خبرگزاری کار ایران

آخرین اخبار از شیوع کرونا در ایران؛

۹۴۶۴۰ مبتلا، ۶۰۲۸ فوتی و۷۵۱۰۳ بهبودیافته/ موارد نادر ابتلا به کووید ۱۹ در میان بیماران تحت درمان HIV/ تشریح تمهیدات برای موج دوم احتمالی شیوع کرونا/ ذخیره‌سازی مواد غذایی و کالاهای اساسی برای ماه‌های آینده

asdasd
کد خبر : ۹۰۶۷۲۳

براساس اعلام وزارت بهداشت پس از گذشت هفتاد و یک روز پس از شیوع کرونا در کشور تاکنون ۹۴۶۴۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶۰۲۸ نفر فوت شده و ۷۵۱۰۳ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اعلام وزارت بهداشت پس از گذشت هفتاد و یک روز پس از شیوع کرونا در کشور تاکنون ۹۴۶۴۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶۰۲۸ نفر فوت شده و ۷۵۱۰۳ نفر بهبود یافته‌اند.وزیر بهداشت اعلام کرده است؛ یافته های جدید نشان می دهد که هر فردی به این بیماری مبتلا شده، ممکن است دوباره نیز مبتلا شود و اگر افرادی که به این بیماری دچار نشده اند نیز مبتلا شوند، دچار پیک وحشتناکی از بیماری می شویم، اگر رعایت نکنیم.نمکی تاکید کرده است؛ بنابراین افرادی که تا امروز همراهی کرده اند، اگر در استمرار این همراهی با ما بمانند؛ این ویروس را مهار کرده ایم و در خیلی از شهرستان ها به نقطه مطلوب می رسیم، اما همواره این نگرانی برای ما وجود دارد که خدای ناکرده دوباره گرفتار پیک وحشتناک کووید 19 شویم. معاون درمان وزارت بهداشت نیز اعلام کرده است؛ شرایط درمانی کشور در حال حاضر، امیدوار کننده است و مراجعات سرپایی و میزان بستری کرونا در کشور نسبت به روزهای پیک یا اوج این بیماری، کاهش قابل توجهی یافته است به گونه که مراجعات سرپایی و بستری برای موارد کرونا به یک چهارم تا یک پنجم زمان اوج رسیده است.

شناسایی ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور

آمار بهبودیافتگان به ۷۵۱۰۳ نفر رسید

«کیانوش جهانپور» رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان کرونا گفت: از دیروز تا امروز یازدهم اردیبهشت ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران در کشور به ۹۴۶۴۰ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۰۲۸ نفر رسید.

جهانپور تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون ۷۵۱۰۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. همچنین ۲۹۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی تاکید کرد: تاکنون ۴۶۳ هزار و ۲۹۵ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

موارد ابتلا به کووید ۱۹ در بین بیماران تحت درمان HIV نادر است

مبتلایان به HIV در ردیف پائین‌تری از گروه‌های پرریسک قرار گرفتند

«مینو محرز» عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره نتایج تست کرونای ۱۲۰۰ نفر از مبتلایان به اچ آی وی که تنها کمتر از پنج مورد مثبت بوده است، گفت: ما متوجه شدیم که بیماران اچ آی وی که به ما مراجعه می کنند، در سلامت هستند؛ حتی آنها جزو گروه‌های‌ دارای ریسک هم حساب نمی‌شوند؛ ما این را در کمیته به بحث گذاشتیم و در نهایت تصمیم گرفتیم، مبتلایان به HIV در ردیف پائین‌تری از گروه‌های پرریسک قرار بگیرند. 

رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران ادامه داد: از تمام بیماران HIV مثبتی که ما با آنها ارتباط داشتیم، یک نفر زیر درمان رفت. دو نفر دیگر حتی متوجه نشده بودند که مبتلا به کووید ۱۹ هستند. خوشبختانه و بطور عجیبی در مبتلایان به HIV ابتلا به کووید ۱۹ کم است؛ حتی با این که داروهای آنها، داروی پروتکل‌های تجویزی کرونا هم نیست.احتمالا «سی د ۴» بالای آنها ایجاد مصونیت می کند، البته این را هم باید گفت؛ بیماران اچ آی وی خیلی مراقبت‌های بهداشتی را جدی می‌گیرند.

