۳۱ تیر ۱۳۹۵، ۹:۲۱
کد خبر: 82157887
T T
۰ نفر
نان سنگك سلامت بخش در سفره شهروندان شيرازي قرار مي گيرد

شيراز - ايرنا - مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز اعلام كرد:طرح افزايش ميزان سبوس در نان هاي سنگك به عنوان نان سلامت بخش، از مرداد در شهر شيراز اجرا مي شود.

به گزارش دريافتي ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز دكتر محمد مهدي رزمجو، اين مژده را به مردم فارس داد كه از اين پس مي توانند نان سنگك سلامت بخش تري مصرف كنند زيرا نان سبوس دار منبع خوبي از ويتامين هاي گروه B، ويتامين E، منيزيم، آهن، روي، سلنيوم، مس، منگنز، كلسيم است.
اين مقام مسئول گفت: طرح افزايش ميزان سبوس در نان سنگك (سلامت بخش)، با حدود يكصد نانوايي نان سنگك، از شنبه، دوم مرداد آغاز مي شود و در ديگر شهرهاي استان فارس تداوم مي يابد
وي نان سبوس دارسلامت بخش را نسبت به نان هاي بدون سبوس(سفيدرنگ) از ارزش تغذيه اي بالاتري برخوردار دانست و بيان كرد:ناني كه خمير آن به صورت طبيعي تخميرمي شود، علاوه بر هضم بهتر، جذب آهن، روي و كلسيم آن هم بهتر صورت مي گيرد و عطر و بوي بهتري دارد.
رزمجو با اشاره به فوايد مصرف نان هاي سبوس دار، از كاهش قند و چربي خون، پيشگيري از سوء تغذيه، پيشگيري از افزايش وزن و چاقي، كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي، پيشگيري از سرطان دستگاه گوارش به ويژه روده بزرگ به دليل فيبر بالا، جلوگيري از جذب اسيدهاي صفراوي و پيشگيري از ابتلا به ديابت نوع دو را ازد ديگر مزاياي اين نان دانست.
مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي در خصوص خواص سلامت بخش فيبر موجود در نان سبوس دار، افزود: به طور معمول 100 گرم نان تهيه شده از آرد كامل (سبوس دار) در حدود هفت گرم فيبر دارد و با توجه به سبد غذايي مطلوب ايرانيان (مصرف 320 گرم نان به صورت روزانه) مصرف نان سبوس دار به تنهايي مي تواند در حدود 90 درصد نياز روزانه بدن به فيبر را تامين كند.
او گفت: فيبر با حجم دهي به جيره غذايي سبب كاهش اشتها و در نتيجه مهار افزايش وزن مي شود، با جذب آب و تشكيل ژل، كربوهيدرات ها را محصور مي كند و در نتيجه با كاهش ميزان جذب گلوكز، قند خون را كاهش مي دهد، با كاهش سطح كلسترول (به ويژه نوع بد آن) سبب كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي مي شود و با به تاخير انداختن جذب گلوكز در خون، سبب كاهش خطر ابتلا به ديابت و مديريت بهتر قند خون در بيماران ديابتي مي شود.
همچنين سبب تسهيل عبور غذا از سيستم گوارشي مي شود و به عملكرد بهتر آن و پيشگيري از ابتلا به سرطان هاي گوارشي كمك مي كند.
مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي اضافه كرد: نان سبوس دار منبع بسيار مناسبي براي تامين آهن، منيزيم، فسفر، روي، ويتامين هاي گروه ب و فيتوكميكال هاي موردنياز بدن بوده و مصرف مستمر آن در برنامه غذايي سبب حفظ و بهبود سلامتي و كاهش خطر ابتلا به انواع بيماري ها مي شود.
رزمجو ابراز اميدواري كرد با ترويج مصرف نان سبوس دار، به جاي نان هاي سفيد تهيه شده از آرد تصفيه شده و بدون سبوس، شاهد كاهش ابتلا به بيماري هاي غيرواگير و افزايش سلامت عمومي جامعه باشيم.
6113 /1876

سرخط اخبار استان‌ها