۱۲ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۵۵
کد خبر: 82932290
T T
۰ نفر
صادرات دام زنده ممنوع، واردات آزاد

تهران- ایرنا- برنامه دولت برای مهار قیمت گوشت قرمز كه به گفته وزیر جهادكشاورزی به دلیل به هم خوردن عرضه و تقاضا در بازار ایجاد شده است، با اعمال ممنوعیت صادرات دام زنده و آزاد شدن واردات آن كلید خورد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، گمرك ایران به تازگی در بخشنامه ای به گمركات اجرایی سراسر كشور ممنوعیت صادرات دام زنده و گوشت گرم را ابلاغ كرده و از هفتم خرداد این ممنوعیت اعمال شده است.
محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس ستاد كارگروه تنظیم بازار ابتدای خرداد ماه در نامها ی به وزیران جهادكشاورزی و امور اقتصادی و دارایی ممنوعیت صادرات هرگونه دام زنده و گوشت گرم را اعلام كرده بود.
وزارت صنعت ششم خرداد ماه نیز در بخشنامه ای واردات «دام زنده كشتاری» از مبادی زمینی برای كشتار در كشتارگاه‌های صنعتی مورد تایید سازمان دامپزشكی در نوار ۲۰ كیلومتری مرزهای زمینی و كشتارگاه‌های واقع در اطراف فرودگاه‌های بین‌المللی همچنین مبادی دریایی (بنادر) برای كشورهای اروپای غربی، استرالیا، نیوزلند، آمریكا، كانادا، اروگوئه، پاراگوئه در استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان و راه‌های هوایی (فرودگاه‌های) اردبیل و پیام در استان البرز از كشورهای اروپای غربی،‌ استرالیا و نیوزلند برای كشتار در كشتارگاه‌های صنعتی اردبیل و زیاران آبیك با رعایت ضوابط بهداشتی، قرنطینه‌ای و مطابق پروتكل بهداشتی را بلامانع دانسته بود.
به این ترتیب انتظار می رود كه طی هفته های آینده با تامین گوشت گرم مورد نیاز مصرف كنندگان بویژه گوشت گوسفندی، نرخ ها متعادل شود زیرا به گفته محمود حجتی وزیر جهادكشاورزی، نبود تعادل بین عرضه و تقاضا، سبب گرانی گوشت گوسفندی در بازار شده است زیرا تقاضا برای گوشت قرمز گوسفندی از عرضه آن سبقت گرفته است.
آنگونه كه وزیر جهادكشاورزی در بیان علت ممنوعیت صادرات دام زنده می گوید، بخش عمده گوشت گوسفندی در كشور را چوپانان عشایر و روستاییان رمه گردان بر عهده دارند كه به دلیل خشكسالی و كاهش بارش ها با كمبود ظرفیت مراتع و محدودیت تامین علوفه مواجه هستند؛ این امر مشكلاتی را برای تولید و تامین دام سبك ایجاد كرده است.
وی با بیان اینكه برای واردات گوشت منجمد هیچ مشكلی نداریم، تصریح كرد: ذائقه مردم به سمت مصرف گوشت گرم گوسفندی است كه تجار ایرانی در حد كشش بازارهای آسیای میانه آن را تامین و وارد می كنند.
سالانه 840 هزار تن گوشت قرمز در كشور تولید و 100 هزارتن گوشت قرمز نیز وارد می شود.
فعالان صنعت دامپروری می گویند ایران سالیانه ظرفیت صادرات بیش از 3 میلیون راس دام سبك دارد، در حالی كه سالیانه نزدیك به یك میلیون راس دام سبك صادر می شود.
با این حال مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادكشاورزی در گفت و گو با ایرنا تاكید كرده است كه توقف صادرات دام زنده تا زمان تنظیم شدن بازار گوشت قرمز ادامه خواهد یافت.
به گفته وی، افزایش قاچاق دام زنده، حضور واسطه گران متعدد، محدودیت عرضه دام سبك، وزن كم بره ها برای عرضه و تاخیر در فروش دام به دلیل بارندگی های مناسب از عوامل تعیین كننده نرخ گوشت قرمز در بازار است و شاهدیم كه ماه های اخیر قاچاق دام زنده رواج یافته است.
رضایی تاكید كرد: در هفته های اخیر قیمت گوشت قرمز در بازار به ویژه گوشت گوسفندی افزایش قابل توجهی یافته اما قیمت گوشت گوساله به این شدت افزایش نداشته است. به همین منظور تلاش كردیم با توقف صادرات بتوانیم قیمت این محصول را در بازار تنظیم كنیم.
وی با تاكید بر حذف واسطه ها و دلالان از بازار گوشت قرمز ادامه داد: از زمانی كه دامدار گوسفند را به بازار عرضه می كند تا زمانی كه گوشت قرمز به دست مصرف كننده نهایی برسد، دستكم سه تا چهار واسطه را تجربه می كند و هرچه شماره واسطه گران بیشتر شود به دلیل افزایش سود، قیمت این محصول افزایش می یابد.
به گفته وی، با وجود بالا رفتن قیمت یك محصول در بازار درصد سود واسطه گران نیز افزایش پیدا می كند.
اقتصام**9132*2025

سرخط اخبار اقتصاد