۱۸ دی ۱۳۹۵، ۱۸:۰۹
کد خبر: 82377901
T T
۰ نفر
مصرف نان نيم پز عامل بروز بيماري هاي گوارشي و سرطان است

ايلام - ايرنا - يك كارشناس تغذيه در ايلام گفت: ناني كه در فاصله كوتاه 30 ثانيه اي پخته (نيم پز) مي شود، يكي از عوامل اصلي در بروز بيماري هاي گوارشي در انسان است ضمن اينكه مصرف اين نوع نان سرطان زا است.

به گزارش ايرنا، يكي از اصلي ترين مواد غذايي در سبد كالاي ما ايراني ها نان است كه بر اساس آمارهاي موجود سرانه مصرف آن در كشور نسبت به ساير مردم جهان سه برابر بيشتر است.
محمد ياري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: نان به دليل نوع پخت، استفاده از جوش شيرين، افزودني هاي غير مجاز، آرد نا مناسب مي تواند تهديدي جدي براي ما باشد و سلامت عموم مردم را به خطر اندازد.
وي افزود: چون 75 درصد اسيد فيتيك خمير (عامل مزاحم آزادي املاح گندم در نان) با استراحت و خواب زياد نابود مي شود و 25 درصد باقي نيز با زياد كردن شعله و كاهش زمان پخت از بين مي رود به همين دليل نبايد نان نيم پز استفاده كرد.
ياري كوتاهي زمان پخت نان را يكي از عوامل اصلي شيوع سرطان و بيماري هاي گوارشي دانست و يادآور شد: ناني كه ظرف مدت 20 تا 30 ثانيه پخته مي شود از ارزش غذايي بسيار ناچيزي برخوردار است.
وي گفت: وقتي زمان پخت نان كم باشد نه تنها نان خمير و نپخته است بلكه دور ريز آن زياد شده و مانع نابودي كامل اسيد فيتيك خمير هم مي شود.
اين كارشناس تغذيه اضافه كرد: برخي نانواي ها به بهانه اينكه مردم نان لواش را بيشتر دوست دارند با نان خود بيماري را به خانواده هاي ايراني هديه مي كنند.
به گفته وي، نانوايان در ايجاد اين انحراف مقصر نيستند و در برخي شهرها با اصرار مشتري نانوا مجبور به پخت نان خمير است كه بايد توسط رسانه هاي گروهي و با فرهنگ سازي و معرفي نان هاي سالم به مردم از مصرف اين نوع نان هاي نپخته و نيم پز عامل بيماري، جلوگيري شود.
وي با اشاره به اينكه مدت زمان ايده آل براي پخت يك نان تافتون تنوري يا ماشيني 2 دقيقه است ولي اگر يك دقيقه هم شد، اشكالي ندارد، انواع نان هاي بربري و سنگك و نان هايي كه با آرد سبوس دار و مدت زمان پخت مناسب توليد مي شود را از سالم ترين نان ها اعلام كرد.
خبرنگار: ناهيد ابراهيمي ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7177/9002

سرخط اخبار استان‌ها