Iranian Agriculture News Agency

سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در نخستین گفت‌وگو پس از حکم جدید به ایانا خبر داد:

توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در قطب‌های عمده تولید کلید خورد/ اختصاص 220 میلیارد تومان سرمایه در گردش به طرح‌های با بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی

عزم جدی برای تکمیل طرح‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی که بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، آغاز شده است.

توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در قطب‌های عمده تولید کلید خورد/ اختصاص 220 میلیارد تومان سرمایه در گردش به طرح‌های با بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی



عزم جدی برای تکمیل طرح‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی که بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، آغاز شده است.

سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی که اخیرا با حکم مهرفرد، قائم مقام بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی به این سمت منصوب شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره اولویت‌های این دفتر در فصل تازه آغاز به کارش گفت: توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی کشاورزی در قطب‌های عمده تولید با گرایش توسعه صادرات، ایجاد صنایع تبدیلی در محصولاتی همچون خرما، گیاهان دارویی، سیب‌زمینی و سبزیجات که کمبود صنایع دارند، پرداخت تسهیلات برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بالای 60 درصد پیشرفت ، توسعه زنجیره سرد، نوسازی و بازسازی واحدهای فرسوده، فعال‌سازی ظرفیت‌های نیمه‌خالی از طریق تخصیص سرمایه در گردش و گسترش زنجیره‌ها از مهم‌ترین اولویت‌های این دفتر است.

چنگیز اسفندیاری افزود: بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای شالیکوبی و ذرت‌خشک‌کنی، حمایت از تولید فراورده‌های غذایی سالم و افزایش رقابت‌پذیری و توسعه شبکه‌ها و خوشه‌ها از دیگر اولویت‌های این دفتر است.

وی خاطرنشان کرد: در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی تاکنون 600 واحد صنایع تبدیلی تحت پوشش وزارت جهاد کشاورزی در سامانه "بهین‌یاب" ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 95 واحد تسهیلات مصوب را دریافت کرده‌اند که مبلغ آن معادل 122 میلیارد تومان است.

اسفندیاری ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری تسهیلات با سرمایه ثابت برای تکمیل این واحدها به یک‌هزار میلیارد تومان برسد.

وی تصریح کرد: برای فعال کردن واحدهای نیمه‌فعال تاکنون یک‌هزار واحد در سایت بهین یاب ثبت نام کرده‌اند و تعداد طرح‌های مصوب در بانک جهت دریافت تسهیلات با سرمایه در گردش حدود 211 طرح است و میزان تسهیلات آن در بانک‌ها 201 میلیارد تومان است.


استقبال از سرمایه‌گذاران خارجی برای توسعه صنایع تبدیلی

سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از استقبال سرمایه‌گذاران خارجی برای طرح‌های توسعه‌ای خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر از سرمایه‌گذاران داخلی دعوت به همکاری شده است، اما از سرمایه‌گذاران خارجی هم استقبال خواهد شد.

اسفندیاری تأکید کرد: با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در منطقه جیرفت و کهنوج، 400 هزار تن به ظرفیت فرآوری ماده خام به‌ویژه در بخش فرآوری میوه، کمپوت، رب گوجه‌فرنگی و... اضافه شده است.

وی درباره کاهش ضایعات با گسترش صنایع تبدیلی در کشور اظهار داشت: بر اساس برآورد سازمان ملل متحد، میزان ضایعات در کشورهای منطقه خاورمیانه به‌طور میانگین 30 تا 35 درصد برآورد شده است که 12 تا 14 درصد آن در حوزه فراوری و نگهداری است.

اسفندیاری همچنین گفت: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده تا با گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی میزان ضایعات را در حوزه فراوری به نصف برسانیم.

وی در ادامه افزود: نمی‌توان عدد واحدی برای ضایعات محصولات کشاورزی در ایران ذکر کرد، اما می‌توان 10 تا 12 درصد آن را با گسترش حوزه فرآوری و نگهداری کم کرد.

اسفندیاری در پایان خاطرنشان کرد: انبارهای علمی و مکانیزه در کشور وجود دارد و برای انبارهای سنتی نیز، برنامه‌ریزی برای بازسازی و نوسازی در دستور کار است.

گفتنی است، اخیراً طی حکمی از سوی قائم‌مقام بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی، چنگیز اسفندیاری به‌عنوان سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی این وزارتخانه منصوب شد. اسفندیاری پیش از این به عنوان معاون مدیرکل و رئیس گروه صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات زراعی و باغی همین وزارتخانه خدمت می کرد./

M-950614-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید