشکیل مرکز ساماندهی مرکبات در استان گیلان اظهار داشت: استان مازندران حدود دو میلیون تن مرکبات تولید میکند، اما اقدامی که در استان همجوار مازندران صورت گرفته است، اقدام مؤثر و مناسبی است که میتواند در استان مازندران نیز اجرایی شود.
وی همچنین گفت: تشکیل مرکزی برای ساماندهی، درجهبندی و سورت مرکبات که بتواند بازار این محصول را هدفدار تنظیم کند، توسط اتاق بازرگانی گیلان هدایت شده است و در مازندران زمینه و استعداد بیشتری برای ظهور دارد؛ لذا هرچه سریعتر باید درباره آن تصمیمگیری کرد.
بیابانی پیشبینی کرد: حجم تولید مرکبات در استان مازندران از دو میلیون و 200 هزار تن فراتر رود، اما با توجه به مهیا شدن زمینه صادراتی، بازار این محصول در زمستان 94 شرایط پررونقی را تجربه کند.
وی به کشاورزان توصیه کرد: محصولات خود را درجهبندی کرده و پس از جمعآوری اقدام به بستهبندی آنها بهصورت کیفی و با قابلیت صادراتی کنند تا بتوانند رقابتپذیری محصولات خود را برای عرضه به بازارهای صادراتی حفظ کنند.
220 هزار تن کیوی برداشت میشود
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرکبات کشور افزود: پیشبینیهای صورتگرفته برای تولید کیوی رقمی بیش از 220 هزار تن در استانهای شمالی کشور بوده و انتظار میرود حجم تولید این محصول نیز در روندی نزولی همچنان ادامه پیدا کند.
بیابانی خاطرنشان کرد: از 25 آبانماه برداشت کیوی آغاز شده، اما این میوه باید در سردخانهها قرار گرفته و پس از طی دوره نگهداری به بازار عرضه شود.
وی با اشاره به بازارهای صادراتی جدید ادامه داد: هرچند کیوی ایرانی بهعلت قابلیت بالا، از ابتدا بهعنوان یک محصول صادراتی معرفی شده است، اما حجم تولید کیوی در ایران میتواند کفاف تولیدات داخل را دهد، اما بهعلت پایین بودن سرانه مصرف آن در داخل کشور به بازارهای صادراتی میاندیشیم.
بیابانی در پایان تصریح کرد: کیوی ایران علاوه بر کشورهای عربی و جنوب خلیج فارس، به کشورهای آسیای میانه نیز صادر میشود./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
A-940917-03