۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۲۹
کد خبر: 82994865
T T
۰ نفر

چرا محصولات پروتئینی را بسته بندی شده بخریم

۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۲۹
کد خبر: 82994865
چرا محصولات پروتئینی را بسته بندی شده بخریم

تهران- ایرنا- كارشناسان صنایع غذایی و دامپزشكی تاكید می كنند سیستم های پیش سردكن و بسته بندی محصولات پروتئینی مانند گوشت قرمز، طیور و آبزیان باید جایگزین عرضه باز آنها شود تا محصولی عاری از بیماری و میكروب به دست مصرف كنندگان برسد.

به گزارش ایرنا، آمارهای سازمان دامپزشكی كشور نشان می دهد در مجموع 650 واحد بسته بندی محصولات پروتئینی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ و آبزیان پروانه بهره برداری دارند و زیر نظر این سازمان فعالیت می كنند.
110 واحد بسته بندی محصولات پروتئینی در استان تهران مستقر است و روزانه نزدیك یك هزار تن انواع گوشت قرمز، گوشت طیور و آبزیان را بسته بندی و عرضه می كنند.
تولید یك محصول سالم و كیفی علاوه بر نظارت كارشناسان دامپزشكی به دانش، امكانات، تجهیزات، محیط بهداشتی مناسب نیازمند است؛ به گفته رییس سازمان دامپزشكی كشور به همین منظور گوشت در مراكز بسته بندی در دمای 10 درجه سانتیگراد قطعه بندی، در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد پیش سرد و در دمای منفی 18 درجه منجمد می شود. سپس آن را با ماشین های سردخانه دار تا محل عرضه حمل می كنند.
«علیرضا رفیعی پور» در حاشیه بازدید خبرنگاران از بزرگ ترین مركز بسته‌بندی گوشت و مرغ استان تهران افزود: برای واردات گوشت، سیستم دامپزشكی و دامپروری، شرایط بهداشتی و تولید دام و كشتارگاه های كشور مبدا از سوی كارشناسان دامپزشكی ارزیابی می شود و در صورت برخورداری از دستورالعمل و ضوابط بهداشتی قرنطینه ای مبدا و مقصد (آی.اچ.آر) و رعایت الزامات بهداشتی نامه كتبی آن كشور را دریافت می كنیم و در نهایت همكاران ما در تهران تصمیم می گیرند واردات گوشت از كدام كشور انجام شود.
رفیعی پور ادامه داد: پس از ورود لاشه به كشور در مبادی ورودی نمونه برداری و تست دما و میزان اسیدیته انجام می شود و در صورت تایید این عوامل، محصول به مراكز بسته بندی انتقال می یابد و وارد چرخه مصرف مردم می شود.
وی اضافه كرد: گوشتی كه وارد مراكز بسته بندی می شود 24 ساعت مرحله پیش سرد را طی كرده و با ماشین آلات مجهز به سردخانه حمل شده است.

** مردم با اطمینان گوشت بسته بندی مصرف كنند
رییس سازمان دامپزشكی كشور درباره احتمال تقلب در بسته بندی گوشت های چرخ كرده گفت: تهیه گوشت از مراكز بسته بندی می تواند تضمین كننده كامل سلامت آن باشد؛ زیرا در طول مسیر بسته بندی حدود 20 تا 25 دامپزشك بر فرایند آن نظارت دارند. البته ممكن است به دور از چشم دامپزشكی، افراد سودجو گوشت چرخ كرده نامرغوب را با افزودنی های غیرمجاز یا رب گوجه فرنگی و حتی رنگ های شیمیایی تركیب كنند.
وی افزود: گوشت های بسته بندی دارای پروانه تولید، نشانه استاندارد، برچسب و كد رهگیری است كه مردم می توانند با ارسال این كد به شماره پیامك 1512 از سلامت محصولات اطمینان یابند.
رفیعی پور ادامه داد: دامی كه وارد مراكز بسته بندی می شود ضایعات ندارد؛ زیرا همه بخش ها همچون گوشت تفكیكی برای مصرف، استخوان برای تهیه ژلاتین، چربی برای صابون، گوشت ریز برای چرخ كرده و سوسیس و كالباس و غیره استفاده می شود و دورریز آن به كمترین میزان ممكن می رسد كه سود تولیدكننده را افزایش می دهد.

** محصولات بسته بندی دارای تاییدیه سازمان دامپزشكی
مدیرعامل این مركز بسته بندی محصولات پروتئینی در تهران گفت: همه محصولات پروتئینی بسته بندی دارای تاریخ تولید و انقضا از سوی سازمان دامپزشكی كشور است و مصرف آن جایی برای نگرانی ندارد.
«هادی حدادزاده» درباره اقدام های لازم برای حفظ سلامت كارگران در این واحدها افزود: در بخش بسته بندی گوشت بروز بیماری و حادثه اجتناب ناپذیر است اما تلاش داریم با بكارگیری ابزارهایی مانند دستكش زره ای، لباس و پوشش مناسب ایمنی كار را افزایش دهیم تا مشكلی پیش نیاید.
به گزارش ایرنا، نیاز مصرفی گوشت قرمز كشور سالیانه نزدیك یك میلیون تن است كه 840 هزار تن آن از محل تولیدات داخلی تامین می شود.
بیش از یكصد هزار تن گوشت گرم گوسفندی و گوشت منجمد گوساله و حتی دام زنده را نیز وارد می كنیم.
طبق آمارهای منتشر شده تا پیشین، سرانه مصرف گوشت قرمز در جهان بدون احتساب گوشت خوك بیش از 13 كیلوگرم است؛ درحالی كه سرانه مصرف گوشت قرمز برای هر ایرانی كمتر از 11 كیلوگرم برآورد می شود.

اقتصام**9186*1961*
۰ نفر