در حالی که بازار ایران تشنه گوشت شترمرغ است، بهعلت ناآشنایی فعالان حوزه اقتصاد کشاورزی با وزن افسانهای این پرنده میزان بهرهبرداری از پوست و پر آن و همچنین کمآببر بودن آن باعث شده در زوایای پنهان حوزه کشاورزی ناشناخته باقی بماند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 25 آبان 1394ساعت انتشار : 9:47:20
در حالی که بازار ایران تشنه گوشت شترمرغ است، بهعلت ناآشنایی فعالان حوزه اقتصاد کشاورزی با وزن افسانهای این پرنده میزان بهرهبرداری از پوست و پر آن و همچنین کمآببر بودن آن باعث شده در زوایای پنهان حوزه کشاورزی ناشناخته باقی بماند.
استاد دانشگاه و کارشناس کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: بخش کشاورزی مملو از پتانسیلهای اقتصادی برای افزایش سرمایهگذاری است و بهآسانی میتواند با ریسک بسیار پایین، درآمد سرشاری نصیب بخش خصوصی کند، اما بدنه نیازمند تزریق سرمایه باید شناسایی شود.
پیمان شیرازیپور افزود: یکی از بسترهای سرمایهگذاری و برنامهریزی، تولید و پرورش شترمرغ است. چنانچه امروز بازار تشنه گوشت شترمرغ است و گوشت این پرنده بهدلیل ارزش بالای غذایی آن و همچنین به لحاظ کیفیت پس از طبخ میتواند از گوشت گوسفند و گاو از سطح بالاتری برخوردار باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که قیمت یک کیلوگرم گوشت شترمرغ در زمان حاضر در میادین بهمن و امامحسین تهران به کمتر از 45 هزار تومان بهصورت نرم و بدون زوائد به فروش میرسد، گوشت هر کیلوگرم گوسفند به قیمت 30 تا 35 هزار تومان با استخوان و زوائد است که ارزش غذایی آن به مراتب کمتر از گوشت شترمرغ است.
شیرازیپور ادامه داد: گوشت گوسفند که میتواند حاوی انگل و جنون گاوی باشد و پس از پخت نیز، 30 درصد حجم خود را از دست میدهد، این در حالی است که شترمرغ پس از پخت نیز وزن اولیه خود را داشته و بافتهای آن کوچک نمیشود.
شترمرغ مناسب شرایط کمآب
کارشناس کشاورزی تصریح کرد: شترمرغی که در ایران پرورش مییابد، از گونههای کانادا و آمریکا است و از نژادهایی است که همزمان دارای گوشت، پر و پوست مناسبی است.
وی یادآور شد: پرورش این پرنده بهعلت مصرف آب کمتر نسبت به گاو و گوسفند دارای ارجحیت است و اگر در مجامع خبری و میزهای تخصصی صحبت از حذف تولید محصولات آببر است، باید در حوزه تولید پروتئین حیوانی نیز به این نکته توجه کرد که پرورش شترمرغ بسیار مقرون به صرفهتر از گاو و گوسفند است.
شیرازیپور تأکید کرد: هر یک کیلوگرم گوشت گوسفند نیازمند 17 لیتر آب است، در حالی که یک کیلوگرم گوشت شترمرغ کمتر از هفت لیتر آب مصرف میکند.
زاد و ولد بیشتر شترمرغ و وزن افسانهای آن
استاد دانشگاه اظهار داشت: در صورتی که مدیریت صحیحی در پرورش شترمرغ صورت گیرد، میتوان از یک شترمرغ در طول سال، بیش از 20 جوجه سالم گرفت.
وی همچنین گفت: این در حالی است که گاو و گوسفند بهسختی میتوانند دچار یک نوزاد در طول سال شوند.
شیرازیپور در پایان افزود: از سوی دیگر، جوجه شترمرغ تنها جوجهای است که وزن آن در هنگام تولد حدود یک کیلوگرم است و در آستانه یک سالگی به 100 کیلوگرم میرسد. چنین وزن افسانهای برای شترمرغ یعنی بازدهی بسیار اقتصادی و بالا برای پرورشدهندگان که به جای پرورش گاو و گوسفند به پرورش شترمرغ روی بیاورند./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
L-940825-01