خسارت 2 هزار میلیارد تومانی سیل اخیر به کشاورزان

مدیریت کل ستاد بحران گفت: 2 هزار میلیارد تومان خسارت به بخش های مختلف زراعت و باغبانی در اثر بارش سنگین برف تگرگ سرمازدگی و سیل اخیر به کشاورزان وارد شده است.

خسارت 2 هزار میلیارد تومانی سیل اخیر به کشاورزانبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد موسوی مدیر کل ستاد بحران در نشست خبری امروز با اشاره به میزان خسارت اخیر سیل و باران به کشاورزان اظهار داشت: 2هزار میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف زراعت، باغبانی، امور زیربنایی، دام و طیور و آبزیان حاصل از بارش های اخیر در تگرگ سرمازدگی سیل و طوفان به کشاورزان وارد شده است.

وی با اشاره به بارندگی های اخیر در بخشی از مناطق گفت: با وجود اینکه سیل در روزهای گذشته به بخش های مختلف کشاورزی خسارت وارد کرده اما در مجموع میزان تولید در سایر استان ها افزایش خواهند یافت.

موسوی با اشاره به مدیریت و پیشگیری از وقوع سیل در کشور بیان کرد: در واقع مدیریت و پیشگیری از وقوع از سیل در کشور بر عهده وزارت نیرو است اما وزارت جهاد کشاورزی در بحث خشکسالی سرمازدگی و رسیدگی به امور آن مسئولیت دارد.

وی در ادامه یادآور شد: بعد از وقوع خسارت پایش و ارزیابی های ستاد مدیریت بحران و صندوق بیمه محصولات کشاورزی آغاز شده و اکنون در حال جمع بندی گزارشات است که تا ظرف چند روز آینده گزارشات نهایی خواهد شد.

وی در ارتباط با اینکه چه میزان از اراضی و باغات کشور در روزهای اخیر خسارت دیدند دارای بیمه محصولات کشاورزی هستند بیان کرد: صندوق بیمه 27 درصد سطح باغات کشور را بیمه کرده که این رقم در بخش اراضی کشور 34 درصد است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته قبل از وقوع خسارت گفت: در ارتباط تنگاتنگ وزارت جهاد استانها با سازمان هواشناسی اطلاعات به موقع در اختیار بخش قرار گرفت به طوری که اطلاع رسانی گسترده ای به کشاورزان در حوزه های مختلف بخش به شکل گسترده به عمل آمد.

موسوی با اشاره به اقدامات گسترده در روستاهایی در زمان سیل محاصره شدند بیان کرد: در استان هایی که در زمان وقوع سیل محاصره شدند استان ها در تهیه گندم و علوفه آنها حداکثر همکاری را داشتند تا بتوانند خسارت ها را به حداقل برسانند.

گفتنی است بعد از وقوع خسارت ستاد بحران شهرستان ها و استان ها و بیمه محصولات کشاورزی به سرعت وارد میدان شدند و اطلاعات را به شکل ممیزی ثبت می کنند 

مدیریت کل بحران ستاد در ادامه یادآور شد: 500 هزار هکتار اراضی زراعی بین 20 تا 100 درصد در 9 استان خسارت دیدند که غالب محصول آنها گندم و جو است از طرفی محصولات باغی در اثر سرما زدگی در 12 استان در سطح 121 هزار 413 هکتار بین 30 تا 100 درصد خسارت دیدند.

وی با اشاره به عملیات آبخیز داری و آبخوان داری بیان کرد: طرحی به عنوان آبخیزداری در اراضی کشاورزی و مدیریت آبخوان ها در کارگروه تشکیل و در اختیار ستاد بحران قرار گرفته که در صورت تامین اعتبار به اجرا درخواهد آمد.

انتهای پیام/
برچسب ها: موسوی ، خسارت ، زراعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار