غذا و تغذیه> رفلاکس، بازگشت اسید معده و غذای مخلوط در آن به مری است و در اصطلاح عام به آن ترشکردن میگویند که مصرف برخی از مواد غذایی نقش موثری در بهبود علائم رفلاکس دارد.
منبع خبر : اقتصاد غذا - برگزیدهلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 27 بهمن 1396ساعت انتشار : 7:2:25غذا و تغذیه> رفلاکس، بازگشت اسید معده و غذای مخلوط در آن به مری است و در اصطلاح عام به آن ترشکردن میگویند که مصرف برخی از مواد غذایی نقش موثری در بهبود علائم رفلاکس دارد.این بیماری وقتی به وجود میآید که اسفنکتر (دریچه) بین معده و مری نمیتواند با بسته شدن خود جلوی ورود اسید معده به مری را بگیرد؛ رفلاکس معده بیشتر در افراد چاق دیده میشود؛ مصرف برخی از مواد غذایی نقش موثری در بهبود علائم رفلاکس دارد؛ در این مطلب طرز تهیه خوراکی برای پیشگیری از رفلاکس را بیان میکنیم.استفاده از خوراک بلغور گندم و کنگر در پیشگیری (prevention)از رفلاکس موثر است.مواد لازم برای تهیه خوراک بلغور گندم و کنگربلغور گندم یک پیمانهروغن هسته انگور چهار قاشق سوپخوریلوبیا سبز تازه و خرد شده ۲۰ عددکنگر خرد شده ۱۰ ساقهتره فرنگی خرد شده یک بوته قارچ ورقهای خرد شده ۱۵۰ گرمسیبزمینی استانبولی خرد شده چهار عددنمک به میزان لازمپودر تخم گشنیز یک قاشق چایخوریرب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوریآب مرغ یک پیمانه مواد لازم برای تهیه سس سبزیکدوسبز پخته شده یک عددهویج پخته شده یک عددپیازچه ۲ ساقهزنجبیل تازه و رنده شده یک قاشق چایخوریبادامزمینی بدون نمک بو داده یک قاشق سوپخوریگشنیز تازه و خرد شده یک قاشق سوپخوریسرکه برنج یک قاشق سوپخوری طرز تهیه خوراک بلغور گندم و کنگر-ابتدا بلغور گندم را حدود ۲ ساعت خیس کنید سپس آن را با مقدار کمی آب و نمک بپزید.-پس از اینکه بلغور گندم پخت روغن را به آن اضافه؛ لوبیا سبز، کنگر و ترهفرنگی را هم بخارپز کنید.-اکنون قارچ، سیبزمینی و سبزیجات را با بلغور ترکیب کنید.-نمک، تخم گشنیز، رب گوجهفرنگی و آب مرغ را به بلغور اضافه کنید و آنها را روی حرارت ملایم بپزید.-خوراک را در ظرف مناسبی بکشید و آن را همراه با سس میل کنید. روش تهیه سس سبزی -همه مواد را درون کاسهی مخلوطکن بریزید و آنها را پوره کنید.-سس را در حدود یک ساعت در یخچال نگه دارید تا خنک شود.مواد غذایی مفید برای رفلاکس معدهسبزیجات بهعلت چربی و قند پایینی که دارند، موجب کاهش (Decrease)اسید معده میشوند. لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گلکلم، سبزیجات برگ سبز، سیبزمینی و خیار از جمله سبزیجات مفید برای رفلاکس معده هستند. زنجبیل خواص ضد التهابی دارد و در درمان ترشکردن معده و سایر مشکلات گوارشی مؤثر است؛ برای این منظور میتوانید ریشه زنجبیل را بهصورت رنده یا خُرد شده به انواع غذاها و نوشیدنیها اضافه کنید.جو دوسر، برنج سبوسدار و نانهایی که از غلات کامل درست شدهاند، به علت جذب اسید معده تاثیر چشمگیری در کاهش علائم رفلاکس دارند.منبع:شفاآنلاین