۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۴:۵۴
کد خبر: 82699286
T T
۰ نفر
رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایلام: صاحبان صنایع غذایی، سلامت غذا را مورد توجه قرار دهند

ایلام - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایلام تاكید كرد: غذا تنها برای سیر كردن نیست و صاحبان صنایع غذایی باید به موضوع سلامت غذا بیش از پیش توجه كنند.

به گزارش ایرنا، دكتر علی دل پیشه روز سه شنبه در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا اظهار كرد: با توجه به اینكه بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، انواع سرطان ها و دیابت با نوع تغذیه در ارتباط هستند، توجه به سلامت غذا بسیار با اهمیت است.
وی یادآور شد: بیماری های غیرواگیر سالانه موجب مرگ 38 میلیون نفر در دنیا می شوند و حدود سه چهارم مرگ ها در جهان با این بیماری ها مرتبط است كه این میزان در كشورهای در حال توسعه بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایلام گفت: دیابت یكی از بیماری های مزمنی است كه پیش بینی می شود تا سال 1400 با سونامی این بیماری مواجه شویم بنابراین تمامی ارگان های مرتبط با موضوع تغذیه باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این پیشروی این بیماری بكار گیرند.
دكتر دل پیشه یادآور شد: طبق مطالعات صورت گرفته روند رو به رشد بیماری سرطان در كشور نگران كننده است و اهمیت توجه توجه به موضوع ریزگردها در كشور به خصوص در استان ایلام و تاثیر این ذرات بر سلامت مردم و مواد غذایی و تاثیر آنها در ابتلا مردم به این بیماری ها به خصوص در مناطق جنوبی استان بسیار بالاست.
وی با بیان اینكه موضوع تغذیه ارتباط مستقیمی با اندوخته های ذهنی، قدرت تفكر و سلامت روحی و جسمی فرد دارد، اظهار كرد: باید طوری برنامه ریزی كنیم كه در بخش كشاورزی برای جلوگیری از مشكل به دنبال تولید محصول سالم و با كیفیت باشیم و هم تذكرات لازم برای تامین سلامت جامعه داده شود.

* تمامی محصولات غذایی تولیدی استان نشانگر تغذیه ای دارند/عدم توجه مردم به این نشانگرها
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی ایلام نیز در این مراسم گفت: نشانگرهای تغذیه ای یا چراغ راهنمای رنگی غذایی بر روی تمامی محصولات تولیدی استان تا پایان سال 95 درج شده است اما مردم به این نشانگرها توجه نمی كنند.
مهتاب شاهماری اظهار كرد: مردم با این نشانگرهای هدایتگر برای استفاده درست از محصولات غذایی آشنا نیستند و باید در این زمینه اطلاع رسانی لازم انجام شود.
وی یادآور شد: برچسپ اصالت و سلامت كالا نیز بر روی تمامی محصولات غذایی، دارویی و بهداشتی مورد تائید سازمان غذا و دارو نصب می شود و مردم از طریق پیامك و یا اینترنتی می توانند از اصالت آن مطمئن شوند.
وی تاكید كرد: تقلب در چاپ این برچسپ ها و همچنین ایجاد مراكز پیامكی جعلی یكی از مشكلات در این زمینه است كه در این راستا هفت مركز پیامكی شناسایی شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی گفت: تنها شماره مورد تائید سازمان غذا و دارو 20008822 است كه تمامی افراد می توانند كد محصولات مورد نظر خود را به منظور اطمینان از سلامت و ایمنی آن به این شماره پیامك كنند.
به گزارش ایرنا، در این آئین از تعدادی از صاحبان صنایع غذایی برتر استان تجلیل شد.
خبرنگار: معصومه امیدی** انتشار دهنده: حسن كهزادیان
6032/6119

سرخط اخبار استان‌ها