۲۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۰۵
کد خبر: 82224677
T T
۰ نفر
گرايش به مصرف مكمل هاي تغذيه اي رو به افزايش است

تهران - ايرنا - مديركل نظارت بر فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مكمل سازمان غذا و دارو، گفت: توليد مكمل هاي تغذيه اي رشد محسوسي را نشان مي دهد و از سوي ديگر نيز گرايش به مصرف مكمل هاي تغذيه اي در كشور با رشد فزاينده اي مواجه شده است.

به گزارش روز شنبه ايرنا از سازمان غذا و دارو، اميرحسين جمشيدي افزود: امروزه بسياري از افراد همزمان با رژيم غذايي عادي و وعده‌هاي غذايي روزانه خود از موادي به عنوان مكمل هم استفاده مي‌كنند.
وي خاطرنشان كرد: البته ميزان مصرف مكمل در هر فرد با فرد ديگر متفاوت است؛ ضمن اينكه براي بسياري افراد مصرف مكمل‌ها به توصيه پزشكان بسيار ضروري است.
مديركل نظارت بر فرآورده‌هاي طبيعي،سنتي و مكمل سازمان غذا و دارو، ادامه داد: معمولا همه افراد به مكمل نياز ندارند چرا چنانچه رژيم غذايي اصولي و علمي باشد تمام مواد غذايي به‌اندازه كافي به فرد مي‌رسد و نياز به حمايت تغذيه‌اي نيست.
جمشيدي افزود: مكمل‌هاي غذايي فقط به‌ منظور حمايت تغذيه‌اي و براي رسيدن به هدفي خاص تجويز مي‌شود اما چه بخواهيم چه نخواهيم گرايش مردم به مصرف مكمل ها رو به افزايش است و اگر سيستم قانوني كشور پاسخگوي اين خواسته نباشد بازار غير رسمي و قاچاق با معضلات اقتصادي و سلامتي ، بازار را اشباع خواهد كرد.
مدير كل نظارت بر فرآورده‌هاي طبيعي،سنتي و مكمل سازمان غذا و دارو اضافه كرد: به همين دليل در برنامه ريزي هاي صورت گرفته در سازمان غذا و دارو توانستيم با كمك 90 شركت داخلي و 28 شركت قراردادي تعداد مكمل هاي تغذيه اي فهرست كشور را به حدود يك هزار و 455 مورد برسانيم .
جمشيدي ادامه داد: اين تعداد توليد در حالي است كه اگر به تعداد 332 مجوز صادر شده براي اين فرآورده ها در سال 92 - آغاز دولت تدبير و اميد- نگاهي بيندازيم و آن را با مجوزهاي صادر شده در سال هاي93 و 94 كه به ترتيب 854 و 1304 پروانه را شامل مي شود مقايسه كنيم تائيد خواهد شد كه تعداد يك هزار و 455 مورد صدور پروانه توليد البته با لحاظ پروانه هاي صادره در چهار ماهه نخست امسال، رشد قابل توجهي را در اين حوزه نويد مي دهد.
وي افزود: آمار عددي توليد مكمل هاي تغذيه اي در سال 93 بالغ بر 2 هزار و 700 ميليارد بوده كه در سال 94 به حدود سه هزار و300 ميليارد رسيده است.
جمشيدي خاطرنشان كرد: قابل توجه اينكه ارزش توليدات بالا در هر 2سال ياد شده به ترتيب به 294 و 354ميليارد تومان رسيده است كه همه اين آمارها نشان مي دهد سازمان غذا و دارو در راستاي سياست هاي كلان ابلاغي رهبر معظم انتقلاب و اقتصاد مقاومتي، عملكرد قابل قبولي از خود نشان داده است.
وي افزود: با تمام اين اوصاف به مردم توصيه مي شود كه با خوردن غذاهاي طبيعي مناسب، متعادل و متنوع، تندرستي بدن را تضمين كنند.
جمشيدي خاطرنشان كرد: چنانچه غذاهاي متنوع براساس انرژي مورد نياز مورد استفاده قرار بگيرد به مصرف مكمل‌ها نيازي نخواهد بود؛ ضمن آنكه طبق قانون، صلاحيت تجويز مكمل غذايي با پزشك است يعني پزشك موظف است پس از گرفتن شرح‌ حال، معاينات دقيق و گاهي هم آزمايش‌هاي پاراكلينيك در صورت ضرورت اقدام به تجويز مكمل كند.
اجتمام**9185**1776

سرخط اخبار جامعه