صنایع غذایی>شرکت فرآوردههای لبنی گلا آمل برای نخستین بار در کشور موفق به تولید محصول فراسودمند `دوغ گرمادیده کمنمک غنی شده با ویتامین D ` شد.
منبع خبر : اقتصاد غذا - اخبارلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 30 آذر 1395ساعت انتشار : 3:17:18صنایع غذایی>شرکت فرآوردههای لبنی گلا آمل برای نخستین بار در کشور موفق به تولید محصول فراسودمند "دوغ گرمادیده کمنمک غنی شده با ویتامین D " شد. بوته نصرالهپور، مسئول فنی بهداشتی شرکت فرآوردههای لبنی گلا آمل و مسئول پروژه تولید دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D در مصاحبه با خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»، گفت: غذاهای فراسودمند (functional food) براساس نیازهای بشر از روبه رشدترین گروههای مواد غذایی به حساب میآیند. " دوغ گرمادیده کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا " هم با سه ویژگی عمده شامل کاهش نمک، تقویت با ویتامین D و نیز حفظ 70درصد از ارزشهای تغذیهای شیر جزو غذاهای فراسودمند محسوب میشود. وی در خصوص غنی سازی با ویتامین D در این محصول گفت: ویتامین D نقش بسیار مهمی در سلامتی دارد، جذب کلسیم بدون وجود ویتامینD به سختی انجام میشود. این ویتامین باعث میشود خطر بروز بیماری قلبی، بیماری دیابت و بعضی از انواع سرطان و نرمی استخوان کم شده و البته به حفظ عملکرد مغز هم کمک میکند. این در حالی است که به زعم وزارت بهداشت بیش از 80 درصد مردم کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند.این کارشناس صنایع غذایی افزود: مطابق دستورالعمل غذاهای فراسودمند وزارت بهداشت نیاز روزانه هر نفر به ویتامین D ، معادل 400 واحد بینالمللی تعیین شده ؛ که البته به نظر من این میزان را باید در بعضی از مناطق و بعضی از مشاغل بیشتر هم در نظر گرفت. "دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا" هم به نحوی ظرفیتسازی شده که مصرف یک لیوان آن میتواند 25 درصد نیاز به ویتامین D روزانه را تأمین کند.نصرالهپور همچنین با اشاره به کاهش نمک در این محصول گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ایران بر مصرف روزانه حداکثر 5 گرم نمک است در حالیکه در کشور ما عملا این مقدار بیش از 2 برابر میباشد و از 10 گرم در روز فراتر رفته است. مطابق قوانین وزارت بهداشت ایران، حد مجاز نمک در دوغ0.8 درصد تعیین شده است یعنی با مصرف روزانه یک لیوان از دوغهای رایج ، حدود پنجاه درصد از سقف مجاز توصیه شده ، نمک دریافت میشود . به عبارتی نمک داخل دوغ به عنوان یک عامل منفی در مصرف روزانه و منظم آن به حساب میآید. از ویژگیهای عمده "دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا"، کاهش بیش از 50 درصدی نمک آن نسبت به دوغهای معمولی، بدون جایگزینی با نمکهای مشابه است لذا به ویژه برای کسانی که دچار فشارخون بالا و مشکل قلبی و عروقیاند و یا پیشگیری از این بیماریها برایشان مهم است توصیه میشود که این دوغ را مصرف کنند.مسئول فنی شرکت گلا آمل یادآور شد: 70 درصد از محتوی این محصول از شیر تشکیل شده و به عبارتی حدود 70 درصد از مواد مغذی شیر در این محصول حفظ شده است. وی خاطرنشان کرد: دوغ کمنمک غنی شده با ویتامین D گلا " به عنوان اولین و در حال حاضر تنها مجوز دوغ کم نمک از وزارت بهداشت ، نسبت به دوغهای رایج ، 50 درصد نمک کمتری دارد ، 70 درصد پروتئین و کلسیم غنیتری دارد و با مصرف یک لیوان آن میتوان 25 درصد ویتامینD مورد نیاز روزانه را تامین کرد.