۱۶ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۰۰
کد خبر: 81910036
T T
۰ نفر
علت افزايش قيمت مرغ توليدي استان بررسي مي شود

خرم آباد-ايرنا-معاون هماهنگي امورعمراني استانداري لرستان گفت: علت افزايش قيمت مرغ توليد استان در مقايسه با مرغ وارد شده از استان هاي همجوار در كميته اي مورد بررسي قرار مي گيرد.

به گزارش ايرنا، محمد اصلاني روز چهارشنبه در جلسه ساماندهي كشتارگاه هاي توليد مرغ استان گفت: كشتارگاه هاي مرغ استان نسبت به ورود مرغ از استان هاي همجوار به استان و عرضه آن با قيمت ارزان تر معترض هستند.
وي گفت: با وجود پرداخت هزينه هاي حمل مرغ از مسافت هاي چند صد كيلومتري به استان اما اين محموله ها نسبت به مرغ توليد داخل استان ارزانتر به دست مردم مي رسد.
معاون عمراني استاندار با بيان اينكه اين تفاوت قيمت مرغ وارد شده به استان مشخص و قطعي نيست گفت: اين تفاوت قيمت در مواردي 400 ، 450 و 500 تومان هم مي تواند باشد.
اصلاني اظهار داشت: با توجه به اينكه ورود مرغ از استان هاي همجوار مشكلاتي و محدوديت هايي براي عرضه مرغ توليد استان ايجاد مي كند با رويكرد حمايت از توليد كنندگان استان و در عين حال رعايت حقوق مصرف كنندگان در كميته اي كه نمايندگان كشتارگاه هاي مرغ نيز بايد در خصوص قيمتي كمتر از ساير استان ها اتفاق نظر داشته باشند ، بعد از بررسي هاي لازم تصميم گيري نهايي صورت مي گيرد.
وي با بيان اينكه تصميم گيري در خصوص ورود و يا عدم ورود مرغ به استان بر عهده دامپزشكي است گفت: تصميم گيري در خصوص ممانعت از ورود مرغ از استان هاي همجوار از طريق مباحث دامپزشكي و بهداشتي امكان پذير است در صورتي كه تفاوتي بين كيفيت مرغ هاي وارد شده و توليد داخل وجود نداشته باشد نمي توان مانع از ورود مرغ شد.
معاون عمراني استاندار لرستان افزود: در عين حال بايد توجه داشت از ظرفيت كشتارگاه هاي استان به عنوان فرصتي در جهت پويايي اقتصادي استان استفاده شود و با توجه به مشكل بيكاري در استان بايد به دنبال فرصتي براي حمايت از توليد كنندگان استان بود.
ابراهيم توكلي مديركل دامپزشكي استان لرستان نيز در اين نشست گفت: تعداد كشتارگاه هاي مرغ در استان لرستان بيشتر از نياز است و اين امر باعث شده از نظر اقتصادي بازدهي مورد انتظار را نداشته باشند.
وي گفت: طي چند سال اخير با افزايش تقاضا براي راه اندازي كشتارگاه هاي مرغ مواجه هستيم در حاليكه فروش آنچناني ندارند بطوري كه اكنون ازدياد تعداد كشتارگاه ها به يكي از مشكلات عمده استان تبديل شده است.
دكتر توكلي اظهار داشت: با توجه به ازدياد تعداد كشتارگاه ها در استان مشكلاتي در خصوص تفاوت قيمت مرغ توليد داخل استان همچنان ادامه خواهد داشت.
مدير كل دامپزشكي استان لرستان در توضيح اينكه تفاوت كيفيت مرغ باعث تفاوت در قيمت آن شده گفت: نظام حاكم بر كشتارگاه هاي كشور از نظر ضوابط و دستورالعمل ها يكسان است و از نظر كيفيت در مواردي حتي مرغ وارد شده به استان كيفيت بهتري دارد.
وي گفت: دامپزشكي متولي بهداشت است بنابراين بدون علت و بدون اثبات علتي كه دلالت بر سلامت و بهداشت داشته باشد نمي تواند از ورود و خروج گوشت مرغ تصميم گيري كند.
به گفته وي چنانچه دليلي كه تهديد كننده سلامت مردم باشد وجود داشته باشد در آن صورت بنا بر قانون مي توان محدوديت ايجاد كرد كه هنوز چنين دليلي وجود ندارد.
ناصر نجيب زاده معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي استان لرستان نيز در اين نشست گفت: چنانچه همه واحدهاي مرغداري استان به طور صد در صد فعال باشند سالانه ظرفيت توليد 48 ميليون قطعه جوجه در استان وجود دارد.
وي افزود: با در نظر گرفتن 10 درصد تلفات و فعال نبودن صد در صدي همه واحد هاي مرغداري مي توان گفت به طور ميانگين 31 تا 32 ميليون قطعه جوجه ريزي به طور سالانه در واحد هاي مرغداري استان حاصل مي شود.
هم اكنون تعداد 11 كشتارگاه در استان لرستان فعاليت دارند ؛ اين كشتارگاه ها كه چهار واحد آنها در شهرستان خرم آباد استقرار دارند نسبت به ورود گوشت مرغ از استان هاي همجوار به استان كه با قيمت ارزان تري نسبت به مرغ توليدي آنها در استان عرضه مي شود اعتراض دارند و خواهان ممانعت از ورود مرغ به استان هستند.
1920

سرخط اخبار استان‌ها