۷ آذر ۱۳۹۶، ۲۰:۳۰
کد خبر: 82745903
T T
۰ نفر

اسید چرب ترانس روغن خوراكی كمتر از 2درصد شد

۷ آذر ۱۳۹۶، ۲۰:۳۰
کد خبر: 82745903
اسید چرب ترانس روغن خوراكی كمتر از 2درصد شد

تهران- ایرنا- رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران گفت: اسیدهای چرب ترانس روغن مصرفی كشور به كمتر از 2درصد رسیده است كه تلاش داریم آن را به صفر برسانیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «هدایت حسینی» امروز (سه شنبه) در نمایشگاه و همایش بین المللی روغن های خوراكی دانه های روغنی و فراورده های صنایع و ماشین آلات وابسته افزود: در دهه 80 اسیدهای چرب ترانس روغن های خوراكی بیش از 15 تا 20 درصد بود اما با همكاری صنعت روغن كشی و سازمان های بهداشتی و نظارتی همانند وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد اكنون اسیدهای چرب ترانس بیشتر روغن های ما به كمتر از 2 درصد رسیده كه بیانگر كاهش یكی از عوامل خطر است.
وی تاكید كرد اسیدهای چرب اشباع به اندازه اسیدهای چرب ترانس خطرناك نیست اما در دیدگاه تغذیه ای دارای محدودیت مصرف روزانه است.
وی اضافه كرد: با توجه به سرانه سالیانه 19 تا 21 كیلوگرمی مصرف روغن در كشور باید میزان اسیدهای چرب اشباع كاهش یابد كه اكنون سیاستگذاری همكاران ما در سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا ودارو بر این پایه است.

** غنی سازی روغن خوراكی
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران اعلام كرد: مردم كشور ما با كمبود جدی ویتامین دی روبرویند؛ به طوری كه در برخی مناطق كشور 100 درصد خانم ها و آقایان و در برخی مناطق 70 تا 80 درصد آنان از این امر رنج می برند.
«كمبود این ویتامین در پیشگیری از برخی بیماری های غیرواگیر همچون شكستگی و پوكی استخوان و حتی ایجاد سرطان در حال اثبات است و به نظر می رسد غنی سازی این ویتامین در برخی مواد غذایی می تواند در بهداشت و سلامت انسان موثر باشد».
وی گفت: پایداری ویتامین دی در تولید و فراوردهای غذایی (سرخ كردنی) باید مورد توجه قرار گیرد كه در این بخش انتظار داریم همكاری های نزدیك بین دانشگاه، صنعت روغن و صنایع غذایی كشور صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه و همایش بین المللی روغن های خوراكی دانه های روغنی و فراورده های صنایع و ماشین آلات وابسته (seedex2017) امروز (هفتم مهرماه) در بوستان گفت و گو گشایش یافت.
این رویداد تخصصی كه با حضور نمایندگانی از 11 كشور خارجی برگزار شده است، تا دهم آذرماه ادامه دارد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام*9186*1961*
خبرنگار: هما همت خواه* انتشار: مریم مسعود
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد