نتایج سفر لهستان بیش از انتظار بود/وزارت خارجه در دیپلماسی اقتصادی نیز می تواند موفق باشد

هلسینكی- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران با بیان اینكه نتایج سفر هیات اقتصادی به لهستان بیش از انتظار بود، درباره نقش وزارت امور خارجه در گسترش روابط اقتصادی گفت: این وزارتخانه همان قدر كه در دیپلماسی سیاسی موفق بود، در دیپلماسی اقتصادی نیز می تواند موفق باشد.

محسن جلال پور امروز (سه شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا افزود: اگر جهت گیری وزارت امور خارجه به همراهی هیات اقتصادی معطوف شود و فعالان اقتصادی نیز زیربنا و نیازهای آن را ایجاد كنند و با هیات های سیاسی همراه شوند، در گسترش روابط اقتصادی موفق خواهیم بود.
وی دیشب در كانال شخصی تلگرام خود نیز در این ارتباط نوشت: ظریف از سفر لهستان راضی بود و از نشست اقتصاد ایران و حضور و علاقه فعالان اقتصادی ابراز خرسندی كرد.
جلال پور افزود: وزیر امور خارجه در همه دیدارها و گفت وگوها، برمحوریت بخش خصوصی در سفرهای آتی وزیرخارجه تأكید داشت و بر اینكه سفارتخانه های ایران باید یاری رسان تجار و بازرگانان باشند، تأكید كرد؛ همچنین وزیر امور خارجه از آمادگی برای تنظیم برنامه سفرهای مشابه خبر داد و گفت، آماده ایم با حضور فعالان اقتصادی به دیگر كشورهای اروپایی سفر كنیم و به طور حتم برنامه سفر به كشورهای آفریقایی و آمریكای لاتین را نیز تنظیم خواهیم كرد.
رئیس اتاق ایران در ادامه گفت و گو با ایرنا، به دستاوردهای سفر هیات اقتصادی به لهستان پرداخت و گفت: در این سفر به دو هدف اصلی دست یافتیم؛ نخست تعریف و نشان دادن جایگاه بخش خصوصی ایران و دوم، وصل كردن مجموعه بنگاهای ما به همتایان لهستانی بود.
وی افزود: مذاكرات هیات ایرانی در لهستان به 30 مورد یادداشت تفاهم و كار مشترك در زمینه هایی همچون انرژی، نفت و گاز، مواد غذایی، تجهیزات بیمارستانی منتهی شد و این دستاورد، شروع خوبی برای توسعه روابط اقتصادی با كشور لهستان است.
جلال پور تاكید كرد: در روابط خود با جامعه جهانی، هر چه جلوتر می رویم متوجه یك خلا می شویم و آن اینكه، به همان میزان در سال های اخیر از جامعه جهانی دور بودیم، با قوانین و اصول كار با دنیا فاصله گرفته ایم.
وی ادامه داد: امروز نمی توانیم با قوانین و آیین نامه های سال های 2008 با دنیا كار كنیم؛ هم از نظر حقوقی و هم از نظر بانكی؛ یكی از موضوع هایی كه در سفرها مشخص می شود اینكه، فقط فشارهای آمریكا ما را با مشكل مواجه نكرده بلكه نداشته ها و عدم آمادگی های ما بسیار پر رنگ تر است؛ ما هنوز در شرایط سال های 2008 و 2009 هستیم اما امروز بعد از ركود جهانی، نسل جدیدی از تصمیم گیران بانكی روی كار آمده اند و روال و روشی جدید مطرح شده است كه ما با آن فاصله داریم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به پرسشی در مورد حضور پر رنگ فعالان حوزه بانكی در هیات اقتصادی ایران و همچنین در تاكیدی كه در نشست های اقتصادی و دیدارهای دوجانبه، بر این بخش شده است، گفت: نخستین نیاز فعالان اقتصادی برای همكاری با دنیا، زیرساخت بانكی است؛ اگر این سوال را از فعالان اقتصادی حاضر در هیات ایرانی بپرسید كه نخستین مشكل شما چیست، اگر پنج مورد مشكل داشته باشند به طور قطع مساله نخست آنها زیرساخت بانكی است.
وی افزود: بنابراین، افرادی را از بانك مركزی، سیستم های بانكی كشور و همچنین كارشناسان بانكی اتاق ایران، همراه هیات اقتصادی كرده ایم و بطور جدی به دنبال رفع مشكلات بانكی هستیم.
به گزارش ایرنا، نشست اقتصادی ایران و لهستان دیروز (یكشنبه) با حضور وزیر امور خارجه كشورمان، معاون توسعه اقتصادی لهستان و 180 فعال اقتصادی دو كشور(60 فعال اقتصادی از ایران) در هتل سوفیتل ورشو برگزار شد.
در حاشیه این نشست، سه تفاهم نامه اقتصادی در زمینه گسترش مناسبات اقتصادی دو كشور و همچنین تامین مالی پروژه بازیابی حرارت و ساخت مولدهای مقیاس كوچك در ایران به امضا رسید.
هیات اقتصادی ایران، در دومین ایستگاه از سفر 6 روزه خود به شمال اروپا، امروز در هلسینكی پایخت فنلاند در نشست اقتصادی ایران و فنلاند حضور می یابد و علاوه بر آن، اعضای هیات با فعالان اقتصادی فنلاند دیدارهای دوجانبه (B2B) خواهند داشت.
اقتصام**9189** 2023
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد