۲۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۱۴
کد خبر: 82667228
T T
۰ نفر
كشت فرا سرزميني،فرصتي براي تامين احتياجات غذايي  و حفظ منابع آب

شيراز- ايرنا- كشت فراسرزميني به معناي كشت محصولات در كشوري ديگر و وارد كردن محصولات آن به كشور مبدا است كه مي توان آن را فرصتي براي تامين مواد غذايي همچنين حفظ منابع آب كشور مبدا دانست.

اگر ايران را كشور مبدا براي كشت فراسرزميني در نظر بگيريم به معناي كاشت انواع محصول در ساير كشورها و واردات آن به ايران است كه زمين را مي توان در كشور ديگر به صورت اجاره يا خريد در اختيار گرفت.
معاون اول رئيس‌ جمهوري ارديبهشت 1395 آيين‌ نامه كشت فرا سرزميني را كه به تصويب هيات وزيران رسيده بود براي اجرا ابلاغ كرد و اينك يكي از اعضاي اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و كشاورزي شيراز مي گويد قصد داريم انجمن كشت فراسرزميني را در اين اتاق ايجاد كنيم.
رئيس دفتر مطالعات كشاورزي و آب اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي شيراز گفت: بزودي و با حضور فعالان بخش كشاورزي استان فارس انجمن كشت فراسرزميني در اتاق شيراز تشكيل مي شود.
محمدحسن طلعتي در جلسه اي با موضوع كشت فراسرزميني كه با حضور فعالان بخش كشاورزي استان برگزار شد بيان كرد: تاسيس اين انجمن با هدف حفظ منابع آب كشور در دستور كار قرار گرفته است كه در شرايط خشكسالي و كمبود آب كشور يكي از راه هاي مناسب براي بخش كشاورزي ماست.
گزارش ارسالي يكشنبه اتاق بازرگاني به ايرنا حاكي است:‌انجمن كشت فراسرزميني دراتاق بازرگاني ايران (مركزي) راه اندازي شده است كه اساسنامه آن با حضور كارشناسان مرتبط بخش كشاورزي در اتاق شيراز در حال بررسي است.
طلعتي اظهارداشت: در اين انجمن فرصت هاي كشت فراسرزميني براي كشاورزان ما با برنامه ريزي و با حضور نيروهاي متخصص به طور دقيق بررسي مي شود تا بتوانيم از فرصت ها در اين بخش براي توسعه استان و ارتقاي بخش كشاورزي استفاده كنيم.
او عنوان داشت: عمده هدف ما در اجراي طرح كشت فراسرزميني بهره برداري از منابع و عوامل، ظرفيت ها و امكانات ساير كشورهاي مستعد براي توليد محصولات كشاورزي مورد نياز براي حفظ اشتغال موجود و امنيت غذايي كشور است.
رئيس اتحاديه دامداران استان فارس نيز گفت:طرح كشت فراسرزميني به دنبال ايجاد فضاي براي اشتغال، درآمد زايي و سرمايه گذاري براي كشاورزان است طوري كه با اجراي اين طرح مشكل معيشتي مردم و بخشي از مشكلات كشور حل مي شود.
ابراهيم كلايي افزود: كشت فرا سرزميني بر مبناي حمايت از منابع آبي كشور به عنوان يك فرصت در اختيار ماست كه بايد از اين فرصت بابرنامه ريزي مناسب استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه كشت فراسرزميني را در عمل و نه تنها شعار محقق مي كنيم اضافه كرد: به دليل وجود مشكلاتي از جمله خشكسالي و كمبود منابع آبي، كشت فراسرزميني يكي ازراه هاي مناسب براي بخش كشاورزي و نيروي متخصص ماست كه با تاكيد بر بازار فروش توليدات بايد به اين سمت حركت كنيم.
كلايي با بررسي امكان كشت فراسرزميني در كشور گرجستان ادامه داد: در حال حاضر 40 درصد از زمين هاي كشاورزي كشور گرجستان آماده واگذاري است كه بر اساس بررسي اوليه كشاورزي در اين كشور براي كشاورزان ما مقرون به صرفه است.
او افزود: هم اينك كشورهاي مختلف در آن كشور سرمايه گذاري هاي پايدار كرده اند و براي حضور كشاورزان ما در اين كشور بازاريابي و فروش محصولات نيز بسيار مهم و حائز اهميت است.
اوعنوان داشت: امنيت كشور گرجستان براي سرمايه گذاري بسيار مناسب است اما بايد در نظر داشت كه كشورهاي اطراف كشور گرجستان توليدكننده و صادركننده محصولات كشاورزي و غلات هستند لذا كشاورزان ما براي حضور در اين كشور بايد بازارهاي فروش و زنجيره توليد تا فروش محصول را مشخص كنند.
در اين جلسه وضعيت زمين هاي قابل واگذاري، امنيت سرمايه گذاري و شرايط براي توليد شير و گوشت قرمز و سفيد در كشور گرجستان و اساسنامه انجمن كشت فراسرزميني اتاق ايران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
خبر:‌ فاطمه هاشمي نيك ** انتشاردهنده:‌ غلامرضا مالك زاده
3002/ 1876

سرخط اخبار استان‌ها