آغاز پذیره‌نویسی تعاونی توسعه و عمران زنجان، به‌زودی

روزنامه همشهری زنجان نوشت :تعاونی‌ها از 170 سال گذشته کار خود را در دنیا آغاز کردند. اولین تعاونی در کشور انگلستان شکل گرفت. بعد از گذشته مدت‌ها پای تعاونی‌ها به ایران نیز باز شد و اولین تعاونی در شهرستان گرمسار با موضوع کشاورزی آغاز به کار کرد. با مطالعه بیشتر و مشاهده تأثیرات مثبت تعاونی‌ها در اقتصاد، عمران و آبادانی کشورهای دیگر توجه به این پدیده در جامعه اوج گرفت.

در قانون اساسی تحت عنوان اصل 44 رسما بندی به تشکیل تعاونی‌ها اختصاص یافته است. در طول چند دهه با ایجاد تعاونی‌ها در کشور و به مراتب در استان شاهد ایجاد جهش قابل توجهی در عمران و آبادی بودیم. گفتنی است که به دلایل مختلف مانند نبود سرمایه و مدیریت صحیح در بعضی از تعاونی‌ها روند اجرایی آنها با مشکلاتی مواجه بوده است اما این موضوع نمی‌تواند سیمای کلی تعاونی‌ها که همواره در کنار دولت و بخش خصوصی، بخشی از اقتصاد را سر پا نگه داشته نادیده گرفته شود.
برای نمونه می‌توان به تعاون مسکن در استان اشاره کرد. بی‌تردید می‌توان گفت اغلب شهرک‌های مسکونی شهر زنجان به همت تعاونی‌ها ایجاد شده‌اند.

تعاونی‌ها در شهر
تعاونی‌ها تاکنون در شهر‌های مختلف استان خصوصا شهر زنجان فعالیت‌های گوناگونی انجام داده‌اند. اما بر اساس تصویب قانونی در مجلس، شرکت‌های تعاون توسعه و عمران شهرستان‌ها باید ایجاد شود تا تعاونی‌ها در سطح گسترده‌تری فعالیت كنند.
مدیر امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در این باره می‌گوید: در سال 89 قانون تشکیل این تعاونی در مجلس اسلامی تصویب شد و برای اجرا به دولت ابلاغ شد. بر اساس این قانون باید در هر شهرستان یک تعاونی توسعه و عمران تشکیل شود. یکی از تفاوت‌های این تعاونی با تعاونی‌های دیگر فراگیر و گسترده بودن آن است.
«حمید دنیایی» هدف از تشکیل تعاونی توسعه و عمران شهری را تسریع در رشد و توسعه شهرستان اعلام می‌کند و می‌افزاید: هدایت منابع مردمی به بخش‌های تولیدی و عمرانی از دیگر اهداف تشکیل این تعاونی به شمار می‌رود. به بیان دیگر، مردم هر شهرستان بسته به میزان سرمایه‌گذاری در این تعاونی می‌توانند در توسعه و عمران شهر خود سهیم باشند و پول‌های سرگردان خود را از طریق کانالی مطمئن به سود برسانند. با این کار علاوه بر این‌که شاهد توسعه و آبادانی در شهرستان‌ها خواهیم بود، سود حاصل از این توسعه نیز عاید اعضای تعاونی‌ها که خود مردم هستند، می‌شود.
مدیر امور تعاون ادامه می‌دهد: اعضای هر تعاونی باید ساکن آن شهرستان باشند یا در آن شهرستان اشتغال داشته باشند یا این‌که متولد آن مکان باشند. تنها این 3 گروه می‌توانند در تعاونی توسعه و عمران شهرستان مد نظر خود عضویت داشته باشند‌. همچنین باید گفت سرمایه این اعضا با همکاری شورای شهر به به طرح‌ها و پروژه‌ها تزریق می‌شود.

وقفه در اجرا
قانون این تعاونی‌ها سال 89 تصویب و به دولت ابلاغ شد اما تاکنون به صورت رسمی کار خود را در استان آغاز نکرده است. دنیایی در پاسخ به وقفه‌ای که در اجرایی شدن آن در استان افتاده است، می‌گوید: وقفه ایجاد شده مختص به استان زنجان نیست، بلکه این موضوع فراگیر است. دلیل این وقفه نیز ادغام وزارت تعاون و اداره کار بود. با این حال از 2 سال گذشته کار تشکیل تعاونی توسعه و عمران شهرستان در استان آغاز شده است.
وی با بیان این‌که هیات رئیسه این تعاونی در شهرستان‌های زنجان، ابهر، خدابنده و خرمدره تشکیل شده است، بیان می‌کند: در حال تشکیل هیات رئیسه در سایر شهرستان‌ها هستیم تا تمام مردم استان از این تعاونی بهره‌مند شوند. گفتنی است وظیفه این تعاونی‌ها تأسیس، تهیه طرح توجیهی، تشکیل جلسات مجمع و پیگیری مصوبات جلسه است.
وی می‌افزاید: طبق قانون باید در این تعاونی حداقل نیم درصد از جمعیت هر شهرستان به عضویت تعاونی توسعه و عمران باشند. اگر جمعیت شهرستان زنجان را 500 هزار نفر در نظر بگیریم باید بیش از 2500 نفر در این تعاونی عضویت داشته باشند. به عبارت دیگر از هر 200 نفر در شهرستان زنجان یک نفر باید در این تعاونی عضو شوند. البته باید گفت که محدودیت برای حضور افراد بیشتر در این تعاونی وجود ندارد و همه شهروندان شهرستان زنجان می‌توانند در این تعاونی عضویت داشته باشند.
دنیایی با اشاره به این‌که تاکنون 2هزار نفر در تعاونی توسعه و عمرانی شهرستان زنجان ثبت نام کرده‌اند، می‌گوید: برای آنکه تعداد اعضا در این تعاونی به حداقل میزان خود برسد و تعاونی بتواند کار خود را شروع کند باید 500 نفر دیگر نیز عضو شوند. به همین منظور در آینده نزدیک پذیره‌نویسی از متقاضیان آغاز خواهد شد.
وی در پایان تعاونی توسعه و عمران شهرستان را گسترده‌ترین تعاون استان می‌داند، به گونه‌ای که تاکنون تعاونی‌ای به این گستردگی در استان وجود نداشته است.

نقش تعاونی
چندی پیش «مجید فرخی» فرماندار زنجان در اولین جلسه هیات موسس شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان که با حضورهیات موسس این شرکت تشکیل شده بود با اشاره به نقش تعاون دردستیابی در توسعه اقتصاد گفت: اقتصاد نظام جمهوری اسلامی بر3 پایه دولتی، خصوصی و تعاونی‌ها استوار است.
وی با اشاره به مصوبه تاسیس شرکت تعاونی توسعه وعمران شهرستان افزود: راه‌اندازی این شرکت تعاونی در شهرستان که با حضور همه اقشار مختلف مردم و با دامنه شمول وسیع است موجب تحرک اقتصاد وتوزیع ثروت در بین سطوح مختلف جامعه خواهد شد. برای نمونه باید گفت یکی از اهداف تشکیل این شرکت تعاونی‌ ایجاد بستر مناسب برای اشتغال، افزایش تولید و رونق اقتصادی است.
به گفته فرماندار، شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان در صورت اتخاذ راهبرد صحیح و با به‌کارگیری درست منابع و ظرفیت‌های مادی ومعنوی می‌تواند موجب تحرک‌ اقتصادی شهرستان شود. در تعاون بستر لازم برای کارآفرینانی که به دلیل مشکلات مالی سرمایه لازم برای فعالیت ندارند فراهم می‌شود.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 504989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =