۲۰ آذر ۱۳۹۵، ۹:۵۲
کد خبر: 82339764
T T
۰ نفر

اعتراض به شیوه خاص بادمجانكاران هرمزگان

۲۰ آذر ۱۳۹۵، ۹:۵۲
کد خبر: 82339764
اعتراض به شیوه خاص بادمجانكاران هرمزگان

بندرعباس- ایرنا- كشاورزان و بهره برداران بخش كشاورزی در رودان هرمزگان در اعتراض به كاهش محسوس قیمت بادمجان و نبود نظارت صحیح و اصولی بر بازار عرضه و فروش محصولات كشاورزی در این شهرستان؛ محصولات تولیدی خود را در خیابان رها كردند.

به گزارش ایرنا' بعدازظهرجمعه 19 آذرماه 95؛ شماری از كشاورزان كه برای فروش محصول تولیدی خود به مركز خرید و فروش زرد شمع قلعه كمیز در رودان رفته بودند بعلت قیمت بسیار پایین محصول و نبود مشتری؛ محصولات برداشت شده را در خیابان رها كردند.
یك كشاورز رودانی در گفت و گو با ایرنا' افزود: چند روزی است كه محصول بادمجان در این شهرستان با افت محسوس قیمت روبرو شده و این امر موجب شد تا كاسه صبر كشاورزان لبریز شود و آنان محصولی را كه برای به ثمر نشستنش خون دل خورده اند را به نشانه اعتراض در خیابان رها كنند.
محمد احمدی اظهار داشت: اوضاع خرید و فروش محصولات كشاورزی به واسطه حضور پر رنگ دلال ها در بازار به شدت نابسامان شده است.
وی ادامه داد: بعلت نبود نظارت صحیح و اصولی بر بازار عرضه و تقاضای محصولات كشاورزی در رودان؛ این دلال ها هستند كه قیمت محصولات كشاورزی را تعیین می كنند و در این میان تنها كسی كه متضرر می شود؛ قشر زحمتكش كشاورز است.
احمدی افزود: كشاورزان هزینه های قابل توجهی برای تولید محصول از جمله خرید و تامین كود و سم، آبیاری (بهای آب و برق) و مخارج نیروی انسانی در بخش های كاشت، داشت و برداشت صرف كرده اند؛ اما با وضعیت كنونی قیمت محصول بادمجان؛ جز ضرر و زیان؛ چیز دیگری عاید تولیدكنندگان نشده است.
كشاورز دیگری با انتقاد شدید از قیمت بسیار پایین محصول بادمجان؛ خاطر نشان كرد: هم اكنون هر كیسه 30 كیلویی بادمجان بین دو تا سه هزار تومان از تولیدكنندگان خریداری می شود.
رضا دهقانی افزود: بهره برداران منطقه در شرایط بسیار سختی محصول تولید می كنند اما در بیشتر موارد؛ آنان نه تنها سودی از تولید محصولات نمی برند بلكه محصول تولیدی را زیر قیمت تمام شده می فروشند.
وی با بیان این كه سود حاصل از فروش محصولات كشاورزی همواره به جیب واسطه ها می رود؛ اظهار داشت: دلال ها تنها كسانی هستند كه همیشه بیشترین سود حاصل از تولید و فروش محصولات كشاورزی را به جیب می زنند.
كشاورزان؛ كوتاه كردن دست دلال ها از بازار را بزرگترین و مهمترین مطالبه بهره برداران بخش كشاورزی منطقه دانستند و افزودند: سال هاست كه بهره برداران منطقه با مشكلاتی نظیر خشكسالی، بیماری جاروك و نابودی لیموترش و هزینه های بالای تولید محصولات كشاورزی دست و پنجه نرم می كنند و مسئولان همواره از تلاش برای كوتاه كردن دست واسطه ها از بازار عرضه و تقاضا خبر می دهند اما این وعده نیز مانند وعده ایجاد صنایع تبدیلی؛ هیچگاه عملی نشده است.
این تولیدكنندگان ؛ كشاورزان و برنامه ها و سیاست های دولت در حمایت از بخش كشاورزی را بازنده های همیشگی رقابت دلال ها با دولت و تشكل های صنفی بخش كشاورزی دانستند.
یكی از كشاورزان با تاكید بر ضرورت كمرنگ كردن نقش واسطه ها از سوی دولت و تشكل های صنفی؛ اظهار داشت: نقش واسطه ها در بخش كشاورزی همچنان پررنگ است و كشاورزان نیز بنا بر دلایلی ناچار به فروش محصولات خود به این قشر هستند؛ اما همین كشاورزان به شدت اعتقاد دارند كه تنها رنج و زحمت تولید محصولات كشاورزی بر دوش آن هاست و سود اصلی تمام این زحمات شبانه روزی را دلال ها؛ به جیب می زنند.
مجید احمدی ادامه داد: در اختیار نداشتن پول نقد كافی و ترس از به فروش نرسیدن محصول؛ از جمله دلایلی است كه موجب می شود بهره برداران بخش كشاورزی برخلاف میل خود؛ برای فروش محصولات به سوی دلال ها گرایش پیدا كنند.
وی با بیان این كه جبران هزینه های كاشت، داشت و برداشت با توجه به گرانی دستمزد كارگر و نهاده های كشاورزی؛ حمایت دولت را می طلبد؛ نه وجود واسطه ها را؛ خاطر نشان كرد: نبود نظارت بر فعالیت دلال ها و نداشتن تعهد واقعی از سوی تعداد پرشماری از این واسطه ها موجب شده وضعیت عادی بازار دچار مشكل شود و محصولات كشاورزی با قیمت ناچیز از تولیدكنندگان خریداری و همان محصول با قیمت بالا به مصرف كنندگان عرضه شود.
احمدی افزود: كشاورزان رودانی همواره محصولات خود را با قیمت پایین به بازار عرضه می كنند این مشكل ناشی از آن است كه متولیان بخش كشاورزی زمان برداشت محصول؛ مشكلات را لمس می كنند و بعد از آن به بوته فراموشی سپرده می شود.
وی بیان كرد: این مشكل تنها به محصول بادمجان محدود نمی شود و سایر محصولات سبزی - صیفی و حتی مركبات و خرما را نیز شامل می شود.
احمدی خاطرنشان كرد: گاهی مشاهده می شود حضور پررنگ واسطه ها و دلال ها در بازار، قیمت پایین محصولات و نابسامانی بازار عرضه و تقاضا دست به دست هم می دهد تا كشاورزان حتی رغبتی برای برداشت محصول تولیدی خود نداشته باشند.
شماری از خریداران محصولات كشاورزی در رودان؛ علت اصلی افت قیمت را بسته بودن درهای صادرات جهانی دانستند.
مدیر جهاد كشاورزی رودان در گفت و گو با ایرنا' موضوع افت قیمت محصول بادمجان در این شهرستان را تایید كرد.
عباس مویدی نبود صادرات به بازارهای جهانی، وجود دلال ها و واسطه ها، نبود صنایع تبدیلی و بارانداز در منطقه را از دلایل افت قیمت محصولات كشاورزی از جمله بادمجان عنوان كرد.
وی راه اندازی بارانداز، راه اندازی و فعالیت تشكل فراگیر صادرات محصولات كشاورزی، اجرای طرح ملی الگوی بهینه كشت و خروج از تك محصولی را راه برون رفت از مشكلات فراروی بخش كشاورزی در منطقه برشمرد.
مویدی افزود: در زمینه راه اندازی بارانداز در شهرستان رودان؛ دو متقاضی وجود دارد و اقدامات لازم در حال انجام است.
وی اظهار داشت: در زمینه راه اندازی تشكل فراگیر صادرات محصولات كشاورزی، اجرای طرح ملی الگوی بهینه كشت و خروج از تك محصولی نیز اقدامات لازم اجرایی شده است.
مویدی خاطر نشان كرد: برخی از كشاورزان بدون توجه به الگوی بهینه كشت و با توجه به قیمت محصولات كشاورزی در سال زراعی گذشته؛ اقدام به كشت محصولات بویژه محصولات سبزی - صیفی می كنند كه این امر در زمان برداشت محصول؛ آنان را با مشكلات جدی مواجه می كند.
وی در پایان اظهار امیدواری كرد: با فعالیت تشكل فراگیر صادرات محصولات كشاورزی، توسعه صادرات، راه اندازی بارانداز و اجرای طرح ملی الگوی بهینه كشت؛ مشكلات فراروی بخش كشاورزی در شهرستان رودان برطرف شود و یا به حداقل برسد.
هم اكنون حدود دو هزار هكتار از اراضی شهرستان رودان؛ به كشت بادمجان اختصاص دارد.
رودان یكی از قطب های مهم كشاورزی هرمزگان است و اشتغال و اقتصاد آن وابسته به كشاورزی است و 80 درصد از جمعیت این شهرستان به طور مستقیم و غیر مستقیم در بخش كشاورزی، دامداری و صنایع وابسته به آن مشغول فعالیت هستند.
43 هزار هكتار از وسعت این شهرستان زیر كشت محصولات كشاورزی است كه از این میزان حدود 12 هزار هكتار به محصولات زراعی، سبزی و صیفی اختصاص دارد.
شهرستان رودان در 90كیلومتری شرق بندرعباس مركز هرمزگان واقع شده ویكی از قطب های مهم كشاورزی است.
7196 /6048 /1484
خبرنگار: طیبه رحیمی ** انتشار دهنده : اصغر رضاخانی
۰ نفر