با حضور چيتچيان وزير نيرو، موافقت نامه همكاري بين پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي و وزارت نیرو به مناسبت برگزاري جشنواره پژوهش و فناوري به امضاء رسيد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 30 آذر 1394ساعت انتشار : 12:37:20
با حضور چيتچيان وزير نيرو، موافقت نامه همكاري بين پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي و وزارت نیرو به مناسبت برگزاري جشنواره پژوهش و فناوري به امضاء رسيد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، در آیین برگزاري جشنواره پژوهش و فناوري وزارت نيرو، موافقت نامه پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي و پژوهشگاه نيرو با حضور چيتچيان، وزير نيرو و اسكندر زند، معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج جهاد كشاورزي و نيره اعظم خوش خلق سيما( مجری طرح) و معاونان و پژوهشگران وزارت نيرو به امضاء رسيد.
اين موافقت نامه با نمايندگي نيره اعظم خوش خلق سيما به نمايندگي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي به عنوان مجري و مجيد عميدپور از پژوهشكده محيط زيست و انرژي پژوهشگاه وزارت نيرو به عنوان كارفرما با موضوع «سيستم توليد برق از جلبك دوستدار محيط زيست» امضاء شد.
در اين مراسم رضائي از مديران وزارت نيرو گزارش پژوهش و فن آوري صنعت برق را در زمينههاي پروژههاي شاخص تحقيقاتي، سامانه تحقيقات برق، نمودارهاي عملكرد تحقيقات صنعت برق و شرح فعاليت ها و گزارش دستاوردها را بيان كرد.
سپس حاج رسولي ها مديرعامل شركت مديريت منابع آب ايران گزارش دستاوردها و نظام تحقيقات در شركت مديريت منابع آب ايران و شركت هاي زيرمجموعه را بيان داشت.
وي در بحث آب به سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران، سياست هاي كلي علم و فناوري كشور و برنامه پنجم توسعه اشاره نکرد و گفت: در سال جاري در زمينه آب سياستهاي جديدي ابلاغ شد كه سعي مي شود ساختار جديد با قدرت عملياتي شود.
وي با تشريح اقدامات اساسي كه در جهت افزايش بهرهوري و اثربخشي فرآيندهاي تحقيقات انجام گرفته و تدوين نقشه راه آب كشور و برنامه ريزي هاي آتي بيان کرد: آمار و اطلاعات نشان دهنده افت اعتبارات موجود در زمينه تحقيقات آب بوده و اين اعتبارات حتي از سال هاي گذشته كمتر مي باشد با اين وجود ما سعي نموديم طرح هاي پژوهشي خود را به انجام رسانيم تا خللي در فعاليت ها بوجود نيايد.
خوش خلق سيما در رابطه با موافقت نامه اي كه به امضاء رسيد عنوان داشت: آزمايش اوليه اين دستاورد آغاز شده و با اين قرار داد فعاليت ها با سرعت بيشتري ادامه يافته با راه اندازي بيوراكتور پرورش جلبك دوستدار محيط زيست ادامه خواهد يافت.
رونمايي از اين سيستم با حضور وزراء در دهه فجر سال جاري در دستور كار است و با ايجاد سامانه دوستدار محيط زيست توليد انرژي و پرورش جلبك از طريق ژنراتور بزرگ تر به مرحله بهره برداري مي رسد.
با ايجاد گرمايش و برق انرژي زيادي توليد نموده كه مي توان از آن در مصارفي چون گرمايش آب استفاده كرد. از طريق همكاري در توليد بيوراكتور با پژوهشكده كشاورزي منطقه اي شمال غرب و غرب كشور مي توان با كاربرد جلبك ژنراتور برق را راه اندازي كرد كه اين كار بدون وجود گازهاي گلخانه انجام مي گيرد اين جلبك ها در مصرف، آلودگي ايجاد نكرده از آن مي توان در توليد روغن خوراكي و يا سوخت زيستي كمك بگيريم و در صنايع جانبي در توليد ماكاروني هاي غني شده، لوازم آرمايشي، شامپوسازي، خوراك دام استفاده كرد. براي مثال اگر در ده بزرگي با 300 تا 400 خانوار 4 ژنراتور نصب شود، توليد جلبك در آن مي تواند براي بهره برداران كارآفرين بوده شغل هاي جانبي ايجاد كند.
در ادامه با حضور نيره اعظم خوش خلق سيما به نمايندگي سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي (پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي) به عنوان مجري و مجيد عميدپور از وزارت نيرو به عنوان كارفرما موافقتنامهي تنظيمي به امضاء طرفين رسيد./
خبر: افسانه زعیم زاده