ترويج كشت متمركز و گلخانه اي، راه حل مشكل كم آبي استان سمنان

شاهرود- ايرنا- رييس كميسيون كشاورزي اتاق صنايع، معادن و بازرگاني استان سمنان وجود تنها 80 هكتار گلخانه در استان را فاجعه آميز خواند و گفت: بايد به سرعت به سمت كشت هاي متمركز و گلخانه اي رفته و از كشت هاي باز فاصله گرفت.

به گزارش ايرنا، مهدي حداد چهارشنبه در هشتمين نشست كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني استان سمنان كه با حضور اعضاي آن از سراسر استان به ميزباني شهرستان شاهرود برگزار شد، با اشاره به معضل كمبود آب تأكيد كرد: در اين خصوص كار جهادي انجام نشده و هنوز در كشاورزي، آبياري بيشتر به روش سنتي انجام مي شود.
وي پرسيد: تا چه زمان بايد نشست و با حركتي آهسته و قدم به قدم كشاورزي را به پيش برد؟
رييس كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني استان سمنان با تأكيد بر لزوم ضربتي كردن اقدامات در حوزه آبياري بخش كشاورزي ابراز داشت: متأسفانه برخي نهاد ها موضوع كشت نكردن را به كشاورزان القا مي كنند در حالي كه بايد به آن ها الگوهاي مناسب ارايه كرد.
حداد با بيان اينكه اتاق بازرگاني به عنوان نهادي غير دولتي آماده هرگونه همكاري در اين خصوص است، گفت: مسئله كم آبي موضوعي است كه بايد از طريق مجلس و دولت راهكارهايي براي حل آن انديشيده شود.
وي با انتقاد از نبود آينده نگري در حوزه كشاورزي افزود: با مطرح شدن قانون احياي آب هاي زيرسطحي بايد جهاد كشاورزي و وزارت نيرو دست به دست هم دهند و آن را اجرايي كنند.
رييس كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني استان همچنين با بيان اينكه به باقي مانده سموم محصولات كشاورزي كم تر توجه مي شود، گفت: اين موضوع بسيار مهم است اما حركت ترويجي ويژه اي در اين خصوص ديده نمي شود.
حداد اضافه كرد: اگر عده اي به صادرات تشويق مي شوند، هم گام با آن بايد براي سلامت خود و همچنين بازاري كه تصاحب مي شود نگاه سخت گيرانه تري وجود داشته باشد.
وي همچنين با بيان اينكه 20 درصد اشتغال كشور در بخش كشاورزي است، ابراز داشت: اكنون و با توجه به ركود اقتصادي، بخش كشاورزي كم ترين مشكلات را براي دولت ايجاد مي كند.
حداد كشاورزان را مردمي كم توقع خواند كه امنيت غذايي كشور را بر دوش دارند ، افزود: انتظار است كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي نيز نگاه ويژه اي به اين بخش داشته باشد تا از نوسانات قيمتي محصولات نيز خودداري شود.
وي همچنين تشكل گرايي را يكي از رويكردهاي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان دانست و گفت: به عنوان مثال انجمن انگور و پسته استان تمامي كارهاي خود را به تنهايي انجام مي دهند و مسئوليتي را به اتاق واگذار نمي كنند.
حداد با اشاره به كمك هاي يارانه اي دولت ها به بخش كشاورزي در ديگر كشورها، اضافه كرد: نيازي نيست حتما كمك ها به صورت نقدي ارايه شوند، در اختيار گذاشتن نهاده ها و ماشين آلات نيز مي تواند براي كشاورزان حمايت خوبي از سوي دولت باشد.
7359/6167

سرخط اخبار استان‌ها