۱۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۰۳
کد خبر: 82255470
T T
۰ نفر
نمایندگان از پاسخ های وزیر جهاد كشاورزی در مورد قیمت شكر قانع نشدند

تهران-ایرنا-نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ های وزیر جهادكشاورزی در مورد قیمت شكر قانع نشدند و محمود حجتی نخستین كارت زرد را از مجلس دهم دریافت كرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزی برای پاسخ به سوال های نادر قاضی پور نماینده ارومیه و علیرضا محجوب نماینده تهران در جلسه علنی امروز - سه شنبه - مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
سوال این دو نماینده در مورد این بود كه چرا قیمت شكر توسط وزارت جهاد كشاورزی كنترل نشده است و اكثریت كارخانه جات قندریزی به چه دلیل تعطیل شده اند؟
پس از پاسخ های حجتی، نادر قاضی پور نماینده ارومیه به نمایندگی از سوال كنندگان اعلام كرد كه از پاسخ های وزیر جهاد كشاورزی قانع نشده و سوال را به رای مجلس گذاشت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 143 رای موافق، 59 رای مخالف و هشت رای ممتنع از 239 نماینده حاضر پاسخ های وزیر جهاد كشاورزی به سوال نادر قاضی پور و علیرضا محجوب را قانع كننده ندانستند.

**قاضی پور: كنترل نشدن قیمت شكر باعث تعطیلی كارخانه ها و بیكار شدن كارگران شده است
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: كنترل نشدن قیمت شكر علاوه بر افزایش قیمت در بازار باعث تعطیلی كارخانه ها و بیكار شدن كارگران شده است.
نادر قاضی پور به نمایندگی از طراحان سوال از وزیر جهاد كشاورزی در مورد كنترل نشدن قیمت شكر اظهارداشت: دولت با سیاست های اشتباه كه به سود رانت خواران است باعث بیكاری تعداد زیادی كارگر شده است و امروز حتی كارخانجات شكلات سازی كه چند هزار نفر در آن اشتغال دارند كارگران را به مرخصی اجباری می‌فرستند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس این سوال را از وزیر جهاد كشاورزی مطرح كرد كه چرا همزمان با تولید شكر در كارخانه ها اجازه واردات شكر را می دهید و تولید ملی را فلج می كنید، پشت پرده نوسانات قیمت بر عهده چه كسانی است؟
قاضی پور خاطرنشان كرد: امروز شكر بعد از نان، برنج، گوشت و روغن جزو قوت قالب مردم است كه در برخی نقاط كشور با قیمت 4400 تومان به ازای هر كیلو فروخته می شود.
وی یادآور شد: ما حقوق كارگران را به 840 هزار تومان افزایش دادیم اما به دنبال آن قیمت قند و شكر و میوه و سبزی هم افزایش یافت و قیمت شكر از 2200 تومان به 3800 تومان به ازای هر كیلو رسید لذا وزیر باید توضیح دهد كدام آقازاده بازار سیاه شكر را به وجود آورده كه حال آمار و ارقام غلط هم به مسئولان می دهند، از سوی دیگر ذخایر كشور را تخلیه می كنند تا بتوانند مجوز واردات 500 هزار تن شكر را بگیرند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح كرد: امروز ما اسنادی داریم كه نشان می دهد خانم س.ق رییس دفتر معاون وزیر جهاد كشاورزی كه یك دختر دانشجو است 21 میلیون تومان حقوق ماهیانه دارد، از سویی دیگر شاهدیم كه یك دختر دانشجو در این وزارتخانه 12 میلیون حقوق می‌گیرد، چرا فرزندان خود و فرزندان رفقای خود را وارد وزارتخانه كرده‌اید؟
قاضی پور افزود: كدام زالو صفتان و رانت خواران به هنگام تعطیلی كارخانجات قند شكرهای وارداتی خود را فروختند، این ماشین‌های 4-5 میلیاردی در سطح شهر متعلق به همین رانتخواران است.
قاضی پور اضافه كرد: ما انتظار داریم وزارت جهاد كشاورزی بازار را كنترل كند كه البته تاكنون این كار را نكرده است.
وی اضافه كرد: قیمت جهانی شكر 1700 تومان به ازای هر كیلو است اما این میزان در كشورمان به كیلویی 3800 تومان می رسد لذا ما با طرح این سوال می خواهیم از حق ملت دفاع كنیم.
این نماینده مجلس در بخشی از سخنانش افزود: 20 درصد منابع صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت خام است كه طبق قانون می توان بخشی از آن را به دستگاه ها وام داد و اصل و سود آن را بعد از مدتی دریافت كرد.
قاضی پور ادامه داد: وزارت جهاد كشاورزی از همین طریق 5/2 میلیارد دلار از این صندوق وام گرفت تا برای بخش خصوصی جهت تولید و توسعه سرمایه گذاری استفاده شود اما به جای آن ساختمان خریده است، از سوی دیگر به جای اینكه خرید كالای ایرانی داشته باشند از خارج از كشور كالا وارد می شود و با وامی كه از صندوق توسعه ملی طی حكم حكومتی گرفته اند ساختمان خریداری می كنند در حالی كه صندوق توسعه ملی برای جوانان و حمایت از بخش خصوصی است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس مدعی شد: وزارت جهاد كشاورزی سمومی را خریداری كرده كه به جای از بین بردن آفات آنها را بیشتر كرده است یعنی هم پول و هم محصولات با هم از بین رفته است همچنین بخشی از این وام از سوی وزارت كشاورزی قرض داده شده و سود آن گرفته شده است.
سیام**9121 ** 1336 خبرنگار:سمیه لاری** انتشاردهنده: مهرنوش خانزائی
۰ نفر