عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: برخی دستگاهها در دولت به وزارت جهاد کشاورزی فشار میآورند که اجرای قانون انتزاع و ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی در زمان برداشت را معلق نگه دارد و همان ها دولت احیای وزارت بازرگانی هستند.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 12 تیر 1396ساعت انتشار : 14:17:19عباس پاپیزاده در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، در مورد ضرورت تفکیک یا باقی ماندن وظایف بازرگانی در بخش کشاورزی اظهار داشت: برخی دستگاهها و وزارتخانهها در دولت به وزارت جهاد کشاورزی فشار میآورند که اجرای قانون انتزاع و ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی در زمان برداشت را معلق نگه دارد، اما میدانیم که آقای حجتی سیاستشان حمایت از تولید داخل است و یک تنه جلوی تمام این هجمهها ایستاده است.
وی تصریح کرد: یکی از علتهایی که برخی به دنبال احیای وزارت بازرگانی هستند، همین امر است، چرا که در این وزارتخانه واردات یکجانبهنگر نسبت به بازار انجام میشود و به محض آنکه کوچکترین تنشی در بازار ایجاد شود، میخواهند آن را با واردات آرام کنند و اصلاً کشاورزی که در حال ورشکستگی برایشان اهمیتی ندارد. چرا که استفاده از ظرفیت تولید داخل امری سخت و زمانبر است، در حالی که سود واردات بسیار شیرین است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به اینکه اما ظاهراً مجلس با احیای وزارت بازرگانی موافق است تا جایی که به یک فوریت لایحه دولت برای احیای وزارت بازرگانی رأی موافق داد، اظهار داشت: در این لایحه تفکیک وزارت راه و شهرسازی و تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت کشاورزی عنوان شده بود و کسانی که موافق تفکیک وزارت راه و شهرسازی بودند، به این لایحه رأی دادند وگرنه کسی موافق جداشدن بخش بازرگانی محصولات کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی نیست.
وی عدم اطلاعرسانی به موقع در مورد جزئیات این لایحه را یکی دیگر از موانع عنوان کرد و گفت: ما در مجلس به عنوان کمیسیون تخصصی کشاورزی نهایت تلاشمان را خواهیم کرد که تعادل بین تولید و واردات محصولات کشاورزی برقرار شود و این مهم فقط در وزارت جهاد کشاورزی شکل میگیرد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی به این نکته هم اشاره کرد: پس از اجرای قانون انتزاع اگر چه وظایف به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد، اما بسیاری از ابزارها در اختیار این وزارتخانه قرار نگرفته و باید برای به ثمر رسیدن یک موضوع به آن زمان داد و از تصمیمگیری شتاب زده پرهیز کرد، چرا که بار مالی زیادی به بیتالمال تحمیل میشود.
انتهای پیام/ب