توسعه کشت گیاه کینوا همراه با معرفی ارقام مناسب و پرمحصول و همچنین ارقام روزبلند و روزکوتاه از برنامههای آینده وزارت جهاد کشاورزی است.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 11 بهمن 1394ساعت انتشار : 10:47:20
توسعه کشت گیاه کینوا همراه با معرفی ارقام مناسب و پرمحصول و همچنین ارقام روزبلند و روزکوتاه از برنامههای آینده وزارت جهاد کشاورزی است.
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مشاور ملی پروژه بینالمللی کینوا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اشاره به آغاز تحقیقات گیاه کینوا در ایران از سال 1378 و بررسی سازگاری این گیاه در مناطق مختلف کشور بهویژه در مناطق جنوبی گفت: تحقیقات صورتگرفته حاکی از سازگاری کینوا در مناطق خوزستان، سیستان و بلوچستان و البرز و تولید محصول با عملکرد مناسب بود.
نیازعلی سپهوند افزود: با بررسیهای صورتگرفته روی نیازهای زراعی کینوا، کارهای تکمیلی برای کشت کینوا آغاز شد و تحقیقات متعددی در مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر و مراکز تحقیقاتی کشاورزی استانها انجام شد و با همکاری برخی دانشگاهها اطلاعات مفیدی برای تولید این محصول در کشور بهدست آمد.
وی خاطرنشان کرد: تا آنجا که مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال 2013 را سال بینالمللی کینوا نامگذاری کرد، فائو نیز برای آنکه به اهداف تعیینشده از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد برسد، تعدادی پروژه بینالمللی را برای نشان دادن اهمیت کینوا و نقش آن در تأمین غذا در مناطقی که با چالشهای اقلیمی و محیطی روبهرو هستند، آغاز کرد.
سپهوند با اشاره به حضور ایران و هفت کشور دیگر در این پروژه و آغاز همکاریها با فائو ادامه داد: بررسی روی ارقام در دسترس و ارقامی که فائو در اختیار ما قرار داده بود، ادامه یافت؛ بهگونهای که در سال 1393 کارگاهی بینالمللی با حضور هشت کشور منطقه، فائو و سایر کشورها و همچنین 20 محقق داخلی و 20 محقق خارجی برگزار شد.
وی تصریح کرد: با ادامه این پروژه، زمینه کشت کینوا در مزارع ترویجی فراهم شد و در حال حاضر نیز مزرعه ترویجی در خوزستان و ایرانشهر بلوچستان کشت کینوا را برای تولید و تکثیر محصول آغاز کردهاند.
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بیان اینکه کینوا محصولی با ارزش غذایی بالا و کامل از لحاظ دارا بودن پروتئین و عناصر غذایی است، یادآور شد: این محصول برای مبتلایان به سلیاک بسیار مناسب است و برای درمان بیماری پوکی استخوان، بیماریهای قلبی و افراد حساس به مواد غذایی داروی گیاهی مناسبی محسوب میشود.
سپهوند با اشاره به مقاومت کینوا به شوری و خشکی و نیاز آن به آب کم، این گیاه را محصولی ارزشمند برای کاشت در اراضی کشور برای مقابله با مشکلات کمآبی حال حاضر و توسعه اراضی شور عنوان کرد.
وی از برنامههای آینده وزارت جهاد کشاورزی را توسعه کشت کینوا عنوان کرد و اظهار داشت: همزمان برنامههای تحقیقاتی برای معرفی ارقام مناسب و پرمحصول و ارقام روزبلند و روزکوتاه در دست اجرا است./
خبرنگار: افسانه زعیمزاده
A-941111-01