۲۰ آذر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۰
کد خبر: 82339809
T T
۰ نفر

اعتراض به شيوه خاص بادمجانكاران هرمزگان

۲۰ آذر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۰
کد خبر: 82339809
اعتراض به شيوه خاص بادمجانكاران هرمزگان

بندرعباس- ايرنا- كشاورزان و بهره برداران بخش كشاورزي در رودان هرمزگان در اعتراض به كاهش محسوس قيمت بادمجان و نبود نظارت صحيح و اصولي بر بازار عرضه و فروش محصولات كشاورزي در اين شهرستان؛ محصولات توليدي خود را در خيابان رها كردند.

به گزارش ايرنا' بعدازظهرجمعه 19 آذرماه 95؛ شماري از كشاورزان كه براي فروش محصول توليدي خود به مركز خريد و فروش زرد شمع قلعه كميز در رودان رفته بودند بعلت قيمت بسيار پايين محصول و نبود مشتري؛ محصولات برداشت شده را در خيابان رها كردند.
يك كشاورز روداني در گفت و گو با ايرنا' افزود: چند روزي است كه محصول بادمجان در اين شهرستان با افت محسوس قيمت روبرو شده و اين امر موجب شد تا كاسه صبر كشاورزان لبريز شود و آنان محصولي را كه براي به ثمر نشستنش خون دل خورده اند را به نشانه اعتراض در خيابان رها كنند.
محمد احمدي اظهار داشت: اوضاع خريد و فروش محصولات كشاورزي به واسطه حضور پر رنگ دلال ها در بازار به شدت نابسامان شده است.
وي ادامه داد: بعلت نبود نظارت صحيح و اصولي بر بازار عرضه و تقاضاي محصولات كشاورزي در رودان؛ اين دلال ها هستند كه قيمت محصولات كشاورزي را تعيين مي كنند و در اين ميان تنها كسي كه متضرر مي شود؛ قشر زحمتكش كشاورز است.
احمدي افزود: كشاورزان هزينه هاي قابل توجهي براي توليد محصول از جمله خريد و تامين كود و سم، آبياري (بهاي آب و برق) و مخارج نيروي انساني در بخش هاي كاشت، داشت و برداشت صرف كرده اند؛ اما با وضعيت كنوني قيمت محصول بادمجان؛ جز ضرر و زيان؛ چيز ديگري عايد توليدكنندگان نشده است.
كشاورز ديگري با انتقاد شديد از قيمت بسيار پايين محصول بادمجان؛ خاطر نشان كرد: هم اكنون هر كيسه 30 كيلويي بادمجان بين دو تا سه هزار تومان از توليدكنندگان خريداري مي شود.
رضا دهقاني افزود: بهره برداران منطقه در شرايط بسيار سختي محصول توليد مي كنند اما در بيشتر موارد؛ آنان نه تنها سودي از توليد محصولات نمي برند بلكه محصول توليدي را زير قيمت تمام شده مي فروشند.
وي با بيان اين كه سود حاصل از فروش محصولات كشاورزي همواره به جيب واسطه ها مي رود؛ اظهار داشت: دلال ها تنها كساني هستند كه هميشه بيشترين سود حاصل از توليد و فروش محصولات كشاورزي را به جيب مي زنند.
كشاورزان؛ كوتاه كردن دست دلال ها از بازار را بزرگترين و مهمترين مطالبه بهره برداران بخش كشاورزي منطقه دانستند و افزودند: سال هاست كه بهره برداران منطقه با مشكلاتي نظير خشكسالي، بيماري جاروك و نابودي ليموترش و هزينه هاي بالاي توليد محصولات كشاورزي دست و پنجه نرم مي كنند و مسئولان همواره از تلاش براي كوتاه كردن دست واسطه ها از بازار عرضه و تقاضا خبر مي دهند اما اين وعده نيز مانند وعده ايجاد صنايع تبديلي؛ هيچگاه عملي نشده است.
اين توليدكنندگان ؛ كشاورزان و برنامه ها و سياست هاي دولت در حمايت از بخش كشاورزي را بازنده هاي هميشگي رقابت دلال ها با دولت و تشكل هاي صنفي بخش كشاورزي دانستند.
يكي از كشاورزان با تاكيد بر ضرورت كمرنگ كردن نقش واسطه ها از سوي دولت و تشكل هاي صنفي؛ اظهار داشت: نقش واسطه ها در بخش كشاورزي همچنان پررنگ است و كشاورزان نيز بنا بر دلايلي ناچار به فروش محصولات خود به اين قشر هستند؛ اما همين كشاورزان به شدت اعتقاد دارند كه تنها رنج و زحمت توليد محصولات كشاورزي بر دوش آن هاست و سود اصلي تمام اين زحمات شبانه روزي را دلال ها؛ به جيب مي زنند.