وی افزود: در رابطه با ابتلای بیماران اچ آی وی متحقیقی در رابطه با آمار باقیِ دنیا نکردم، امّا مطالعه ای بر بیماران خودمان که کردیم که نشان داد، بیماران تحت درمان ما خیلی کم به کرونا مبتلا می شوند. خود بنده، پزشک معالج حدود صد بیمار مبتلا به اچ آی وی هستم، حتی یک مورد هم ابتلا هم در بین بیمارانم ندیدم. در بیمارستان امام خمینی هم بطور مرتب ۷۰۰ نفر ماهانه مراجعه مبتلایان اچ آی وی را داریم که در این جمع تنها ۳ مورد ابتلا مشاهده شد. دو نفر از آنها هیچ علائمی نداشتند و بطور اتفاقی تست های آنها کووید۱۹ آنها مثبت درآمد؛ البته پیشتر هم ابتلا به ایدز آنها تشخیص داده نشده بود، حتی بستری هم نشدند. یک نفر از این سه نفر، که ابتلای به اچ آی وی او محرز بود، علائم کرونا داشت و بستری شد و در نهایت بهبود یافت و به خانه برگشت.

محرز تصریح کرد: هنوز معلوم نشده است که چرا بیماران اچ آی وی به کرونا مبتلا نمی شوند، تنها مصونیت نسبی آنها را محرز کردیم. بنابراین در کمیته بحث شد که به سطح کمتری از شاخص ریسک پذیری اطلاق داده شوند؛ چون عملا دیدیم که مورد مثبت کووید۱۹ در آن ها دیده نمی شود. 

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت گفت: البته ما داروهایی را به بیماران اچ آی وی می دهیم که در درمان کرونا استفاده نمی شوند؛ البته از داروهای ایدز در کرونا استفاده شد، ولی این داروی روتین بیماران ما نیست، داروی روتین آنها در مقابله با کرونا قابل استفاده نبود. 

محرز گفت: مدتی پس از شروع کرونا که من توانستم مطبم را باز کنم، تقریبا همه بیمارانم را معاینه کردم. همه در سلامت بودند و این خبر را هم شنیدند، خیالشان راحت تر شد. البته بیماران ما رعایت اصول بهداشتی را همیشه انجام می دهند، اما در بین بیماران اچ آی وی که معتاد تزریقی هستند، هم موردی ندیدیم.

تشریح تمهیدات شهرداری تهران برای موج دوم احتمالی شیوع کرونا

ذخیره‌سازی مواد غذایی و کالاهای اساسی برای ماه‌های آینده

وضعیت دسترسی به اقلام عمومی خیلی بهتر شده است

«رضا کرمی محمدی» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره تعداد پرسنلی که پس از گذران دوران نقاهت ناشی از کرونا به محل کار خود بازگشته اند، گفت: کنترل آماری درباره برگشتی ها نداریم، اما تقریبا همه افرادی که به کرونا مبتلا شدند، سالم شدند و یا به محل کار خود بازگشتند و یا در حال بازگشت هستند.

او در پاسخ به این سوال که آیا غربالگری پرسنل شهرداری تهران مجددا اجرائی می شود و یا به همان یک دوره بسنده خواهد شد؟ گفت: بستگی دارد که روند چگونه باشد و احتمالا یک دور دیگر غربالگری انجام شود.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که با توجه به جلسه هم اندیشی اخیر بین شهردار و اعضای شورای شهر مدیریت شهری چه تمهیداتی درصورت بروز شیوع موج دوم کرونا در تهران در نظر گرفته است؟ گفت: در موج اول شیوع کرونا تجربیات خوبی داشتیم که امیدواریم دیگر اتفاق نیفتد، اما اقداماتی که در این دوره انجام شد در صورت شیوع موج دوم با قوت بیشتری انجام خواهد شد و مدیریت اصلی با وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا کلانشهر تهران است و اقدامات خود را همگام با آنها و دستوراتی که از ستاد می آید تنظیم می کنیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران ادامه داد: اما تجربه خوبی به دست آمد و عواقب و آثار این کار بررسی شد و شهرداری برای آن برنامه دارد، از طرفی لایحه ای تصویب و تقدیم شورای شهر شد که در صورت تصویب کمک بسیار خوبی به وضعیت شهرداری خواهد کرد.

او با بیان اینکه اکنون در زمینه دسترسی به اقلام عمومی وضعیت ما خیلی بهتر است، تصریح کرد: در صورت بروز موج دوم همه امور برنامه ریزی شده و تکلیف ما مشخص است.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که شهرداری یک پیش بینی سه ماهه برای تامین موادغذایی و اقلام اساسی داشت و با توجه به نزدیکی به اتمام آن آیا بازهم برنامه زمان بندی برای ذخیره سازی مواد غذایی دارد یا خیر؟ گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در ابتدای شیوع کرونا، تا اواسط عید که فشارها هم زیاد بود تامین همه مواد پاسخگو بود و ذخیره سازی نیز تا سه ماه انجام شد و برخی مکان هایی جدید نیز برای انبار کردن اقلام غذایی اختصاص یافت و این تجربه باعث شد تا ذخیره سازی چندماه جلوتر نیز درنظر گرفته شود و این اقدام با توجه به اینکه حداقل تا یک سال آینده با مساله کرونا درگیر هستیم، ادامه خواهد یافت.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران ادامه داد: ذخیره سازی مواد غذایی بستگی به مصرف دارد و همیشه به میزان سه ماه ذخیره تامین است و هر کالایی که مصرف  شود، بلافاصله جایگزین خواهد شد.

تدابیر شهرداری برای جلوگیری از تجمع به هنگام توزیع ماسک در حمل ونقل عمومی

مشکلی در تامین اقلام بهداشتی و شوینده وجود ندارد

او همچنین درخصوص تامین مواد بهداشتی و شوینده گفت: تولید این مواد معمولا زیاد و ارزان قیمت است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

کرمی محمدی اظهار داشت: اکنون تنها مشکلی که به نظر می رسد؛ مساله کادر پزشکی و درمانی است و در این مدت استخوان های آنها خرد شده است و ادامه یافتن این فرایند و تمام نشدن دوره بیماری باعث می شود تا فشار همچنان بر دوش کادر درمانی باشد و این بیشترین آسیب را در آینده به کشور خواهد زد، چرا که جایگزین این نیرو نیز زمانبر است و باید تلاش کنیم این سرمایه را حفظ کنیم و برای آن فکری شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به سوالی در خصوص بازگشایی بوستان ها و تاکیدهایی که برای جلوگیری از تجمع در این اماکن می شود، گفت:  شهرداری هر اقدامی در این رابطه هم که انجام دهد، اما وقتی مردم حضور داشته باشند، این مساله رخ می دهد. یک جمعی در پارک ها کنار همدیگر می نشینند که یا باید به صورت انتظامی برخورد شود که این مساله در توان شهرداری نیست و یا اقدامات بهداشتی، تبلیغ و تذکر به مردم صورت گیرد و  هم اکنون نیز توسط نگهبان های پارک ها و بوستان ها این کار در حال انجام است، اما اینکه مردم چقدر گوش دهند نیز مهم است و شهرداری در سطح شهر در این حد نیرو ندارد که بخواهد در این زمینه نظارت کند و حتی اگر برخوردی هم کنیم محکوم هستیم و از لحاظ قانونی امکان برخورد برای ما وجود ندارد.

کرمی محمدی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سازوکار اجباری شدن توزیع ماسک در حمل و نقل عمومی تعیین شده و  براساس مهلت وزارت کشور از شنبه اجرایی خواهد شد یا خیر؟ گفت: امیدواریم و دوستان به ما این قول را داده اند که از شنبه اجرایی شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که با توجه به وعده همکاری وزارت صمت برای تامین ماسک، شهرداری چه تمهیداتی در رابطه با چگونگی توزیع و جلوگیری از تجمع و ورود بدون ماسک به حمل و نقل عمومی در نظر گرفته است؟ اظهار داشت: در مترو برنامه ریزی شده است تا فضایی برای این کار اختصاص داده شود و در اتوبوسرانی و تاکسیرانی نیز به همین صورت است. برنامه ریزی دقیق آن هنوز به ما اعلام نشده است، اما معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تیمی را برای این منظور اختصاص داده است.

امتحانات مقطع کارشناسی ترجیحا باید حضوری برگزار شود

زیرساخت آزمون مجازی در کشور فراهم نیست

«حسین حسینی» معاون آموزشی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره برگزاری آزمون‎ها و امتحانات دانشگاه تهران در شرایط کرونا گفت: ماهیت رشته‌ها و مقاطع با یکدیگر متفاوت است. امتحانات مقطع کارشناسی ترجیحا باید حضوری برگزار شود و اکنون منتظر پیش آمدن فرصت و شرایط مطلوب هستیم.

