آغاز به كار جشنواره گردو در عجبشير/ اصلاح باغ هاي آذربايجان شرقي با اجراي طرح جايگزيني درختان مثمر

مراغه - ايرنا - مدير باغباني جهادكشاورزي آذربايجان شرقي گفت: طرح اصلاح و جايگزيني درختان مثمر در دستور كار اين سازمان قرار گرفته است تا ضمن مديريت مصرف آب، امكان توسعه باغ هاي ديم و آبي اين استان فراهم شود.

به گزارش ايرنا، ابوالفضل شكوري روز شنبه در جشنواره گردوي عجب شير با اشاره به نيازمندي‌هاي متفاوت بخش باغباني آذربايجان شرقي و ضرورت استفاده از روش‌هاي نوين آبياري در اين بخش از افزايش عملكرد و ايجاد ارقام مقاوم به تنش‌هاي محيطي به عنوان ضرورت هاي اين بخش ياد كرد.
وي با اشاره به برخي از مشكلات توليد گردو در اين استان افزود: عملكرد پايين، سختي عمليات داشت و برداشت، پايين بودن كيفيت محصول و بالا بودن هزينه توليد از عمده‌ترين مشكلات توليد گردوست.
وي از راهكارهايي براي افزايش كيفيت محصول گردو پرده برداشت و اظهار كرد: روش اصلاح درختان گردو با روش پيوند باعث افزايش راندمان و كيفيت محصول مي‌شود.
وي تاكيد كرد: هر گونه تاخير در چيدن ميوه‌ها پس از رسيدن مغز موجب كاهش كيفيت و افزايش انتشار آفات و بيماري‌ها مي‌شود.
شكوري با اشاره به سطح زير كشت گردو در استان افزود: باغ هاي بارور گردو 9 هزار و 172 هكتار از مجموع باغ هاي استان را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به اهميت و مزاياي روش پيوند در نهال گردو تشريح كرد: در اين روش قسمت تاج درختان گردوي قديمي و نامرغوب هرس و به سرشاخه درخت پيوند زده مي شود تا بعد از چند سال مجدد به باردهي بر‌گردد.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان‌شرقي يادآور شد: زماني كه حدود 80 درصد پوست سبز ميوه‌ها تَرَك برداشتند، ميوه‌ها رسيده‌اند ولي رسيدن مغز و پوست سبز هميشه همزمان نيست و اغلب مغز ميوه‌ها زودتر از تَرَك برداشتن پوست سبز مي‌رسند.
وي ضمن معرفي شهرستان‌هاي برتر توليدكننده گردو در آذربايجان‌شرقي افزود: شهرستان‌هاي آذرشهر، عجب شير و اسكو به عنوان قطب توليد اين محصول در سطح استان محسوب مي‌شوند.
وي گفت: عملكرد درختان گردو بسته به سن و اندازه درخت، نوع خاك تغذيه و مقدار آبياري متغير است و يك درخت بزرگ 40 ساله در حالي كه داراي متوسط عملكرد 40 كيلوگرم است، مي‌تواند تا 175 كيلوگرم ميوه توليد كند.
وي افزود: تعيين دقيق ميزان آب مورد نياز يك هكتار باغ گردو از كاشت تا برداشت گردو كار آساني نيست زيرا عوامل متعددي مثل سن، قدرت رشد، عملكرد و تراكم درخت نيز در اين امر دخالت دارد.
شكوري از كاهش كيفيّت مغز گردو با تاخير در برداشت گفت و تاكيد كرد: تاخير در برداشت موجب تيره‌تر شدن رنگ مغز و كاهش كيفيت آن مي‌شود.
فرماندار عجبشير نيز گفت: اهالي اين شهرستان، تلاش و همكاري دستگاه هاي اجرايي براي ايجاد فرصت هاي شغلي جديد را خواستار هستند.
سيد شمس الدين مراثي بر شناسايي هر چه بيشتر قابليت ها و مشاغل بومي منطقه تاكيد و اظهار كرد: با شناسايي پتانسيل ها و مشاغل مورد نياز، زمينه اشتغال جوانان بيشتر فراهم مي شود.
وي يادآور شد: مسئولان بايد از فرصت هايي كه در منطقه پنهان مانده و فراموش شده است در جهت توسعه اقتصادي و اشتغال پايدار استفاده كنند.
مراثي ايجاد فرصت هاي شغلي جديد را از مهمترين وظايف كارگروه سرمايه گذاري اعلام كرد و ادامه داد: اين امر با دلسوزي، برنامه ريزي، نظارت مستمر بر فعاليت ها و تلاش شبانه روزي محقق مي شود.
وي با اشاره به اينكه صنعت كشاورزي و توليد از عوامل اصلي توسعه، خودكفايي و ايجاد فرصت هاي شغلي در منطقه است، گفت: اين شهرستان با توجه به توليد بالاي خشكبار در منطقه جايگاه خاصي را به خود اختصاص داده و نيازمند حمايت همه مسئولان ذيربط است.
مراثي با اشاره به ويژگي هاي خشكبار و به ويژه گردوي عجب شير افزود: گردوي مرغوب اين شهرستان مي تواند علاوه بر بازارهاي داخلي در بازارهاي خارجي نيز براي خود جايگاه پيدا كند.
وي با اشاره به اينكه در شرايط موجود نياز به صنايع تبديلي در اين شهرستان بيش از هر زمان ديگري احساس مي شود، گفت: در صورت احداث صنايع تبديلي توسط سرمايه گذاران در اين شهرستان، رغبت و انگيزه باغداري در بسياري از صاحبان اراضي ايجاد و موجب افزايش كمي و كيفي توليدات كشاورزي و به تبع آن اشتغالزايي مي شود.
به گزارش ايرنا جشنواره گردوي عجبشير امروز/ اول آبان/ در جنب ايستگاه راه آهن عجب شير آغاز به كار كرد و تا سوم آبان سال جاري پذيراي بازديد كنندگان و علاقه مندان به اين محصول با ارزش است.
شهرستان 85 هزار نفري عجبشير در فاصله 98 كيلومتري تبريز، مركز آذربايجان شرقي قرار دارد.
خبرنگار: شهرام ناعم وند ** انتشار دهنده: محمد عزيزي راد
7485/3072/518

سرخط اخبار استان‌ها