مجيد احمدي ادامه داد: در اختيار نداشتن پول نقد كافي و ترس از به فروش نرسيدن محصول؛ از جمله دلايلي است كه موجب مي شود بهره برداران بخش كشاورزي برخلاف ميل خود؛ براي فروش محصولات به سوي دلال ها گرايش پيدا كنند.
وي با بيان اين كه جبران هزينه هاي كاشت، داشت و برداشت با توجه به گراني دستمزد كارگر و نهاده هاي كشاورزي؛ حمايت دولت را مي طلبد؛ نه وجود واسطه ها را؛ خاطر نشان كرد: نبود نظارت بر فعاليت دلال ها و نداشتن تعهد واقعي از سوي تعداد پرشماري از اين واسطه ها موجب شده وضعيت عادي بازار دچار مشكل شود و محصولات كشاورزي با قيمت ناچيز از توليدكنندگان خريداري و همان محصول با قيمت بالا به مصرف كنندگان عرضه شود.
احمدي افزود: كشاورزان روداني همواره محصولات خود را با قيمت پايين به بازار عرضه مي كنند اين مشكل ناشي از آن است كه متوليان بخش كشاورزي زمان برداشت محصول؛ مشكلات را لمس مي كنند و بعد از آن به بوته فراموشي سپرده مي شود.
وي بيان كرد: اين مشكل تنها به محصول بادمجان محدود نمي شود و ساير محصولات سبزي - صيفي و حتي مركبات و خرما را نيز شامل مي شود.
احمدي خاطرنشان كرد: گاهي مشاهده مي شود حضور پررنگ واسطه ها و دلال ها در بازار، قيمت پايين محصولات و نابساماني بازار عرضه و تقاضا دست به دست هم مي دهد تا كشاورزان حتي رغبتي براي برداشت محصول توليدي خود نداشته باشند.
شماري از خريداران محصولات كشاورزي در رودان؛ علت اصلي افت قيمت را بسته بودن درهاي صادرات جهاني دانستند.
مدير جهاد كشاورزي رودان در گفت و گو با ايرنا' موضوع افت قيمت محصول بادمجان در اين شهرستان را تاييد كرد.
عباس مويدي نبود صادرات به بازارهاي جهاني، وجود دلال ها و واسطه ها، نبود صنايع تبديلي و بارانداز در منطقه را از دلايل افت قيمت محصولات كشاورزي از جمله بادمجان عنوان كرد.
وي راه اندازي بارانداز، راه اندازي و فعاليت تشكل فراگير صادرات محصولات كشاورزي، اجراي طرح ملي الگوي بهينه كشت و خروج از تك محصولي را راه برون رفت از مشكلات فراروي بخش كشاورزي در منطقه برشمرد.
مويدي افزود: در زمينه راه اندازي بارانداز در شهرستان رودان؛ دو متقاضي وجود دارد و اقدامات لازم در حال انجام است.
وي اظهار داشت: در زمينه راه اندازي تشكل فراگير صادرات محصولات كشاورزي، اجراي طرح ملي الگوي بهينه كشت و خروج از تك محصولي نيز اقدامات لازم اجرايي شده است.
مويدي خاطر نشان كرد: برخي از كشاورزان بدون توجه به الگوي بهينه كشت و با توجه به قيمت محصولات كشاورزي در سال زراعي گذشته؛ اقدام به كشت محصولات بويژه محصولات سبزي - صيفي مي كنند كه اين امر در زمان برداشت محصول؛ آنان را با مشكلات جدي مواجه مي كند.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد: با فعاليت تشكل فراگير صادرات محصولات كشاورزي، توسعه صادرات، راه اندازي بارانداز و اجراي طرح ملي الگوي بهينه كشت؛ مشكلات فراروي بخش كشاورزي در شهرستان رودان برطرف شود و يا به حداقل برسد.
هم اكنون حدود دو هزار هكتار از اراضي شهرستان رودان؛ به كشت بادمجان اختصاص دارد.
رودان يكي از قطب هاي مهم كشاورزي هرمزگان است و اشتغال و اقتصاد آن وابسته به كشاورزي است و 80 درصد از جمعيت اين شهرستان به طور مستقيم و غير مستقيم در بخش كشاورزي، دامداري و صنايع وابسته به آن مشغول فعاليت هستند.
43 هزار هكتار از وسعت اين شهرستان زير كشت محصولات كشاورزي است كه از اين ميزان حدود 12 هزار هكتار به محصولات زراعي، سبزي و صيفي اختصاص دارد.
شهرستان رودان در 90كيلومتري شرق بندرعباس مركز هرمزگان واقع شده ويكي از قطب هاي مهم كشاورزي است.
7196 /6048
خبرنگار: طيبه رحيمي ** انتشار دهنده : خليل تنيده

سرخط اخبار استان‌ها