وی در ادامه با اشاره به ارزیابی دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیان کرد: ما خوشبین هستیم که وضعیت به ثبات برسد، ولی از آن طرف هم باید خودمان را برای بدترین شرایط آماده کنیم و بدانیم اگر شرایط اقتضا نکرد چطور کارها را پیش ببریم. در هر صورت آنچه که مسلم است، این است که در حوزه‌های تحصیلات تکمیلی به دلیل ماهیت دروس،‌ استادان توانایی ارزیابی مستمر در طول ترم را دارند و طبق آن می‌توانند به یک قضاوتی برسد و در نهایت هم یک امتحان برگزار کنند.

معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: تعداد دانشجویان شرکت کننده در تحصیلات تکمیلی چندان زیاد نیست و شاید بتوان شیوه ارزیابی را بر اساس نرم افزار‌هایی که در این حوزه ها قابل اجرا است،‌ انجام داد.

حسینی با بیان اینکه برای برگزاری آزمون مجازی در کشور زیرساخت مناسب را نداریم، اظهار داشت: برگزاری آزمون‌های مجازی و الکترونیکی زیرساخت‌های خاص خودش را می‌خواهد، اما شاید هنوز در کل کشور به خوبی این زیرساخت‌ها فراهم نشده باشد. حتی در کشورهای دیگر دنیا که امروزه این بحث‌ها در آنجا مطرح است، خیلی به سمت آزمون‌های مجازی خیلی نرفته‌اند و این موضوع چندان جامعیت پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: در برخی از دانشگاه‌ها در دنیا اعلام کردند که در نهایت ارزیابی دانشجویان را به صورت قبولی و ردی اعلام می‌کنند. علت آن هم این است که نتوانستند به طور کامل این شرایط را احراز کنند. ما در آزمون‌هایمان خیلی نمی‌توانیم از شیوه قبول و ردی استفاده کنیم، زیرا نمره در سیستم‌های ما جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد، ممکن است در برخی نقاط دنیا ارزیابی در حد قبول و ردی برای دانشجو کفایت کند.

معاون آموزشی دانشگاه تهران با بیان اهمیت نمره در سیستم ارزیابی دانشگاهی گفت: نمره دانشجویان در سیستم ما و در جاهای مختلف مورد استناد و استفاده قرار می‌گیرد؛ به عنوان مثال دانشجو توسط نمره و با استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان می‌تواند، وارد مراحل بعدی تحصیلی شود یا در پذیرش مقاطع دکتری ممکن است، نمره‌های دانشجو مورد استناد قرار بگیرد.

حسینی خاطرنشان کرد: در هر صورت این شیوه (قبولی و ردی) که در حال حاضر در برخی از نقاط دنیا استفاده می‌شود، برای ما کاربردی ندارد و چندان نمی‌توانیم از آن بهره ببریم. لازم به ذکر است که در شرایط کنونی فرمول خاصی برای یک دانشگاه وجود ندارد و همچنین در داخل یک دانشگاه نمی‌توان یک فرمول ثابت را برای همه رشته‌ها و مقاطع در نظر گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که رییس سنجش آموزش پزشکی اعلام کرد که دانشگاه‌های علوم پزشکی بلافاصله بعد از یایان ماه مبارک زمان بازگشایی می‌شوند، آیا دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم نیز بعد از این ایام بازگشایی خواهند شد؟ گفت: ما تابع تصمیمات ستاد مقابله با کرونا هستیم و هر چه که از سوی این ستاد اعلام شود، انجام خواهیم داد.

معاون آموزشی دانشگاه تهران در پایان اظهار داشت: برداشت ما این است که اگر دانشگاه‌های علوم پزشکی به چنین تصمیمی برای دانشجویان خود برسند قاعدتا همین تصمیم را می‌توان برای دانشگاه‌های وزارت علوم و سایر مراکز گرفت. البته ما می‌دانیم که حضور دانشجو قطعا باید با ملاحظات خاصی همراه باشد و مسائل حضور آنها در خوابگاه مورد توجه مقامات بهداشتی قرار بگیرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز