۲۶ تیر ۱۳۹۶، ۹:۲۴
کد خبر: 82600802
T T
۰ نفر
متخصص و عضو هيات علمي دانشگاه : خوردن سبوس به تنهايي عوارض ناخوشايند دارد

شيراز - ايرنا - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز و متخصص تغذيه و رژيم درماني به برخي از تصورات نادرست درباره مصرف سبوس اشاره كرد و با بيان اينكه مصرف سبوس به تنهايي عوارض ناخوشايند دارد اظهار داشت : متاسفانه در باره نان و برنج سبوس دار اشتباه بزرگي رخ داده كه حتي برخي متخصصين پزشكي هم مثل مردم عادي گرفتار اين اشتباه هستند.

دكتر موسي صالحي متخصص تغذيه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در مصرف نان و برنج ما به دنبال تامين سبوس نيستيم. ما نمي خواهيم سبوس مورد نياز ما از طريق نان و برنج تامين شود. مردم ايران در غذاي خود كمبود سبوس ندارند.اين كه اصرار مي كنيم نان كامل باشد. يعني گندم را سفيد نكنند و آرد سفيد به نانوا ندهند. مردم نان سفيد و برنج سفيد نخورند.
اين متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز اضافه كرد: آنچه مردم ما در سفره غذايي كم دارند و به شدت هم كم دارند، سبوس نيست بلكه ويتامين هاي گروه B است. ويتامين هاي گروه B هم بيشتر و عمدتا در پوست گندم و پوست طلايي رنگ برنج به مقدار فراوان وجود دارد.
صالحي گفت:‌اگر مردم ما بي حال و بي انرژي هستند، اگر مردم ما زود عصباني مي شوند، زود مريض مي شوند، زود چاق مي شوند به خاطر كمبود ويتامين هاي گروه B در نان، برنج، كيك، كلوچه، شيريني، قند، شكر، نوشابه و ماكاروني و در همه غذاهاي ايراني است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز و متخصص تغذيه و رژيم درماني اضافه كرد : پس اگر اصرار برخوردن نان كامل و برنج طلايي است براي تامين ويتامين هاي گروه B است نه سبوس آن.در اروپا و آمريكا به نان سفيد و برنج سفيد ويتامين هاي گروه B اضافه مي كنند نه سبوس ولي ما چون چنين امكاناتي نداريم مي خواهيم لااقل مردم با آرد كامل گندم و برنج طلايي و سفيد نشده ويتامين هاي B مورد نياز را تامين كنند.
صالحي افزود: سبوس برنج براي جلوگيري از پرخوري در برنامه هاي كاهش وزن ، كاهش يبوست بدون دارو، درخشاني و جواني و تميزي پوست، بسيار مفيد است و روغن استخراج شده از آن در غذاهاي آسيايي به دليل مناسب بودن آن براي پخت و پز در دماي بالا مانند سرخ كردن مفيد است. اين است كه گفته مي شود مواد مغذي برنج در پوست آن است.
وي با بيان اينكه مصرف سبوس برنج خواص درماني زيادي دارد و يك منبع عالي از مواد مغذي ضروري است گفت: سبوس برنج منبع خوبي از ويتامين ها و املاح معدني از جمله آهن، منگنز، فلورايد و ويتامين هاي گروه B و E است.
اين متخصص گفت: بر خلاف سبوس برنج كه داراي مقادير بالاي ويتامين B است، برنج سفيد نه تنها ويتامينB ندارد بلكه حاوي ماده اي است كه ويتامين B را رسوب مي دهد. تحقيقات نشان داده كه مصرف برنج قهوه اي در چين يكي از عوامل جلوگيري از پيري زودرس ريزش مو و سفيدي مو در بين چيني هاست.
صالحي بيان كرد:همان گونه كه كاهش يا عدم مصرف سبوس براي عملكرد سيستم گوارشي مناسب نيست، افراط و زياده روي در مصرف سبوس نيز عارضه به وجود مي آورد. بنابراين ، زياده روي در مصرف سبوس ممكن است موجب اسهال ، انسداد روده و التهاب ديورتيكول روده شود.
مصاحبه كننده : نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده:‌ غلامرضا مالك زاده
6113 /1876

سرخط اخبار استان‌ها