با تلاش بخش دامپزشکی دولتی و خصوصی، صادرات محصولات دارویی کشور از 15 میلیون دلار به 30 میلیون دلار در سال جاری خواهد رسید.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 14 مهر 1394ساعت انتشار : 16:57:22
با تلاش بخش دامپزشکی دولتی و خصوصی، صادرات محصولات دارویی کشور از 15 میلیون دلار به 30 میلیون دلار در سال جاری خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، وزیر جهاد کشاورزی بعد از ظهر در برنامه گرامیداشت روز ملی دامپزشکی که در سالن حفاظت محیط زیست پارک پردیسان در حال برگزاری است، گفت: دامپزشکی کشور حساسترین خدمات را به کشور و مردم ارائه میدهد و بدون سر و صدا و آرام، ارزیابیهای خود را انجام داده و تنوانسته است نمره خوبی را دریافت کند.
محمود حجتی افزود: اگر حفاظت و حراست دامپزشکی کشورمان نبود، سلامت مردم دچار مشکل میشد.
وی دامپزشکان را جزو لشکریانی برشمرد که نیروهای نامرئی بوده و مرز نمیشناسند.
حجتی به مشکل آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان که در منطقه جویبار استان مازندران حادث شد، اشاره کرد و ادامه داد: ارزیابیهای اولیه نشان داد که منشاء این بیماری، پرندگان مهاجر بوده و اگر پیگیریهای بخش دامپزشکی نبود، مشکلات بیشتر از این بود.
وی تصریح کرد: در بخش تب برفکی کمدقتیهایی وجود داشت که باعث شد چند سال گذشته با این بیماری در سطح کشور روبهرو باشیم، اما خوشبختانه گزارشهای اخیر نشان میدهد که کانونهای شناساییشده این بیماری رو به کاهش است و این امر حاصل نمیشد، مگر با تلاش و حراستهای سازمان دامپزشکی کشور!
حجتی یادآور شد: حضور، مراقبتها و حراستهای دامپزشکان کشور باعث شده است که چهره ایران در سطح بینالملل متفاوت از دیگران باشد که اگر غیر از این بودف صادرات محصولات متوقف میشد؛ کمااینکه چندی پیش صادرات مرغ دچار وقفهای کوتاه شده بود.
وی تأکید کرد: در عرصه تولید دارو و واکسن، حضور دامپزشکان در بخش خصوصی روزبهروز بیشتر خودنمایی میکند که این مسئله جزو افتخارات ما و مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی بوده است.
دامپزشکی پیشرو در واگذاری تصدیها به بخش خصوصی
وزیر دولت یازدهم از واگذاریهای مجوزها به بخش خصوصی در حوزه دامپزشکی خبر داد و اظهار داشت: دامپزشکی از بخشهایی است که واگذاری در آن رو به گسترش است.
حجتی همچنین گفت: بر اساس آماری که از سوی سندیکای داروهای دامی دریافت شده، در سال گذشته کل صادرات محصولات دارویی کشور حدود 15 میلیون دلار بود که امسال این عدد به 30 میلیون دلار میرسد.
وی در ادامه افزود: وجود نیروهای متخصص، ایران را جزو کشورهای سرآمد در منطقه معرفی کرده که پیشبینی میشود روزبهروز مشارکت بخش خصوصی در این بخش بیشتر شده و بتوانیم حضورمان را در بازارهای جهانی گسترش دهیم.
حجتی خاطرنشان کرد: مسائل درمانی و رسیدگی به بیماریها در حوزه دام و طیور در گذشتههای نهچندان دور در بخش دولتی تعریف میشد، اما در حال حاضر بیشتر مسئولیتها در این بخش به بخش خصوصی دامپزشکی تفویض شده است.
وی به حساسیتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی درباره بیماریهای مشترک اشاره کرد و ادامه داد: سربازان گمنام دامپزشکی خدمات ارزندهای را در این بخش انجام دادهاند تا جامعهای سلامت داشته باشیم و بتوانیم در سطح بینالملل محصولات ایرانی را جزو سالمترین محصولات شاهد باشیم.
مبادله موافقتنامههای قرنطینه دامی در سطح بینالملل توسعه مییابد
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: موافقتنامههای قرنطینه دامی در سطح بینالمللی توسعه یافته است و این امر باعث تعامل مثبت و سازنده با سایر کشورها شده است؛ بهگونهای که توانستیم تعاملات مثبتی را با کشور روسیه آغاز کنیم، در حالی که هنوز فعالیتمان به پایان نرسیده است.
حجتی یادآور شد: با کشور فرانسه نیز در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم موافقتنامههایی را به امضا برسانیم و بدینترتیب با کشورهای اروپای غربی مراودات تجاری داشته باشیم.
وی در پایان تأکید کرد: کار و تلاش دامپزشکان قابل تقدیر است و باعث سربلندی کشور و افزایش ایمنی و سلامت مصرفکنندگان خواهد شد.
آغاز مجدد ارتقاء کیفیت در حوزه دامپزشکی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این مراسم به نقشآفرینی دامپزشکان در این بخش اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه 90 سال از فعالیتهای رسمی دامپزشکی کشور در عرصه خدمات و تحقیق میگذرد و فراز و فرودهای زیادی داشتهایم، اما نقشآفرینی دامپزشکان جای تقدیر دارد.
مهدی خلج افزود: امروز باید آغاز مجددی باشد تا بتوانیم کیفیت فعالیتهای خود را ارتقاء دهیم.
وی خاطرنشان کرد: باید منافع ملی را سرلوحه کارمان قرار دهیم تا منافع صنفی حاصل شود.
خلج تصریح کرد: با تعامل انجامشده با محور منافع ملی، خواهیم توانست نقش تاریخی خود را نمایان کنیم.
گفتنی است، در حاشیه این همایش، از 11 سامانه ردیابی دارویی و فرآوردههای طیور توسط علیرضا منادی عضو هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، آیتالله حسن عالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور رونمایی شد.
لازم به ذکر است، سامانه دارویی و کددار کردن فرآوردههای طیور در کشور آغاز شده است که امروز این سامانه بهصورت رسمی افتتاح شد؛ بهگونهای که تولیدکنندگان میتوانند با ارسال کد مورد نظر روی محصولات پروتئینی به سامانه 30008903 از سلامت محصول مطلع شوند، بهطوری که نوع محصول، مبداء، فرآورده، کشتارگاه و سایر اطلاعات مربوط به آن برای پیامککنندگان محرز میشود.
همچنین در این مراسم، از داروهای تولید داخل که توسط نوآوران حوزه دامپزشکی انجام شده است، رونمایی شد.
در حاشیه این مراسم، قرارداد انتقال دانش فنی به بخش خصوصی بین مؤسسه سرمسازی رازی و شرکت روناک برای تولید واکسن تب برفکی به امضاء رسید./
خبرنگار: مژگان ستار
A-940714-07