۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۸:۳۳
کد خبر: 81918219
T T
۰ نفر
50 هزار هكتار زمین ملی و كشاورزی خرمشهر در معرض نابودی

آبادان-ایرنا-مدیر جهاد كشاورزی خرمشهر گفت:50 هزار هكتار زمین ملی و كشاورزی این شهرستان به دلیل سرریز شدن پساب های بالا دستی در معرض، پساب، شوری خاك و نابودی قرار گرفته است.

محمد مطرودی سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:این زمین ها در مسیر غرب كارون قرار گرفته است و اگر پساب ها و زه آب های مجتمع های صنعتی و شركت های بالادست مهار نشود، با توجه به پیشروی زه آب ها و پساپ ها، تا سال آینده اراضی كشاورزی و زیرساخت ها اعم از راه آهن، جاده های مواصلاتی روستایی در مسیر غرب كارون آسیب جدید می بیند.
وی اضافه كرد:برای پیشگیری و جلوگیری از پیشروی زه آب و پساب های بالادست، سال های گذشته طرح مهار پساب ها با مشاركت شركت كشت و صنعت نیشكر، سازمان آب و برق خوزستان و وزارت نفت انجام شد و كانال های انتقال پساب و ایستگاه پمپاژ احداث شد.
مطرودی گفت:در تكمیل این طرح و برای انتقال پساب ها، لازم است این پساب ها از رودخانه كارون به سمت مارد و از جاده آبادان به هور شادگان تخلیه شده و از آنجا نیز به خلیج فارس هدایت شوند كه متاسفانه این طرح نیمه كاره رها شده است.
مدیر جهادكشاورزی خرمشهر اضافه كرد:ساخت این ایستگاه پمپاژ از تعهدات وزارت نفت می باشد.
وی میزان اعتبار مورد نیاز احداث این ایستگاه را سه هزار میلیارد ریال خواند و گفت:این میزان اعتبار در زمان مدیریت وزیر فعلی نفت است، ولی با توجه به وضعیت كنونی فروش نفت و كمبود اعتبارات این مهم، عملی نشد.
مدیر جهاد كشاورزی خرمشهر در ادامه سخنانش همچنین با اشاره به تالاب ناصری این شهرستان، اضافه كرد:این تالاب كه طی چند سال اخیر از پساب های بالادستی بوجود آمده است و محل سرریز پساب ها بود، هم اكنون به دلیل نداشتن ظرفیت به شكل معكوس عمل می كند و پساب ها را به سمت اراضی كشاورزی خرمشهر سرریز می كند.
مطرودی اظهار داشت:علاوه بر این، پساب های مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان كه دو سال قبل در رودخانه كارون تخلیه می شد پس از جلوگیری اداره حفاظت محیط زیست، در حال حاضر پساب ها به كانال های شیردم هدایت می شود و این كانال ها به دلیل اشباع شدن و نداشتن ظرفیت به اراضی كنار كانال ها نیز سرریز شده و معضل جدیدی به وجود آورده است.
وی ادامه داد:خاك زمین های كشاورزی این محدوده به دلیل نبود زهكش، شور شده و كیفیت خاك كاهش یافته و در حال حاضر برخی از كشاورزان زمین های خود را رها كرده و به شغل های كاذب متوسل شده اند.
مطرودی ادامه داد:هم اكنون، پساب های بالادستی اراضی ملی و كشاورزی 15 روستا به خصوص اراضی كشاورزی روستاهای قصبه منیعات، ام السواد، مكسر، ام الخرجین، كفیشه را تهدید می كند.
وی گفت: در این روستاها كشت محصولات گندم و جو، شلتوك (برنج) و میانه كاری و سبزی كاری نخیلات انجام می شود.
اجرای طرح سیفون انتقال آب طرح شبكه آبیاری خرمشهر از سال 1388 در دستور كار سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت و با توجه به نیاز آبی نخیلات محدوده شمال و غرب شهرستان خرمشهر در منطقه حفار شرقی و غربی، قرار بود كه آب شیرین از كانال مارد در سیمای طرح آبرسانی به آبادان و خرمشهر تامین شود.
آبگیری از كانال مارد و هدایت آن در كانال به طول یكهزار و 400 متر تا رودخانه كارون، عبور از رودخانه و انتقال از طریق كانال به طول 15 كیلومتر و 500 متر تا اراضی شلمچه از مراحل اجرای این طرح است.
اجرای این طرح 43 میلیارد ریال از محل درآمدهای عمومی هزینه در بر داشته است.
طرح سیفون انتقال آب طرح شبكه آبیاری خرمشهر در محدوده شمال و غرب این شهرستان و در منطقه حفار شرقی و غربی واقع شده و وظیفه انتقال آب این شبكه آبیاری را از كانال مارد به ساحل رودخانه كارون بر عهده دارد.
7100/6125

سرخط اخبار استان‌ها