۲۰ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۳۰
کد خبر: 82938808
T T
۰ نفر
آزمايشگاه تشخيص محصولات تراريخته شرق كشور در مشهد فعال شد

مشهد - ايرنا - نخستين آزمايشگاه تشخيص محصولات تراريخته شمال شرق كشور روز يكشنبه در موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي، مستقر در مشهد، فعال شد.

به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي، طبق مصوبه مجلس، دولت مكلف به برچسب گذاري محصولات تراريخته براي اطلاع رساني به مصرف كنندگان است كه آزمايشگاه هاي تشخيصي به عنوان ابزار اصلي اجراي اين مصوبه محسوب مي شوند.
رئيس موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي در اين خصوص گفت: اين موسسه در راستاي مأموريت خود نسبت به اخذ مجوزهاي لازم از سازمان غذا و دارو در زمينه تشخيص محصولات تراريخته اقدام كرده است.
قدير رجب زاد افزود: روند رو به رشد جمعيت در جهان، دغدغه امنيت غذايي را افزايش داده در نتيجه دولت ها به دستكاري ژنتيكي براي توليد غذاي بيشتر روي آورده اند و آمريكا، چين و استراليا عمده توليد كنندگان محصولات تراريخته در جهان هستند.
وي در خصوص الزامات تشخيص محصولات تراريخته تاكيد كرد: به علت نبود تضمين كافي براي ايمني مواد غذايي تراريخته و از سويي عدم تاييد مضرات احتمالي مصرف اين محصولات در مطالعات انجام شده، اجماع نظر در خصوص مزايا يا معايب مصرف اين محصولات وجود ندارد و بر اين اساس دولت مكلف به برچسب گذاري محصولات تراريخته به منظور آگاهي بخشي به مصرف كنندگان است.
وي با بيان اينكه ايران وارد كننده محصولات تراريخته به ويژه دانه هاي روغني است، گفت: اين آزمايشگاه با هدف تشخيص محصولات تراريخته و ارائه گزارش به سازمان هاي نظارتي به عنوان آزمايشگاه همكار فعاليت مي كند.
پژوهشكده علوم و صنايع غذايي به عنوان يكي از مراكز پژوهشي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است كه به منظور پاسخگويي به بخشي از نيازهاي پژوهشي كشور به ويژه در منطقه شمال شرق راه اندازي شده است.
اين پژوهشكده كه در سال 1360 با نام سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي خراسان فعاليت خود را آغاز كرد با تبديل مراكز استاني اين سازمان به پارك هاي علم و فناوري، با نام پژوهشكده تحقيقات توسعه فناوري فعاليت خود را ادامه داد.
اين پژوهشكده با تغيير نام به موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي هم اكنون داراي 30 عضو هيات علمي و 34 دانشجوي دوره دكتري است.
5132/7496

سرخط اخبار استان‌ها