Iranian Agriculture News Agency

مدیرعامل شیر پاستوریزه پاک در گفت‌وگو با ایانا مطرح کرد:

ارائه مشوق برای توسعه صادرات پایدار، ضروری است/ کاهش قیمت شیرخام با کشاورزی فراسرزمینی

مدیرعامل شیر پاستوریزه پاک گفت: اگر خواهان توسعه صادرات هستیم، باید برای آن سرمایه‌گذاری کنیم.

ارائه مشوق برای توسعه صادرات پایدار، ضروری است/ کاهش قیمت شیرخام با کشاورزی فراسرزمینی


به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، از زمانی که بحث مشوق‌های صادراتی از طرف مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد، موافقان و مخالفان بسیاری در این باره اظهار نظر کردند. گروه مقابل معتقد است اگر 200 میلیارد تومانی که برای مشوق صادراتی در نظر گرفته شده، برای افزایش مصرف شیر در داخل کشور هزینه شود،‌ منافع بهتری هم از لحاظ بهبود شرایط بازار و هم ارتقای سلامت مردم خواهد داشت. در همین زمینه یکی از کارشناسان صنعت شیر، در یادداشتی با عنوان " این چراغ به خانه بیشتر رواست " گفته بود: "تخصیص یارانه صادراتی امر مبارکی است، اما در شرایطی که کاهش شدید مصرف داخلی شیر سلامت نسل فعلی و آینده کشور را در معرض خطر قرار داده و از این طریق هزینه‌های سنگینی به دولت و ملت تحمیل خواهد کرد، تخصیص یارانه برای افزایش مصرف داخل بر ارزان‌فروشی به خارجی‌ها اولویت دارد. استفاده از این روش به عدالت نیز نزدیک‌تر است؛ چرا که می‌تواند اکثریت دامداران و صاحبان صنایع تبدیلی را از یارانه دولت بهره‌مند سازد و با کاهش قیمت به تقویت پایه‌های سلامتی مردم از طریق افزایش سرانه مصرف کمک کند."

اما دسته دیگر، بر ارائه این مشوق به صادرکنندگان، پافشاری می‌کنند و اعتقادشان بر این است که باید در راه توسعه صادرات از هیچ کوششی دریغ نکرد.

در این راستا مدیرعامل شیر پاستوریزه پاک به ایانا گفت: ارائه مشوق‌ها برای پایداری در صادرات، ضروری است.

علیرضا سجادی با اشاره به اینکه حمایت‌های اینچنینی کامل نیست، افزود: اما آثار همین امر کوچک در آینده مشهود خواهد بود. زیرا هر راهی که مانع خروج شیرخشک از کشور شود، به تولید شیرخام کمک خواهد کرد.

به گفته سجادی، در نظر گرفتن مصرف شیر در داخل کشور به صورت تک بعدی، صحیح نیست، زیرا ما هم به صادرات نیازمندیم و هم باید در راستای ارتقای فرهنگ تغذیه‌ای مردم بکوشیم. پس این دو امر از هم جدا نبوده و باید در کنار هم دیده شوند.

وی خاطرنشان کرد: خلل چندین ساله در تمام بخش‌های اقتصاد در دولت قبل باعث به هم ریختن قیمت‌ها شد و توان رقابت در بازارهای بین‌المللی را از ایران گرفت. با این حال می‌توان با برنامه‌ریزی‌های حساب شده که یکی از آنها توسعه صادرات است، به حالتی ایده‌آل رسید.

مدیرعامل شیر پاستوریزه پاک معتقد است گرانی علوفه به واسطه کمبود منابع آبی را می‌توان با کشاورزی فراسرزمینی و استفاده از زمین و آب کشورهای دیگر حل کرد. با این سیاست، قیمت تمام شده شیرخام نیز کاهش خواهد یافت./

V-950323-03

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید